Θύμα απάτης ο Σκλαβενίτης: Ποια η συκοφαντία για προϊόντα. Ποια η αλήθεια

Ποια η συκοφαντία για τα προϊόντα Σκλαβενίτης;

Θύμα fake news έπεσε η αλυσίδα Σκλαβενίτης με αφορμή τις τεταμένες το τελευταίο διάστημα σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

Το θέμα αφορά σε μία είδηση που «ταξίδεψε» σε όλο το διαδίκτυο σύμφωνα με την οποία ο Σκλαβενίτης έδωσε εντολή να κατεβούν από τα ράφια του όλα τα προϊόντα που είναι τουρκικής προέλευσης.

Η εν λόγω είδηση που αναπαράχθηκε από αρκετά site και δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης είχε την φωτογραφία καταστήματος Σκλαβενίτης της αλυσίδας με το παρακάτω κείμενο:

«Εμπάργκο στα τουρκικά προϊόντα από την εταιρεία Σκλαβενίτης. Κατεβάζει από τα ράφια τους κωδικούς 869 από Τουρκία κατόπιν εντολής της Διεύθυνσης

ΜΠΡΑΒΟ!!! ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ ΓΙΑ ΨΩΝΙΑ».

Σύμφωνα με κύκλους της της αλυσίδας, η είδηση είναι ψεύτικη, καθώς ουδέποτε δόθηκε μία τέτοια εντολή και ούτε τουρκικά προϊόντα υπάρχουν στα ράφια της αλυσίδας.

Mάλιστα οι «γνώστες της αγοράς», ενώ έσπευσαν ότι διευκρινίσουν ότι δεν μπόρεσαν να διασταυρώσουν την «είδηση», εντούτοις υποστήριξαν ότι «η ενέργεια αυτή, αποτελεί εμπάργκο στα τούρκικα προϊόντα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ομηρία των δύο στελεχών μας στον Έβρο και ως ένδειξη συμπαράστασης προς αυτούς».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι ετοιμάζουν Σκλαβενίτης, Βασιλόπουλος, LIDL, My Market για να επικρατήσουν στη μάχη των σούπερ μάρκετ.