Βαρουφάκης MέΡΑ 25: Χαμός στην παρουσίαση. Ψαραντώνης, Τσόμσκι, Ελλάνιοι, Σώρρας [φωτο, video]

Τι έγινε στην παρουσίαση του νέου κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη, MέΡΑ 25;

Χθες πραγματοποιήθηκε στο θέατρο «Ιλίσια» η επίσημη παρουσίαση -αν και σε ένα θέατρο ταιριάζει περισσότερο η λέξη πρεμιέρα- του νέου κόμματος του Γιάνη Βαρουφάκη.

Όνομα αυτού, «Μέρα 25» -«Diem 25» για τους άλλους Ευρωπαίους- και σήμα του, ένα χελιδόνι. Βασικό όραμα η διάλυση του Eurogroup, όχι όμως της ευρωπαϊκής ενότητας.

Όπως μπορεί να δει κανείς και στις σχετικές φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα media, η όλη φάση θύμιζε ομιλία TEDx, που, υφολογικά, ταιριάζει στην ιδιοσυγκρασία του πρώην Υπουργού Οικονομικών.

Στην εκδήλωση τραγούδησε ο Ψαραντώνης, ενώ, παρευρέθη και ο ηθοποιός Κλέων Γρηγοριάδης.

Από την οθόνη που είχε στηθεί στη σκηνή του θεάτρου, μεταφέρθηκαν μηνύματα προσωπικοτήτων όπως ο Νόαμ Τσόμσκι, ο οποίος έστειλε το δικό του μήνυμα συμπαράστασης λέγοντας, μεταξύ άλλων:

«Ευτυχώς υπάρχουν ελπιδοφόρες πρωτοβουλίες όπως του Diem 25, βασιζόμενο σε αρχές που έρχονται σε σύγκρουση με τις αντιδραστικές πολιτικές του κατεστημένου των Βρυξελλών».

Το δικό του μήνυμα έστειλε επίσης και ο φιλόσοφος Σλάβοϊ Ζίζεκ, ενώ, στην εκδήλωση συμμετείχε και ο Κροάτης συνιδρυτής του κόμματος, Στρέτσκο Χόρβατ.

Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, ο Βαρουφάκης άσκησε κριτική στον διάδοχό του, Ευκλείδη Τσακαλώτο, ενώ μίλησε για τη δημιουργία ενός ελληνικού FBI που θα έχει ως στόχο την επίβλεψη του πολιτικού και οικονομικού παρασκηνίου της χώρας.

Επίσης, έκανε λόγο για ένα πιθανό GRexit, αλλά και για το δικαστικό σύστημα. Τέλος, μίλησε για τη θητεία του στην κυβέρνηση προσπαθώντας να εξηγήσει στους παρευρισκομένους τη δική του πλευρά της ιστορίας.


Ωστόσο, η εκδήλωση δεν είχε το πολιτισμένο τέλος που θα επιθυμούσε ο γνωστός οικονομολόγος, μιας και με το που κατέβηκε από τη σκηνή τον πλησίασαν κάποιοι οπαδοί του Αρτέμη Σώρρα, οι οποίοι απαίτησαν να πάρουν τον λόγο.

Ο Βαρουφάκης αρνήθηκε να τους δώσει βήμα και έτσι δημιουργήθηκε μια σχετική ένταση με τον Ψαραντώνη να αγναντεύει την όλη φάση χαλαρός και με αγέρωχο βλέμμα από τη σκηνή, καθώς οι γραφικοί αυτοί τύποι έκαναν την καλύτερη διαφήμιση στη νέα αυτή προσπάθεια.

Τελικά, τα πνεύματα ηρέμησαν με την παρέμβαση των πιο ψύχραιμων και ο πρώην υπουργός έφυγε ανενόχλητος από την πλαϊνή πόρτα του θεάτρου. Η συνέχεια στις κάλπες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.