Σοκάρει νέα έρευνα: Γιατί το καθημερινό μπάνιο κάνει κακό στην υγεία. Επιστήμονες επισημαίνουν ότι…

Γιατί είναι κακό για την υγεία μας το καθημερινό μπάνιο σύμφωνα με νέα έρευνα;

Επιστημονικό συμπέρασμα εφιάλτης προέκυψε έπειτα από έρευνα επιστημόνων στις ΗΠΑ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το καθημερινό μπάνιο κάνει κακό στην υγεία, καθώς όπως εξηγούν όταν κανείς πλένεται κάθε μέρα αντί να μειώσει, αυξάνει τον κίνδυνο μολύνσεων.

Η Ελέιν Λάρσον, καθηγήτρια μολυσματικών Ασθενειών του πανεπιστημίου Κολούμπια και ο Μπάρντον Μίτσελ, καθηγητής Δερματολογίας του πανεπιστημίου Τζορτζ Ουάσινγκτον, υποστηρίζουν ότι όταν κανείς πλένεται αφαιρούνται κυρίως οι κακές οσμές και όχι τόσο τα βακτήρια.

Όπως εξηγεί η Λάρσον, με το καθημερινό μπάνιο αφυδατώνεται το δέρμα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ρωγμές, στις οποίες μπορεί να διεισδύσουν τα μικρόβια. Ο Μίτσελ προσθέτει ότι το πολύ συχνό πλύσιμο αφαιρεί από το δέρμα τα φυσικά έλαια που βρίσκονται στην επιφάνεια του.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καταστρέφονται τα “καλά”, μη παθογόνα βακτήρια του δέρματος που το προστατεύουν από την εισβολή των “κακών” βακτηρίων, τα οποία προκαλούν τις μολύνσεις.

“Δεν χρειάζεται καθημερινό μπάνιο, αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι το παρακάνουν με το πλύσιμο” υποστηρίζει ο Μίτσελ.

Ο καθηγητής συστήνει να μην πλένει κανείς με σαπούνι ή αφρόλουτρο ολόκληρο το σώμα του, αλλά να επικεντρώνεται στα σημεία που συνήθως προκαλούν την κακοσμία, όπως οι μασχάλες και τα πόδια.

Ιδανικό για τον Μίτσελ είναι να κάνει κανείς ντους μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Η Λάρσον συμφωνεί, προσθέτοντας ότι σημαντικό είναι να πλένει κανείς συχνά τα χέρια του και τα φορεμένα ρούχα, διότι σε αυτά συσσωρεύονται νεκρά κύτταρα του δέρματος και βακτήρια.

Διαβάστε τη νέα έρευνα σοκ που αποκαλύπτει ποια καθημερινά αντικείμενα κουζίνας οδηγούν σε ατγό θάνατο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.