Πέθανε 28χρονος dj Avicii: Η τελευταία παράσταση και το συγκινητικό αντίο. Θρήνος στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό χώρο [video]

Ποια ήταν η τελευταία παράσταση του 28χρονου dj Avicii ο οποίος πέθανε;

Ο Σουηδός καλλιτέχνης, dj και παραγωγός Τιμ Μπέργκλινγκ, πιο γνωστός ως Avicii, πέθανε το απόγευμα της Παρασκευής στο Ομάν, σύμφωνα με ανακοίνωση από τον μάνατζερ του. Ήταν μόλις 28 ετών.

Η τελευταία του παράσταση επί σκηνής ήταν στις 28 Αυγούστου στο ανοιχτό κλαμπ Ushuaïa, στην Ίμπιζα της Ισπανίας, με τον ίδιο να χαιρετά το κοινό που παραληρεί.

Ο Avicii είχε αποσυρθεί από τις live εμφανίσεις το 2016, έχοντας επικαλεστεί λόγους υγείας. Αντιμετώπιζε χρόνια προβλήματα υγείας, μεταξύ των οποίων οξεία παγκρεατίτιδα, η οποία οφειλόταν εν μέρει στην υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Το 2014 είχε προχωρήσει σε αφαίρεση της χοληδόχου κύστης και του τυφλού εντέρου.

“Πριν από δυο εβδομάδες ταξίδεψα με φίλους στις πολιτείες των ΗΠΑ, για να δω τα πράγματα μ’ έναν διαφορετικό τρόπο. Αυτό με βοήθησε να κατανοήσω ότι πρέπει να κάνω την αλλαγή για την οποία παλεύω καιρό”, ανέφερε τότε στην δημοσίευση της αποχώρησής του.

“Οι επιλογές μου και η καριέρα μου δεν έχουν ποτέ καθοδηγηθεί από υλικές αξίες, είμαι ευγνώμων για τις ευκαιρίες και τις ανέσεις που μου έχει χαρίσει η επιτυχία”, τόνιζε τότε ο Tim Bergling, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, ευχαριστώντας τους θαυμαστές του και την οικογένειά του, που τον συνόδεψαν στο ταξίδι του.

O Avicii, κατά τη διάρκεια της καριέρας του συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες, όπως την Μαντόνα και τους Coldplay. Στις επιτυχίες του συμπεριλαμβάνονται τα Wake Me Up, Hey Brother και πιο πρόσφατα το Lonely Together με την Ρίτα Όρα. Η είδηση του θανάτου του γέμισε θλίψη τον καλλιτεχνικό χώρο. Κορυφαίοι καλλιτέχνες της ηλεκτρονικής μουσικής, εξέφρασαν τα συλλυπητήριά τους μέσω διαδικτύου.

Τα «Wake Me Up» και «Levels» είναι τα σημαντικότερα τραγούδια του Avicii, μαζί με το «A Sky Full of Stars» – συνεργασία με τους Coldplay καταγράφονται σε σπάνια στιγμιότυπα.

Διαβάστε τι απαντήσεις έδωσαν οι κάμερες ασφαλείας για την στυγερή δολοφονία στη Κύπρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.