Χρήστος Σιμαρδάνης: Πρόβλημα υγείας, σοβαρή ασθένεια. “Gay, άθεος και ΚΚΕ”

Θλίψη στο Πανελλήνιο, καθώς ο αγαπητός ηθοποιός Χρήστος Σιμαρδάνης πέθανε. Ποιες οι δηλώσεις του για σοβαρή ασθένεια και gay;

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης έφυγε από τη ζωή στα 60 του χρόνια έπειτα από μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Με πολλές τηλεοπτικές και θεατρικές επιτυχίες στο βιογραφικό του ο Χρήστος Σιμαρδάνης είχε αφήσει το στίγμα του σε αξέχαστες τηλεοπτικές σειρές, ανάμεσά τους: “Οι τρεις χάριτες”, “Οι αυθαίρετοι”, “Οι μεν και οι δε”, “Το δις εξαμαρτείν”, “H Νταντά” κ.α.

Ο Χρήστος Σιμαρδάνης έζησε τη ζωή του με μεγάλη αξιοπρέπεια και ήταν αγαπητός σε όλους. Στο παρελθόν, είχε δηλώσει πως είναι άθεος, ομοφυλόφιλος και ψηφοφόρος του ΚΚΕ.

Η δήλωση του Χρήστου Σιμαρδάνη για το Gay Pride που συζητήθηκε

Πριν από κάποια χρόνια, με μια δήλωσή του για το Gay Pride, ο Χρήστος Σιμαρδάνης είχε δημιουργήσει αίσθηση, προκαλώντας πανελλήνια συζήτηση:

«Την ημέρα του Gay Pride μου ζήτησαν από ραδιοφωνικό σταθμό να μιλήσω, αλλά τους είπα ότι δεν συμφωνώ. Δεν είμαι περήφανος που είμαι ομοφυλόφιλος. Κανείς δεν μπορεί να είναι περήφανος για το τι κάνει στο κρεβάτι του. Είναι σαν να λες “Είμαι περήφανος που έχω αυτιά”.

Δεν μπορείς να είσαι περήφανος επειδή είσαι θηλαστικό ή επειδή έχεις δύο αυτιά. Περήφανος μπορείς να είσαι για χίλια δύο άλλα πράγματα. Θα μου άρεσε να νιώθω περήφανος για τον εαυτό μου για κάποια ανθρώπινα χαρακτηριστικά μου. Δε νιώθω περήφανος που είμαι gay, ούτε εσύ πρέπει να νιώθεις περήφανος που είσαι straight. Να είσαι περήφανος επειδή είσαι τίμιος, καλός άνθρωπος, ή καλός πατέρας», ήταν η δήλωσή του στο περιοδικό TV Έθνος.

Χρήστος Σιμαρδάνης – Ασθένεια, πρόβλημα υγείας

Πριν λίγα χρόνια, ο Χρήστος Σιμαρδάνης έδωσε μια συγκλονιστική συνέντευξη στο περιοδικό “ΕΓΩ”, όπου μιλούσε για το πρόβλημα υγείας και την ασθένεια του.

«Το καλοκαίρι με την περιπέτεια υγεία που πέρασα, πήγα να πεθάνω. Οι γιατροί μου έδιναν μία με δύο μέρες ζωή!», είχε αποκαλύψει Χρήστος Σιμαρδάνης.

«Έχω καλούς φίλους. Δεν είμαι μόνος μου. Το καλοκαίρι με την περιπέτεια της υγείας που πέρασα, το διαπίστωσα. Πήγα να πεθάνω. Οι γιατροί μου έδιναν μια με δύο ημέρες ζωή. Είχα πέτρα στη χολή. Το διαπίστωσα πριν από δύο χρόνια. Τότε μου είπαν να τη βγάλω.

Μου έδωσαν μια δίαιτα και έγινα καλά. Δεν με τρόμαξαν αρχικά, δεν μου περιέγραψαν την εικόνα. Εγώ, όντας πολύ αναβλητικός, δεν έκανα τίποτα. Στις 31 Μάιου με έπιασε μια πολύ μεγάλη κρίση», δηλώνει ο Χρήστος Σιμαρδάνης.

Και συνέχισε: «Τους δύο τελευταίους μήνες είχα βαρεθεί να ακούω “γιατί είσαι τόσο χλωμός” και να διαπιστώνω ότι έκανα 10 μέτρα και λαχάνιαζα σαν γέρος. Δεν είχα κουράγιο. Όμως, δεν είχα και το περιθώριο να κάνω τίποτα. Είχα το σίριαλ, το θέατρο, τη μάνα μου και περίμενα βλακωδώς να πεθάνω ή να γίνει ένα θαύμα.

Κι έγινε ένα θαύμα, γιατί η χολή μου – η οποία αφαιρέθηκε και όταν έγινε η βιοψία της ήταν σάπια και πεθαμένη- είχε τόσο πύον και από έξι εκατοστά έγινε δεκαοχτώ. Ήταν σαν πεπόνι, γεμάτη από εντοποιήματα, τα οποία έκαναν αυτόματη αιμοδιάλυση.

Είχα αιματοκρίτη εικοσιένα αντί για πενήντα και λευκά αιμοσφαίρια δεκαέξι χιλιάδες. Δεν μπορούσα να εγχειριστώ με τόσο χαμηλό αιματοκρίτη. Μου έβαλαν αίμα τις δύο πρώτες ημέρες και ο αιματοκρίτης έπεφτε κι άλλο. Μέχρι που, ευτυχώς, με έπιασε η αντιβίωση, έφυγε η φλεγμονή και έπειτα από πέντε μέρες χειρουργήθηκα. Όμως, κινδύνεψε κανονικότατα η ζωή μου».

Διαβάστε αναλυτικά ποιος ήταν ο Χρήστος Σιμαρδάνης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.