Σοκ με δολοφονία, Κύπρος: Οι κάμερες δείχνουν τον δράστη. Νέα κατάθεση από 15χρονο γιο

Ποιες οι εξελίξεις για τη δολοφονία στην Κύπρο;

Ούτε σήμερα δεν μπόρεσε να λάβει κατάθεση, η αστυνομία, από τον 15χρονο γιο του ζευγαριού που δολοφονήθηκε στο Στρόβολο της Λευκωσίας.

Όπως ανέφεραν στο protothema.gr αστυνομικές πηγές, η κατάθεση από τον ανήλικο δεν λήφθηκε σήμερα καθώς αναμένονται τα αποτελέσματα κάποιων επιστημονικών εξετάσεων σε σχέση με τεκμήρια που εντοπίστηκαν στο σπίτι, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κατοχή της βρίσκεται υλικό από κάμερες.

Σήμερα έγινε ανίχνευση του χώρου γύρω από το σπίτι με σκύλους και ειδικούς αστυνομικούς σε θέματα εγκληματολογικής έρευνας, χωρίς να εντοπιστεί τίποτα.

Η έρευνα σύμφωνα με τις αστυνομικές πηγές επικεντρώνεται εντός του σπιτιού καθώς δεν βρέθηκαν ίχνη διαφυγής των δραστών.

Δηλαδή δεν υπήρξαν κηλίδες αίματος, πατημασιές, πληροφορίες για αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα που να προσέγγισε το σπίτι την ώρα της δολοφονίας.

Κάποια ματωμένα ρούχα και άλλα τεκμήρια εντός του σπιτιού τυγχάνουν αξιολόγησης.

Δεν έχει διευκρινιστεί η ώρα θανάτου

Ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί η ώρα θανάτου ώστε να επιβεβαιωθεί ο ισχυρισμός του ανήλικου, ότι η δολοφονία συνέβη περίπου στη 1:00 με 1:30 τα ξημερώματα. Το αρχικό εύρος του χρόνου θανάτου που έδωσε η ιατροδικαστής δεν είναι ιδιαιτέρως βοηθητικό καθώς καλύπτει πολλές ώρες.

Οι ειδικοί θεωρούν ότι οι δράστες μισούσαν τον καθηγητή

Οι ειδικοί σε θέματα διερεύνησης εγκλημάτων θεωρούν πως ο δράστης ή οι δράστες έτρεφαν μίσος για τον 60χρονο καθηγητή Γιώργο Χατζηγεωργίου, και αυτό καθίσταται σαφές από τις 26 μαχαιριές στο σώμα του.

Μαχαιριές που κάποιες εξ αυτών φαίνεται να έγιναν όταν δεν ήταν σε θέση καν να αντιδράσει είτε γιατί εξέπνεε είτε γιατί είχε ήδη εκπνεύσει. Οι 9 μαχαιριές στο σώμα της 59χρονης Ντίνας Σεργίου, δείχνουν σαφώς θυμό αλλά όχι στον βαθμό που αυτός εκδηλώθηκε στο σύζυγο της.

Κάθε ενδεχόμενο εξετάζουν οι αρχές

Η αστυνομία αν και έχει σαφή κατεύθυνση εξετάζει και κάθε άλλο ενδεχόμενο όσο απίθανο και αν φαίνεται. Δεν αφήνονται αδιερεύνητες ούτε καν οι φήμες που δεν φαίνεται να εδράζονται σε κάποια στοιχεία. Όπως ανέφερε αστυνομική πηγή, «σε μια τέτοια υπόθεση δεν επιτρέπεται να γίνουν λάθη ή να υπάρξουν παραλείψεις».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.