Ανατροπή δολοφονία Κύπρος: Εξετάστηκε ο 15χρονος γιος. Τι νέο δήλωσε, τι αποκάλυψε η ιατροδικαστής

Τι αποκάλυψε η ιατροδικαστής που έκανε την νεκροτομή στο ζευγάρι που δολοφονήθηκε στην Κύπρο και τι έδειξε η εξέταση στον 15χρονο γιο;

Σοκαρισμένη παρακολουθεί η Κύπρος τις εξελίξεις γύρω από την δολοφονία στη Λευκωσία, με θύμα ένα ζευγάρι.

Ιατροδικαστική εξέταση στον 15χρονο γιο του ζεύγους πραγματοποίησε η καθηγήτρια ιατροδικαστικής Χαρά Σπηλιοπούλου, σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών Μέσων. Η εξέταση έγινε παρουσία των δύο ιατροδικαστών, Ελένης Αντωνίου και Μάριου Ματσάκη, αλλά και παιδοψυχολόγου.

Σύμφωνα πληροφορίες η κ. Σπηλιοπούλου εντός των ημερών θα καταθέσει την έκθεσή της. Ωστόσο, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε ο ANT1 η ιατροδικαστής δεν βρήκε ίχνη από αιχμηρό αντικείμενο ή γρατζουνιές στο σώμα του 15χρονου.

Παράλληλα, όπως πληροφορείται το politis.com.cy, τα ευρήματα της δεύτερης νεκροτομής που έγινε από την κ. Σπηλιοπούλου, δεν διαφέρουν από αυτά της νεκροτομής που διενήργησε η Ελένη Αντωνίου.

Εντός των επόμενων δύο ημερών η Αστυνομία θα μεταβεί στη Νομική Υπηρεσία με όλα τα στοιχεία της υπόθεσης για περαιτέρω οδηγίες.

Πριν ληφθεί κατάθεση από τον 15χρονο, θα πρέπει να έχει συγκεντρωθεί όλο το υλικό της δολοφονίας ώστε να υποβληθούν συγκεκριμένες ερωτήσεις στο μοναδικό αυτόπτη μάρτυρα, της διπλής δολοφονίας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το ΚΥΠΕ η κ. Σπηλιοπούλου ζήτησε να ενημερωθεί για διάφορα άλλα ζητήματα για να έχει ολοκληρωμένη εικόνα και ακολούθως θα ενημερώσει τις ανακριτικές αρχές για τα πορίσματά της.

Ένα το μαχαίρι:

Αυτό που έχει ξεκαθαρίσει με βάση την πρώτη ιατροδικαστική εξέταση είναι ότι η δολοφονία διεπράχθη με ένα μαχαίρι και από ένα μόνο άτομο, αν και το παιδί στην πρώτη του κατάθεση είχε πει ότι τα πρόσωπα που εισέβαλαν στο σπίτι ήταν δύο.

Ξεκαθάρισε επίσης ότι δεν εντοπίστηκαν ίχνη διαφυγής του δράστη ή των δραστών από το σπίτι του ζεύγους όπου γράφτηκε η τραγωδία, καθώς δεν βρέθηκε ούτε σταγόνα αίμα που να οδηγεί στην έξοδο. Παρομοίως έξω από το σπίτι δεν βρέθηκε ούτε οποιοδήποτε άλλο στοιχείο που να δείχνει ύποπτες κινήσεις την κρίσιμη ώρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος ανέφερε στην πρώτη του κατάθεση ότι δύο κουκουλοφόροι εισήλθαν στο σπίτι και σκότωσαν τους γονείς του, ενώ τον ίδιο τον είχαν κλείσει σε αποθήκη, διαβεβαιώνοντάς τον όμως ότι δεν θα του έκαναν κακό.

Τώρα, νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί μετέβη σε γειτονικό σπίτι χωρίς να φέρει ρούχα αλλά μόνο εσώρουχο ζητώντας βοήθεια και εξηγώντας μετά στην Αστυνομία ότι το πάνω μέρος της πιτζάμας του αφαιρέθηκε όταν ο ένας εκ των δραστών τον τράβηξε από το κρεβάτι του για να τον οδηγήσει στην αποθήκη, ενώ το κάτω μέρος το αφαίρεσε ο ίδιος λόγω ζέστης στο μέρος. Οι πιτζάμες είναι ανάμεσα στα τεκμήρια που έχουν σταλεί για επιστημονικές εξετάσεις.

Κανένα ίχνος παραβίασης:

Στοιχείο που επίσης βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ανακριτών είναι το πώς η συρόμενη πόρτα της κουζίνας, απ’ όπου το παιδί φέρεται να ανέφερε ότι οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι, δεν ήταν παραβιασμένη, τη στιγμή που τόσο σε αυτήν όσο και στις υπόλοιπες εισόδους είχαν τοποθετηθεί κλειδαριές ασφαλείας μετά από μια σειρά διαρρήξεις που είχαν σημειωθεί νωρίτερα.

Υπενθυμίζεται ότι ήταν από τις πρώτες έρευνες της Αστυνομίας στον τόπο της τραγωδίας που είχε διαπιστωθεί ότι δεν υπήρχε ίχνος παραβίασης των εισόδων ή των παραθύρων και ως εκ τούτου είχε αποκλειστεί το σενάριο της διάρρηξης με σκοπό τη ληστεία και έστρεψε τις έρευνες προς άλλη κατεύθυνση.

Σε μια προσπάθεια να εξεταστούν όλες οι πτυχές, πληροφορίες φέρουν τους ανακριτές να είχαν αποστείλει προχθές επιστολές σε τραπεζικά ιδρύματα για την αποκάλυψη των τραπεζικών λογαριασμών του ζεύγους, με σκοπό να διαπιστωθεί εάν έγιναν οποιεσδήποτε κινήσεις τον τελευταίο καιρό.

Διαβάστε ποιο είναι το τραγικό λάθος της αστυνομίας σχετικά με την δολοφονία ζευγαριού στην Κύπρο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.