ΣΚΑΙ Δημοσκοπήσεις: Γιατί “απέλυσε” ΠΑΜΑΚ, Μαραντζίδη και προσέλαβε την Pulse

Γιατί ο ΣΚΑΙ έβαλε τέλος στις δημοσκοπήσεις με το ΠΑΜΑΚ και τον Νίκο Μαραντζίδη;

Η συνεργασία του σταθμού με τον καθηγητή ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο. Ο Σκάϊ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων θα παρουσιάζει δημοσκοπήσεις της Pulse.

Τα προηγούμενα χρόνια ο τηλεοπτικός σταθμός είχε συνεργασία με την μονάδα μετρήσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονία (ΠΑΜΑΚ) επικεφαλής του οποίου είναι ο γνωστός καθηγητής. Οι δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ αποτέλεσαν κατά καιρούς σημείο τριβής, καθώς θεωρήθηκε ότι ήταν ιδιαίτερα…φιλικές προς τη Ν.Δ και οι επικριτές τους έκαναν λόγο για δημιουργία τεχνητού πολιτικού κλίματος, κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις δεν επιβεβαιωνόταν.

Οι πληροφορίες θέλουν μάλιστα τις άλλες εταιρείες δημοσκοπήσεων να έχουν αντιδράσει γι αυτή τη συνεργασία Σκάϊ-ΠΑΜΑΚ δεδομένου ότι το τελευταίο δεν ανήκε στα μέλη του ΣΕΔΕΑ, του οργάνου, δηλαδή, των εταιρειών δημοσκοπήσεων που εποπτεύει τους κανόνες δεοντολογίας και ελέγχει τη μεθοδολογία.

Ο διευθυντής της Καθημερινής Αλέξης Παπαχελάς, μάλιστα, είχε συναντήσει τους τελευταίους μήνες ιδιοκτήτες εταιρειών δημοσκοπήσεων αλλά και την ηγεσία του ΣΕΔΕΑ και έδειχνε πως διερευνούσε νέες συνεργασίες.

Αποτέλεσμα εικόνας για Μαραντζίδης Σκάϊ

Ο Νίκος Μαραντζίδης, μάλιστα, δεν εμφανίστηκε, ως σχολιαστής, στις δύο τουλάχιστον τελευταίες δημοσκοπήσεις του ΠΑΜΑΚ που προβλήθηκαν από τον Σκάϊ, αποστασιοποιούμενος από τη συνεργασία. Οι τελευταίες, πάντως, μετρήσεις του έδειχναν σημαντικό κλείσιμο της ψαλίδας μεταξύ ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, στις τελευταίες μετρήσεις του ΠΑΜΑΚ η διαφορά μειώθηκε από 18 μονάδες (Μάϊος) στις 10 μονάδες (ΝΟέμβριος) με τάση για περαιτέρω μείωση.

Τελικά, ο Σκάϊ επέλεξε την εταιρεία Pulse, η οποία τα τελευταία χρόνια συνεργαζόταν με τον τηλεοπτικό σταθμό Action 24. Η “συμμαχία” του σταθμού αυτού με τον Σκάϊ φαίνεται ότι έφερε και την Pulse στο Φάληρο. Ο σταθμός του Διονύση Παναγιωτάκη μεταδίδει, άλλωστε, κάθε βράδυ εκτενές δελτίο ειδήσεων σε συνεργασία με τον Σκάϊ, το οποίο παρουσιάζουν δημοσιογράφοι- παρουσιαστές του σταθμού του Γιάννη Αλαφούζου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.