Διακόπτεται το Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου: Τι αποφάσισαν Τσίπρας-Βασιλειάδης #paokaek

Σε άμεση διακοπή του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου επ’ αόριστο, θα προχωρήσει η κυβέρνηση από την επομένη κιόλας μέρα των γεγονότων της Τούμπας.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα αθηναϊκών ΜΜΕ, η απόφαση για διακοπή πρωταθλήματος ποδοσφαίρου είναι ειλημμένη, αλλά δεν θα είναι η μοναδική.

Ήδη ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με τη σύμφωνη γνώμη του Αλέξη Τσίπρα, έχει προγραμματίσει επαφές με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο, αλλά και με στελέχη της UEFA που είναι επιφορτισμένα με την εποπτεία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και μπορεί οι αποφάσεις να φτάσουν σε ακραία επίπεδα, όπως η οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος και η μη συμμετοχή των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κυβερνητικά στελέχη σχολίαζαν αργά το βράδυ της Κυριακής: «Πιάσαμε πάτο, πιο κάτω δεν έχει».

Το χρονικό της διακοπής για το Ελληνικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Μετά τα όσα έγιναν το βράδυ της Κυριακής η Κυβέρνηση εξέτασε τη διακοπή του πρωταθλήματος της Super League.

Το ντέρμπι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στην Τούμπα δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Ο αγώνας διεκόπη στο 90′ μετά το τέρμα του Βαρέλα το οποίο αρχικά κατακυρώθηκε, μετά ακυρώθηκε και εντέλει μέτρησε κανονικά.

Συγκεκριμένα ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιώργος Βασιλειάδης δήλωσε πως η Πολιτεία είναι έτοιμη για «δύσκολες αποφάσεις» σε συνεννόηση με την UEFA. «Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας» έστειλε ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Αναλυτικά η δήλωση του:

«Οι σημερινές εικόνες πληγώνουν πρώτα από όλα τους φίλους του ΠΑΟΚ και κατ’ επέκταση όλους τους φίλους του ποδοσφαίρου. Εικόνες όπου παράγοντες μπαίνουν οπλοφορώντας στους αγωνιστικούς χώρους μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω. Τέτοιου είδους ακραία φαινόμενα απαιτούν γενναίες αποφάσεις. Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια εξυγίανσης του ποδοσφαίρου απέναντι σε πανίσχυρους αντιπάλους και κατεστημένα κυκλώματα. Και φέτος μετά από χρόνια είχαμε το πιο συναρπαστικό και πιο δίκαιο πρωτάθλημα. Δε πρόκειται να επιτρέψουμε σε κανέναν να μας εκτρέψει από το στόχο μας, ακόμη κι αν χρειαστεί σε συνεννόηση με την ΟΥΕΦΑ να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις».

Σύμφωνα με όσα υποστήριξαν από τον ΠΑΟΚ και επιβεβαίωσαν από την ΑΕΚ, το φύλλο αγώνα έκλεισε με 1-0 κάτι που σημαίνει ότι το τέρμα του Βαρέλα που τίναξε το παιχνίδι στον αέρα κατακυρώθηκε.

Αρχικά, από πλευράς ΠΑΟΚ υποστήριξαν ότι ο διαιτητής έκλεισε το φύλλο αγώνα εις βάρος της ΑΕΚ για το γεγονός ότι αρνήθηκε να επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο για να συνεχιστεί το ματς.

Κάτι το οποίο διαψεύδουν από την Ένωση που αναφέρουν ότι η διακοπή του παιχνιδιού οφείλεται στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο.

Διαβάστε τι γράφει το επίσημο φύλλο αγώνα του ΠΑΟΚ 1-0 ΑΕΚ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.