Αποκάλυψη: Ποια γυναίκα κρύβεται πίσω από την απόφαση Ερντογάν για εκλογές [φωτο]

Ποια γυναίκα κρύβεται πίσω από την απόφαση Ερντογάν για πρόωρες εκλογές στην Τουρκία;

Μια γυναίκα είναι το κλειδί στην απόφαση του Ερντογάν να προκηρύξει πρόωρες εκλογές στις 24 Ιουνίου.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 στην Τουρκία πρόκειται για την επανομαζόμενη ως «λύκαινα» Μεράλ Άκσενερ, γνωστή και ως «Λεπέν της Τουρκίας», το ευρύ ρεύμα της οποίας φοβάται ο Ερντογάν.

Στις 24 Ιουνίου, όμως, το κόμμα της ‘Καλό Κόμμα’, δεν θα μπορεί να λάβει μέρος στις εκλογές γιατί όπως αναφέρουν υπάρχει κόλλημα με τη συμμετοχή του, δεδομένου ότι με βάση το σύνταγμα αν δεν κλείσει έξι μήνες από την ίδρυσή του δεν μπορεί να συμμετάσχει.

Ο Ερντογάν με αυτό τον τρόπο εξουδετερώνει τη βασική του αντίπαλο στις επερχόμενες εκλογές, η οποία ήταν η «εκλεκτή» των Αμερικανών.

Πάντως, όπως δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Μπιναλί Γιλντιρίμ, για το αν το κόμμα της Ακσενέρ μπορεί να συμμετάσχει τελικά στις εκλογές, θα αποφασίσει η Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή της Τουρκίας (YPG).

Η ίδια Μεράλ Ακσενέρ, απάντησε πως στις εκλογές θα συμμετάσχουν ό,τι και να γίνει, προσθέτοντας ότι έχουν και Β και Γ σχέδιο.

Ωστόσο, υπάρχει και ένας ακόμα λόγος για τον οποίο ο σουλτάνος επίσπευσε τις εκλογές.

Αυτός δεν είναι άλλος από τις επιχειρήσεις στο Αφρίν που του «βγήκαν» και όπως φαίνεται, εξαργυρώνει με αυτό τον τρόπο τις ψήφους των Εθνικιστών.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.