Σοκ στη Γερμανία: Αυτοκίνητο σάρωσε πλήθος πεζών. Πόσοι νεκροί, δεκάδες τραυματίες [φωτο, video]

Πόσοι νεκροί από την αιματηρή επίθεση με αυτοκίνητο που έπεσε σε πεζούς στη Γερμανία;

Ένα βαν έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην πόλη Μύνστερ της δυτικής Γερμανίας και σύμφωνα με το Spiegel Online υπάρχουν 3 νεκροί και τραυματίες.

Πηγή ασφαλείας δήλωσε ότι δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση το περιστατικό.

Ο δράστης όπως αναφέρουν γερμανικά Μέσα αυτοπυροβολήθηκε ενώ η τοπική αστυνομία καθησυχάζει σύμφωνα με το Spiegel και προσθέτει ότι δεν αναζητεί άλλους δράστες.

Η γερμανική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι υπάρχουν νεκροί από το περιστατικό, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι περίπου 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel, οι αρχές εκτιμούν ότι πρόκειται για κακόβουλη ενέργεια.

Η περιοχή είναι δημοφιλής τόσο σε ντόπιους, όσο και σε τουρίστες.


Σε κλοιό ασφαλείας η περιοχή

Στο σημείο έσπευσαν οι αρχές, οι οποίες μέσω καλούν τους πολίτες να μείνουν μακριά από το σημείο.

Πάνω από την περιοχή πετούν ελικόπτερα, ενώ η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό εκρηκτικών.

Όπως μεταδίδει η Bild, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, όλες οι διαθέσιμες αστυνομικές και ειδικές δυνάμεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας διατάχθηκαν να κατευθυνθούν στο Μύνστερ.

Σύμφωνα με το SPIEGEL ONLINE, οι Αρχές ερευνούν για εκρηκτικά, ενώ οι έρευνες εκτείνονται σε μεγάλη έκταση στη γύρω περιοχή.

Υπενθυμίζεται ότι η Γερμανία βρέθηκε στο στόχαστρο τρομοκρατών τον Δεκέμβριο του 2016, όταν ένα φορτηγό έπεσε σε πλήθος στην Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, σκορπώντας το θάνατο σε 12 ανθρώπους.

Χάρτης της περιοχής

Το επίμαχο βαν μέσα στο πλήθος

Το γερμανικό υπουργείο Εσωτερικών ανέφερε πριν από λίγο ότι στο περιστατικό στην πόλη Μύνστερ στη Γερμανία, όπου όχημα έπεσε πάνω σε ανθρώπους, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 4 άνθρωποι.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι δεν αναζητά άλλους υπόπτους σε σχέση με το περιστατικό.

Νωρίτερα οι αρχές έκαναν λόγο για 30 τραυματίες, έξι από αυτούς σε πολύ κρίσιμη κατάσταση.

Σοκάρουν οι μαρτυρίες για το αυτοκίνητο που παρέσυρε πλήθος στη γερμανική πόλη Μύνστερ, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου (07.04.2018).

«Άκουσα ένα δυνατό χτύπημα και ξαφνικά ο κόσμος φώναξε “Θεέ μου”! Όλοι άρχισαν να τρέχουν. Ένα λεπτό αργότερα, υπήρχαν παντού περιπολικά», ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας που θέλησε να κρατήσει την ανωνυμία του.

“Ξαφνικά άρχισε ο κόσμος να ουρλιάζει, έκλαιγαν, ήταν τρομαχτικό. Τρέξαμε μακριά. Δεν είδαμε πολλά. Φοβηθήκαμε ότι θα έσκαγε βόμβα ή ότι κάποιος θα μας πυροβολούσε”, ΄δηλωσε στη Blid η 21χρονη φοιτήτρια Λένα, η οποία μαζί με φίλους της είχαν βγει βόλτα με ποδήλατα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.