Ανατροπή στη δολοφονία, Κύπρος: Πόσοι οι δολοφόνοι ζεύγους. Πώς συνδέεται ο 15χρονος θετός γιος

Ποια η ανατροπή στη δολοφονία ζεύγους στην Κύπρο;

Καθοριστική θεωρείται η σημερινή μέρα για την εξιχνίαση της υπόθεσης δολοφονίας του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου στο σπίτι του ζεύγους την περασμένη Πέμπτη, όπως γράφει η κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Όπως αναφέρει, το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη των ανακριτών και ακολούθως θα ζητηθεί η έγκριση της Νομικής Υπηρεσίας, προκειμένου να κληθεί για κατάθεση ο 15χρονος γιος της οικογένειας, ο οποίος χθες εξετάστηκε από ιατροδικαστές.

Σκοπός της κατάθεσης είναι να δοθούν απαντήσεις, για κάποια κενά που διαπιστώθηκαν, είτε από τους ανακριτές, είτε από ιατροδικαστές, τόσο κατά τη νεκροψία, όσο και κατά την αυτοψία στη σκηνή της δολοφονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, η ιατροδικαστής Χαρά Σπηλιωπούλου φαίνεται να σχημάτισε την άποψη, ότι στη σκηνή του εγκλήματος υπήρχε μόνο ένα άτομο. Ποιος είναι όμως από τη στιγμή που την ώρα της δολοφονίας ήταν μόνο ο 15χρονος;

Παράλληλα, η κ. Σπηλιωπούλου μετά την αυτοψία φέρεται να βοήθησε στο να συμπληρωθούν κάποια κενά, τα οποία απασχολούσαν τους ανακριτές. Όλα όσα προέκυψαν μετά τη δολοφονία, θα τεθούν εντός της ημέρας ενώπιον της Νομικής Υπηρεσίας, με σκοπό να πειστεί, ότι οι έρευνες προχώρησαν, σε σημείο που να επιτρέπουν την κλήση του 15χρονου σε κατάθεση. Από τις απαντήσεις που θα δοθούν, θα εξαρτηθεί κατά πόσον ο 15χρονος θα θεωρηθεί μάρτυρας ή μη.

Η εφημερίδα σημειώνει, ότι δεν δόθηκε ακόμη έγκριση στον ιατροδικαστή της οικογένειας του ζεύγους Μάριο Ματσάκη για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή του εγκλήματος. Μιλώντας στην εφημερίδα ο κ. Ματσάκης, χαρακτήρισε ως πολύ σημαντική την αυτοψία στη σκηνή, την οποία χαρακτήρισε εξίσου βασική όσο και η νεκροτομή.

Όπως ανέφερε ο κ. Ματσάκης, ο οποίος φέρεται να κατέληξε σε κάποια πρώτα συμπεράσματα, για το τι συνέβη το βράδυ του φονικού, θέλει να διενεργήσει αυτοψία, για να σχηματίσει πληρέστερη εικόνα, ώστε σε συνδυασμό με όσα είδε κατά τη διάρκεια της νεκροψίας να καταλήξει σε ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Πάντως, η σκηνή τουλάχιστον μέχρι χθες φέρεται σύμφωνα με αστυνομικές πηγές να ήταν ανέπαφη, αν και ο ιατροδικαστής της οικογένειας ανέφερε, ότι δεν είναι σε θέση να το γνωρίζει.

Τέλος, αναφέρεται πως οι ανακριτές φέρονται να θεωρούν, πως και από κάποια νέα ευρήματα ή και συμπεράσματα ενισχύονται κάποιες από τις αρχικές τους εκτιμήσεις και δίνουν αρκετό βάρος στην επικείμενη κατάθεση του 15χρονου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.