Εξελίξεις σοκ για νεκρή θεία Μαριέττας Χρουσαλά: Τι έγραφε στο σημείωμα. Σκάνδαλα με πλειστηριασμούς

Νέο χτύπημα επιφύλασσε η μοίρα στη Μαριέττα Χρουσαλά, καθώς λίγους μόνο μήνες μετά τον θάνατο του πεθερού της Σπύρου Πατίτσα, χθες έφυγε με τραγικό τρόπο από τη ζωή και η θεία της.

Η «συμβολαιογράφος των πλειστηριασμών» Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά έκανε βουτιά θανάτου σε θαλάσσια περιοχή της Περαίας στη Θεσσαλονίκη, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία και βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους.

Το άψυχο σώμα της πρώην προέδρου των συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης εντοπίστηκε χθες το μεσημέρι στις 14.30 στη θαλάσσια περιοχή στο Κτήμα Καραγκιόζη στην Περαία.

Η εξέταση της σορού, που μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παπανικολάου, αναμένεται να πραγματοποιηθεί από ιατροδικαστή σήμερα το πρωί.

Τα ευρήματα εκτιμάται πως θα ρίξουν άπλετο φως αναφορικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες η Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά άφησε την τελευταία της πνοή. Μέχρι στιγμής αποκλείεται, σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας, ενώ όλες οι ενδείξεις συνηγορούν πως πρόκειται για αυτοχειρία.

Το πτώμα της 79χρονης εντόπισαν περίοικοι της περιοχής, που αμέσως κάλεσαν το Λιμενικό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτόπτες μάρτυρες φέρεται ότι είδαν την πρώην πρόεδρο του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης να βγάζει τα ρούχα της, να μένει με τα εσώρουχα και να μπαίνει στη θάλασσα.

Το τελευταίο σημείωμα

Οι ίδιες πληροφορίες τη θέλουν να είχε πάνω της την ταυτότητά της και πως στα ρούχα της βρέθηκε επίσης σημείωμα, στο οποίο δεν αναφέρεται στους λόγους που την οδήγησαν στο απονενοημένο διάβημα, αλλά ζητά συγγνώμη από τα παιδιά της για διάφορα κληρονομικά ζητήματα.

Η Ιωάννα Μπιλίση – Χρουσαλά ήταν σύζυγος του αδελφού του πατέρα της Μαριέττας Χρουσαλά και θεία της και ιδιαίτερα γνωστή στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης, καθώς υπήρξε για χρόνια πρόεδρος των συμβολαιογράφων, ενώ το τελευταίο διάστημα είχε βρεθεί στη μέση της διαμάχης για τους πλειστηριασμούς.

Τον περασμένο Νοέμβριο εις βάρος της είχε ασκηθεί κακουργηματική ποινική δίωξη έπειτα από καταγγελία για υπεξαίρεση από πλειστηριασμούς περίπου 500.000 ευρώ.

«Σχετικά με τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών που εμπλέκουν το όνομά μου, δηλώνω ότι είναι ανακριβή και παραπλανητικά, καθώς δεν οφείλεται εκ μέρους μου κανένα απολύτως ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο. Είμαι έτοιμη κάθε στιγμή να παράσχω τεκμηριωμένες εξηγήσεις για αυτό, εφόσον κληθώ από τα αρμόδια όργανα, και έχω πλήρη εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη» είχε δηλώσει τότε η πρώην πρόεδρος των συμβολαιογράφων.

Η υπόθεση αφορούσε περίπου δέκα πλειστηριασμούς ακινήτων φυσικών και νομικών προσώπων που διενεργήθηκαν το 2015 από την τότε πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με την αναφορά που είχε υποβάλει η ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, το ποσό της υπεξαίρεσης υπολογιζόταν σε περίπου 500.000 ευρώ και πρόκειται για χρήματα που προέρχονταν από πλειστηριασμούς και θα έπρεπε να κατατεθούν σε διάστημα τριών ημερών στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.