Θαυμαστή ακαμψία σε νέα κοπέλα που πάλευε με τον καρκίνο. Ή μήπως όχι; [video]

Ένα περίεργο άρθρο κάνει τον γύρο του διαδικτύου αναφέροντας οτι νέα κοπέλα που πέθανε από καρκίνο εμφάνισε θαυμαστή ακαμψία.

Τα περί νεκρικής ακαμψίας ή ευκαμψίας επαναφέρει ένα άρθρο που εμφανίστηκε στο εκκλησία online και μάλιστα περιέχει και βίντεο του πτώματος.

Διαβάστε τι λέει το άρθρο για τη θαυμαστή ακαμψία:

Θαυμαστή ακαμψία σε νέα κοπέλα μετά από την βασανιστική ασθένεια του καρκίνου. Δείτε το βίντεο.

Η νέα κοπέλα αδερφή μας Στέλλα μητέρα με ένα παιδάκι, μετά από την βασανιστική ασθένεια του καρκίνου που απέμεινε με τεράστια υπομονή και πίστη κοιμήθηκε και το αποτέλεσμα της Αγίας υπομονής της ήταν η ακαμψία που συμβαίνει μόνο σε μοναχούς.

Όμως ο μακροθυμος Κύριος βραβεύει την υπομονή και την ταπείνωση και χαρίζει σημάδια αγιότητας ακόμη και σε κοσμικούς .Ας ευχηθούμε να πρεσβεύει για όλους μας !

Το άρθρο προφανώς αναφέρεται εκ παραδρομής σε ακαμψία, ενώ εννοεί “θαυμαστή ευκαμψία“, καθώς υποτίθεται οτι τα σώματα των μοναχών δεν παθαίνουν το φαινόμενο της νεκρικής ακαμψίας, αλλά διατηρούνται ευλύγιστα ως εκ θαύματος.

Με το θέμα αυτό έχουν ασχοληθεί τα ελληνικά hoaxes και έχουν ξεκαθαρίσει οτι πρόκειται για απάτη.

Συγκεκριμένα, ας δούμε λίγα λόγια για τη πτωματική ακαμψία από τη σελίδα του Ασκληπιακού Πάρκου της Ιατρικής Σχολής Αθηνών: “Η πτωματική ακαμψία εμφανίζεται σε 4-5 ώρες, επιτείνεται και ολοκληρώνεται σε 12 ώρες. Διατηρείται σε ακμή άλλες 6-8 ώρες και τέλος, σταδιακά, λύνεται”

Κανένα θαύμα δεν υπάρχει λοιπόν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.