Καταρρέει η 22χρονη παιδοκτόνος: «Τώρα καταλαβαίνει τι έκανε, δεν ήθελε να….» Πόσα χρόνια φυλακή

Τι αποκάλυψε ο δικηγόρος της 22χρονης παιδοκτόνου; Ποια η ποινή φυλάκισης που αντιμετωπίζει;

Ο δικηγόρος της 22χρονης που γέννησε το μωρό της στη μπανιέρα του σπιτιού της στη Νέα Σμύρνη και στη συνέχεια το πέταξε στον ακάλυπτο ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΪ:

«Κάθε μέρα, κάθε ώρα που περνάει, καταλαβαίνει περισσότερο τι έχει κάνει και όχι απλά μετανιώνει, αλλά οι ειδικοί που την παρακολουθούν περιμένουν τα χειρότερα, την ψυχολογική της κατάρρευση».

«Είναι ένα νέο παιδί το οποίο μπορεί να κρίθηκε από τη δικαιοσύνη και να τελείωσε ο Γολγοθάς του αλλά τώρα ξεκινάει ο πραγματικός του Γολγοθάς», σημείωσε ο Αλέξανδρος Αλεξιάδης, μιλώντας στην εκπομπή «Καλημέρα».

«Επικοινώνησε την εγκυμοσύνη με τον τρόπο που θα έκανε κάθε παιδί 22 χρονών.

Προσπάθησε να βρει τον σύντροφό της και να τον ενημερώσει, αλλά εκείνος αρνήθηκε, μετά η δεύτερη κίνηση ήταν να μιλήσει στην κολλητή της, δυστυχώς και από εκεί δεν είχε τη βοήθεια που έπρεπε και τελικώς, αντί αυτό να την κάνει να μιλήσει στη μητέρα της, την έκλεισε σε ένα καβούκι το οποίο δημιούργησε αυτή την τραγική κατάσταση», πρόσθεσε.

«Έχει καταλάβει τι έχει κάνει αλλά οι ειδικοί μας λένε ότι θέλει χρόνο», ανέφερε ο δικηγόρος της 22χρονης.

Τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να πετάξει στο φωταγωγό το μόλις λίγων ωρών βρέφος της, παρά το γεγονός ότι επιθυμούσε – όπως είπε – να το φέρει στη ζωή, εξηγεί στο υπόμνημά της η 22χρονη από τη Νέα Σμύρνη που κατηγορείται για παιδοκτονία.

Η κοπέλα επικαλείται το αίσθημα του φόβου που την ώθησε στη συγκεκριμένη ενέργεια αλλά και τις κακές σχέσεις τόσο με τους γονείς της όσο και με τον πατέρα του παιδιού όταν αυτός πληροφορήθηκε την εγκυμοσύνη.

«Όταν το τεστ εγκυμοσύνης βγήκε θετικό αρχικώς αισθάνθηκα υπέροχα και τόσο όμορφα. Αμέσως απευθύνθηκα στον Δ., φυσικό πατέρα του κυοφορούμενου, ωστόσο μόλις του ανακοίνωσα το γεγονός εκείνος έκλεισε το τηλέφωνο και δεν απάντησε έκτοτε σε καμία από τις κλήσεις μου», αναφέρει η 22χρονη συμπληρώνοντας ότι στόχος της ήταν να γεννήσει σε δημόσιο νοσοκομείο καθώς δεν διέθετε χρήματα και στη συνέχεια να δώσει το παιδί για υιοθεσία.

Περιγράφοντας τη διαδικασία του τοκετού αναφέρει ότι «παρόλο που είχε έντονους πόνους είχε και τον φόβο μην την ακούσει κανείς καθώς φώναζε». Εξηγεί επίσης ότι «το μωρό γλίστρησε στη μπανιέρα και έτσι κόπηκε ο ομφάλιος λώρος».

«Δεν ήξερα τι έπρεπε να κάνω, άνοιξα το παράθυρο και άφησα το μωρό να πέσει πάνω σε ένα δίχτυ που γνώριζα ότι υπήρχε στον ακάλυπτο χώρο της πολυκατοικίας, ήμουν απολύτως σίγουρη ότι δεν πρόκειται να πάθει τίποτα το μωρό μου».

Ωστόσο τελικά, «την επόμενη ημέρα γειτόνισσα ήρθε στο σπίτι και ανέφερε ότι είχε βρει στον ακάλυπτο το μωρό. Κάλεσαν την αστυνομία… ο φόβος με απέτρεψε από το να αναφέρω τι είχε συμβεί».

Σύμφωνα με το συνήγορο της νεαρής κοπέλας, «έχει καταρρεύσει ψυχολογικά, καθώς όσο περνούν οι ώρες αντιλαμβάνεται την πράξη της».

Ο συνήγορος δήλωσε, επίσης, πως «μετανιώνει για ό,τι έκανε» και τόνισε πως «οι ειδικοί αποδίδουν την συμπεριφορά της σε επιλόχεια κατάθλιψη».

Σημειώνεται ότι η 22χρονη είναι αντιμέτωπη με το αδίκημα της παιδοκτονίας, το οποίο τιμωρείται με φυλάκιση 10 ετών.

Το αδίκημα, όπως περιγράφεται στον Ποινικό Κώδικα, αφορά τη «μητέρα που με πρόθεση σκότωσε το παιδί της κατά τον τοκετό ή μετά τον τοκετό, αλλά ενώ εξακολουθούσε ακόμη διατάραξη του οργανισμού της από τον τοκετό».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.