Προσωπικές αποκαλύψεις έκπληξη από Αλέξη Τσίπρα: “Η ζωή μου με την Μπέτυ…”

Ποιες οι προσωπικές αποκαλύψεις του Αλέξη Τσίπρα;

Μπορεί να είναι πρωθυπουργός αλλά πάνω απ” όλα είναι μπαμπάς και αυτό ο Αλέξης Τσίπρας δεν το ξεχνάει ποτέ. Και γι” αυτό έχει μια καθημερινή συνήθεια με τους γιους τους, τους οποίους λόγω υποχρεώσεων βλέπει ελάχιστα.

Στην 4σέλιδη συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο Αλέξης Τσίπρας «δείχνει» ένα πρόσωπο που συνήθως κρατάει για τον… εαυτό του. Μιλάει για τα παιδιά του, για την αγάπη του για το κέντρο, για την περίοδο που αποφάσισαν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα να συζήσουν. Και κυρίως για την αμήχανη στιγμή που ο μικρός του γιος τον άφησε άφωνο.

Ο μικρός Τσίπρας… ρωτά, ο πρωθυπουργός απαντά

Ήταν μια από τις πολλές φορές που οι γιοι του Αλέξη Τσίπρα τον έφεραν σε αμηχανία. Αυτή που θυμήθηκε ο πρωθυπουργός ήταν η… τελευταία, χρονικά. Ήταν το προπέρσινο καλοκαίρι. Και όχι δεν είχε να κάνει με τη διαπραγμάτευση… Ο μικρός γιος του Αλέξη Τσίπρα και της Μπέτυς Μπαζιάνα ρώτησε τον πατέρα του κάτι που μάλλον ήταν δύσκολο να απαντηθεί.

«Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας» ήταν η ατάκα… φωτιά. «Άντε τώρα να του εξηγήσεις», θυμάται ο Αλέξης Τσίπρας.

Τι του απάντησε; «Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος». Ο μικρός, πάντως δεν φάνηκε να πείστηκε. «Στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα».

Οι ώρες με τα παιδιά και το πρωινό ξύπνημα

Όσο χρόνο έχει το σπίτι, προτιμάει να τον περνάει παίζοντας με τα παιδιά του, λέει ο Αλέξης Τσίπρας. Αλλά επειδή στο σπίτι γυρίζει αργά και τα παιδιά κοιμούνται, φροντίζει να ξυπνάει μαζί τους το πρωί.

Η αγάπη για το κέντρο

Ο Αλέξης Τσίπρας και η Μπέτυ Μπαζιάνα μένουν χρόνια στην Κυψέλη. Ο πρωθυπουργός γεννήθηκε και μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια.

«Έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο» λέει. Δεν ακολούθησε ποτέ τους γονείς του. Σχεδόν όλα τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους. Μετά, ήρθαν τα Εξάρχεια. Σε ένα σπίτι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε αυτό που τώρα μένει ο μέντοράς του Αλέκος Φλαμπουράρης.

Και όταν αποφάσισαν με τη Μπέτυ Μπαζιάνα να ζήσουν μαζί, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν κέντρο απόκεντρο. Στην αρχή βρήκαν «ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα», λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Σκουντουφλούσα το βράδυ

Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα έγιναν… δύσκολα. «Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε».

Αλλά και το καινούργιο σπίτι, στην ίδια γειτονιά είναι. Όπως λέει ο Αλέξης Τσίπρας «είναι μια περιοχή (σ.σ. η Άνω Κυψέλη) που μπορείς να βγεις μια βόλτα».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.