Βουλή: “Εδώ δεν είναι ταβέρνα…” Χαμός με Αμυρά-Κοντονή [video]

Τι συνέβη το απόγευμα της Πέμπτης στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τοποθέτησης του Γιώργου Αμυρά από το βήμα της Βουλής ανάμεσα στον βουλευτή του Ποταμιού και τον Σταύρο Κοντονή;

Ο Γιώργος Αμυράς αναφερόμενος στο ζήτημα των Ελλήνων και των Τούρκων αξιωματικών απευθύνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή σχολιάζοντας με δεικτικό τρόπο τις χθεσινές δηλώσεις του Κωνσταντίνου Κατσίκη.

«Είναι δυνατόν να βάζουμε στην ίδια ζυγαριά τους Τούρκους με τους Έλληνες αξιωματικούς; Σας προβληματίζει ότι η Hurriyet εχθές είχε πρωτοσέλιδο τις δηλώσεις του; Πόσο δυσκολεύει ή όχι η εθνική προσπάθεια σε σχέση με το ζήτημα και των δύο Ελλήνων που βρίσκονται ακόμα και σήμερα στη φυλακή αλλά και στην εύθραυστη ισορροπία ή μη σε διάφορα ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων» ανέφερε αρχικά.

Στη συνέχεια ο κ. Αμυράς σχολίασε τα όσα είπε ο Σταύρος Κοντονής στον Θανάση Θεοχαρόπουλο. «Δεν είπατε μια κουβέντα για τα λεγόμενα του κ. Κατσίκη» είπε χαρακτηριστικά. «Με ακούσατε;» ανταπάντησε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Τότε ο κ. Αμυράς είπε πως «σας άκουσα» με τον κ. Κοντονή να κάνει λόγο για «ανεύθυνη συμπεριφορά μέσα σε 48 ώρες». Ο υπουργός φέρεται εκείνη τη στιγμή να είπε «άντε μπράβο» με αποτέλεσμα ο Γιώργος Αμυράς να ανεβάσει τους τόνους «Όχι άντε μπράβο, όχι άντε μπράβο, εδώ δεν είναι ταβέρνα, εδώ δεν είναι ταβέρνα να λέτε άντε μπράβο. Δεν είναι γήπεδο, δεν θα μου πει εμένα άντε μπράβο. Εδώ δεν είναι γήπεδο το καταλαβαίνετε αυτό; Διατύπωσα πάρα πολύ προσεκτικά το λόγο μου» σημείωσε.

«Έχουμε έναν ανεύθυνο λόγο ενός κυβερνητικού βουλευτή και ενώ θα έπρεπε να έχουν πέσει τα πλακάκια από τη δική σας αντίδραση και των κυβερνητικών βουλευτών μας επιπλήττετε που θέτουμε ένα ανάχωμα σε αυτό τον επικίνδυνο λόγο στα εθνικά μας ζητήματα. Τα άντε μπράβο όχι σε εμένα. Σας ξαναλέω, τα άντε μπράβο όχι σε μένα. Δεν χρειάζεται να μιλάτε με οπαδικό ύφος κ. Κοντονή» κατέληξε.

Διαβάστε το νέο χτύπημα Σώρρα και τις απειλές που απευθύνοι στην κυβέρνηση

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.