ΑΣΕΠ: Υλοποιεί σχέδιο για την πρόσληψη 1000 μόνιμων υπαλλήλων. Οργανισμοί, θέσεις, κριτήρια

Πως ο ΑΣΕΠ υλοποιεί σχέδιο για την πρόσληψη 1000 μόνιμων υπαλλήλων;

Το σχέδιο για την έκδοση των «4 προκηρύξεων», πρόσληψης μόνιμου προσωπικού, είναι έτοιμο και αναμένεται να υλοποιηθεί τις αμέσως προσεχείς ημέρες.

Στο ΑΣΕΠ νιώθουν ιδιαίτερη ικανοποίηση που ολοκληρώθηκαν οι ατέρμονες συζητήσεις με τους φορείς που ζητούν νέους υπαλλήλους.

Υψηλόβαθμα στελέχη της Ανεξάρτητης Αρχής τόνιζαν στο workenter το ΑΣΕΠ έχει πάρει από τους φορείς το πολυπόθητο «τυπωθήτω των προκηρύξεων», δηλαδή, οι διαγωνισμοί να σταλούν για δημοσίευση στο Εθνικό Τυπογραφείο.

Τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα αρχίσει η σταδιακή έκδοση των προκηρύξεων. Αφορούν:

Υπουργείο Δικαιοσύνης (588 θέσεις): Η έκδοση αυτής της προκήρυξης είναι ο πρώτος στόχος του ΑΣΕΠ. Τρεις φορές η προκήρυξη θεωρήθηκε έτοιμη για δημοσίευση στο ΦΕΚ και ισάριθμες φορές επέστρεψε για εκ νέου επεξεργασία προσόντων ορισμένων ειδικοτήτων (προσωπικό φρούρησης, Ολοκληρώθηκε με υπουργική παρέμβαση).

ΕΚΑΒ (37 θέσεις): Η πλέον «εύκολη» προκήρυξη για το ΑΣΕΠ, δεδομένου ότι οι προσλήψεις αφορούν μια, μόνο, ειδικότητα, την ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων. Για αυτή την προκήρυξη τα προσόντα είναι «τυποποιημένα», γνωστά από προηγούμενους διαγωνισμούς.

ΔΕΔΔΗΕ (158 θέσεις): Το μπαράζ προσλήψεων εποχικού προσωπικού (εκδόθηκαν, ήδη, οι δύο πρώτες προκηρύξεις) θα συνεχιστεί ολόκληρο τον Μάιο. Αυτό, δεν επηρεάζει -κατ ελάχιστον- την έκδοση της προκήρυξης μόνιμου προσωπικού στον ΔΕΔΔΗΕ. Ο διαγωνισμός θα αφορά στην πρόσληψη διοικητικών και τεχνικών σε όλη την χώρα.

Υπουργείο Πολιτισμού (200 θέσεις): Το αίτημα για αυτή την προκήρυξη στάλθηκε στο ΑΣΕΠ στις 22 Δεκεμβρίου 2017. Πρόκειται για προκήρυξη μίας, μόνο ειδικότητας: ΔΕ Φυλάκων – νυκτοφυλάκων αρχαιολογικών χώρων και μουσείων

ΥΓ: Η σειρά αναγραφής των προκηρύξεων σε αυτό το κείμενο, θα είναι πιθανότατα και η σειρά έκδοσής τους. Αυτός, τουλάχιστον, είναι ο στόχος του ΑΣΕΠ

Διαβάστε πότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές σύμφωνα με υπουργό που προδόθηκε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.