Δολοφονία 45χρονου Γιώργου Λίτσα: Ποιοι τον σκότωσαν. Είχε κατηγορηθεί για ληστεία σε…

Ποιοι εμπλέκονται στη δολοφονία του Γιώργου Λίτσα;

Σε ενέδρα θανάτου κοντά στο σπίτι του, στην οδό Τριπόλεως, στους Αγίους Αναργύρους δολοφονήθηκε -το βράδυ της Πέμπτης- με τουλάχιστον 10-15 σφαίρες από καλάσνικοφ, ο 45χρονος ποινικός Γιώργος Λίτσας που είχε καταδικασθεί για ηγετικό ρόλο σε συμμορίες εκβιαστών που λυμαίνονταν κυρίως τα δυτικά προάστια και τον Πειραιά.

Ο 45χρονος, που επέβαινε στο αυτοκίνητό του, δέχθηκε πυροβολισμούς από έναν τουλάχιστον δράστη που ήταν πεζός και ο οποίος έσπευσε να εξαφανισθεί.

Ο Γιώργος Λίτσας μεταφέρθηκε σε ιδιωτική κλινική όπου άφησε μετά από λίγες ώρες την τελευταία του πνοή.

Πρόκειται για την τρίτη διαδοχική δολοφονία μετά από εκείνες του Βασίλη Γρίβα τον Μάιο του 2017 στα Γλυκά Νερά και του Βασίλη Στεφανάκου τον περασμένο Ιανουάριο στο Χαϊδάρι, από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος.

Ομως, μέχρι στιγμής, η ΕΛ.ΑΣ δεν διαθέτει στοιχεία που να συνδέουν την εγκληματική επίθεση σε βάρος του Γιώργου Λίτσα, με εκείνη του Στεφανάκου με την μορφή «ανταποδοτικού κτυπήματος».

Τον Φεβρουάριο του 2016 ο Γιώργος Λίτσας είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε καφενείο στους Αγίους Αναργύρους.

Το συμβάν σημειώθηκε λίγο πριν από τις 11.00 το βράδυ της 2ας Φεβρουαρίου 2016 όταν άγνωστοι που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα πυροβόλησαν με το συγκεκριμένο πολεμικό τυφέκιο εναντίον εστιατορίου στην οδό Αγίου Παύλου, στους Αγίους Αναργύρους.

Μέσα στο κατάστημα υπήρχαν αρκετά άτομα, ανάμεσα στα οποία και μικρά παιδιά που συμμετείχαν σε οικογενειακή γιορτή την οποία είχαν οργανώσει οι ιδιοκτήτες του μαγαζιού.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, ο εν λόγω ποινικός, ο οποίος γνώριζε κάποιους από τος συμμετέχοντες στην οικογενειακή γιορτή, ετοιμαζόταν να εισέλθει στο εστιατόριο όταν εκδηλώθηκε η επίθεση εναντίον του. Με τους δράστες να μη διστάζουν να «γαζώνουν» όλον τον χώρο του εστιατορίου, αδιαφορώντας για την παρουσία ανηλίκων μέσα στο μαγαζί.

Ωστόσο και τότε δεν είχε διευκρινισθεί ποια ήταν η προέλευση και η εκπόρευσης της τότε απόπειρας Ο Γιώργος Λίτσας είχε καταδικασθεί τον Ιούνιο του 2015 από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε κάθειρξη 13,5 ετών.

Η καταδίκη αφορούσε τη δράση μίας από τις συμμορίες «νονών της νύχτας» – συνολικά 217 άτομα – η οποία είχε αναδειχθεί τον Φεβρουάριο του 2011 ύστερα από διετή έρευνα του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Ασφάλειας Αττικής. Στην ίδια εγκληματική οργάνωση ήταν και ο δολοφονηθείς προ 11 μηνών Βασίλης Γρίβας.

Στην απόφαση είχε δοθεί ανασταλτικός χαρακτήρας και είχε ζητηθεί η καταβολή εγγύησης περίπου 40.000 ευρώ την οποία δεν είχε πληρώσει ο 45χρονος και έτσι αναζητείτο για μεγάλο χρονικό διάστημα από τις αρχές.

Η δίκη σε δεύτερο βαθμό για αυτή την υπόθεση ήταν σε εξέλιξη και αναμενόταν η έκδοση της απόφασης. Τα τελευταία χρόνια υπήρχαν και άλλες αναφορές για σχέδια επίθεσης εναντίον του 45χρονου και των συνεργών του που δεν υλοποιήθηκαν.

Ομως το τελευταίο χρονικό διάστημα δεν φέρεται να είχε κυρίαρχο ρόλο στα κυκλώματα της νύκτας.

Ο Γιώργος Λίτσας είχε κατηγορηθεί προ μερικών ετών για ληστεία τράπεζας στην Αλόννησο και διαφυγή με ταχύπλοο καθώς και για συμμετοχή σε κυκλώματα εκβίασης στον Πειραιά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.