Ανακοίνωση για νεκρό πιλότο Γιώργο Μπαλταδώρο: Πώς έπεσε το Μιράζ. Κατάρριψη, Τούρκοι

Ποια η επίσημη ανακοίνωση για τον θάνατο του πιλότου Γιώργου Μπαλταδώρου; Πώς έπεσε το μοιραίο Μιράζ;

Ανακοινώθηκε από το ΓΕΑ η τραγωδία με τον χαμό του Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου που ήταν ο πιλότος του mirage 200o-5.

Συγκεκριμένα:

«Την Πέμπτη 12 Απριλίου 2018 και ώρα 12:15, μονοθέσιο αεροσκάφος M2000-5 της 114ΠΜ/331Μ, στην φάση προσέγγισης για προσγείωση μετά ολοκλήρωση επιχειρησιακής αποστολής και σε απόσταση εννέα (9) ναυτικά μίλια βορειοανατολικά της Νήσου Σκύρου, προσέκρουσε στη θάλασσα με συνέπεια το θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους Σμηναγού (Ι) Γεώργιου Μπαλταδώρου.

Συγκροτείθηκε αρμόδια επιτροπή για την διερεύνηση του δυστυχήματος.»

Με ένα tweet ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε τον θάνατο του Γιώργου Μπαλταδώρου που επέβαινε στο mirage το οποίο έπεσε στη Σκύρο:

Αναπάντητα προς το παρόν είναι τα ερωτήματα για τα αίτια της πτώσης του Mirage που βύθισε στο πένθος τη χώρα και την Πολεμική μας Αεροπορία.

Ο δεύτερος πιλότος του ζευγαριού των Mirage 2000-5 προσγειώθηκε πριν από λίγο στη Σκύρο. Τα δύο Mirage ακολουθούσαν την ίδια πορεία και σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται ο πιλότος του δεύτερου, να έχασε το “ζευγάρι” του τελείως ξαφνικά:

«Έχω χάσει τον νούμερο ένα – Δεν είδα αλεξίπτωτο», φέρεται να πρόλαβε να είπε ο έτερος πιλότος μόλις έχασε τον συνάδελφό του, με ασφαλείς πληροφορίες από στρατιωτική πηγή. O χειριστής δεν μπόρεσε να σηκώσει το μαχητικό και γι αυτό δεν πρόλαβε να αναφέρει το παραμικρό στον πύργο ελέγχου. Αυτό είναι το επικρατέστερο σενάριο σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ.

Πληροφορίες αναφέρουν ακόμη ότι το Mirage 2000-5 πετούσε σε ύψος μεταξύ 6 και 7.000 ποδών.

Σύμφωνα με το militaire, δεν υπήρξε πληροφορία για αναφορά βλάβης ή οποιουδήποτε άλλου προβλήματος, ενώ οι καιρικές συνθήκες ήταν καλές.

Με αυτά τα δεδομένα παραμένουν ανεξήγητα τα αίτια της πτώσης του μαχητικού μας αεροσκάφους.

Την δική τους απάντηση στο ερώτημα που ψιθυρίζεται στην Αθήνα, εάν δηλαδή η πτώση του Mirage 2000-5, στη Σκύρο, είναι αποτέλεσμα σχετικής ενέργειας της Αγκυρας, δίνουν οι Τούρκοι, δεδομένου ότι το αεροσκάφος γυρνούσε από αποστολή αναχαίτισης.

Πριν από λίγο ο ανταποκριτής του ΣΚΑΙ στη Τουρκία μετέδωσε τις πρώτες διαρροές από τουρκικές πηγές. Σύμφωνα μ΄ αυτές οι Τούρκοι σπεύδουν να αποκλείσουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο “κατάρριψης”, λέγοντας ότι “κανένα τουρκικό αεροσκάφος δεν πέταγε στη περιοχή της πτώσης”.

Από την πλευρά της Ελλάδας υψηλόβαθμες πηγές του ελληνικού Πενταγώνου, με αφορμή τα σενάρια κατάρριψης, τονίζουν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση εμπλοκής.

Όπως τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιες πηγές ενημέρωσης το ζευγάρι των ελληνικών Mirage 2000-5 κατευθύνθηκε στο Βόρειο Αιγαίο για την αποστολή αναχαίτισης η οποία όμως δεν πραγματοποιήθηκε καθώς τα εχθρικά αεροσκάφη είχαν βγει από το FIR ανά τη είσοδο του.

Είδηση και στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης έγινε η πτώση του ελληνικού μαχητικού Μιράζ που συνέβη πριν λίγες ώρες ανοιχτά της Σκύρου. Ο διεθνής Τύπος παραθέτει χάρτες και μεταδίδει τις τελευταίες εξελίξεις επισημαίνοντας ότι ο πιλότος του αεροσκάφους που κατέπεσε ανοιχτά της Σκύρου, συμμετείχε σε επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.

Τα περισσότερα ξένα δημοσιεύματα σημειώνουν πως η συντριβή του αεροσκάφους έρχεται λίγες ημέρες αφότου Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου. Ελλάδα και Τουρκία ερίζουν για τα κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο τα τελευταία χρόνια, όπως υποστηρίζουν τα διεθνή ΜΜΕ.

Γαλλικό δίκτυο ouest-france

Το γαλλικό δίκτυο υποστηρίζει ότι το Mirage – 5 κατέπεσε βόρεια της Σκύρου ενώ παραμένει αδιευκρίνιστο αν ο Γιώργος Μπαλταδώρος χρησιμοποίησε επιτυχώς το σύστημα εκτίναξης .Το ελληνικό μαχητικό συνετρίβη στη θάλασσα κοντά στη Σκύρο.

Ο Έλληνας πιλότος που αγνοείται συμμετείχε σε μια επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών.Ακτοφυλακές και ναυτικά σκάφη «χτενίζουν» την περιοχή κοντά στη Σκύρο.

Γαλλική εφημερίδα «Le Figaro»

«Σκοτώθηκε Έλληνας πιλότος», είναι ο τίτλος της γαλλικής εφημερίδας «Le Figaro» στην ιστοσελίδα της.

Ο Γιώργος Μπαλταδώρος έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στο Αιγαίο ενώ επέστρεφε από επιχείρηση αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών με φόντο τις ελληνοτουρκικές εντάσεις,γράφει το σχετικό δημοσίευμα.

Η γαλλική εφημερίδα παραθέτει τις δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

«Ο Έλληνας υπουργός δήλωσε στο Twitter ότι η χώρα πενθεί έναν πιλότο ο οποίος έχασε τη ζωή του. για να υπερασπιστεί την ελληνική κυριαρχία και εδαφική ακεραιότητα», επισημαίνει η εφημερίδα.

Γερμανικό δίκτυο N-tv:Κατέπεσε ελληνικό αεροσκάφος

«Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία ψάχνει έναν πιλότο της», γράφει το γερμανικό δίκτυο N-tv.

«Ένα Mirage-5 που πετούσε πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος κατέπεσε στη θάλασσα λίγο πριν προσγειωθεί στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Σκύρου. Ο Γιώργος Μπαλταδώρος συμμετείχε σε διαδικασία αναχαίτισης τουρκικών αεροσκαφών», γράφει το γερμανικό δίκτυο και προσθέτει:

«Τα δύο γειτονικά κράτη «παλεύουν» εδώ και δεκαετίες για τα κυριαρχικά δικαιώματα πάνω από το Αιγαίο Πέλαγος».

Bρετανική εφημερίδα Express

Ελληνικό μαχητικό κατέπεσε έπειτα από αερομαχία με τουρκικό αεροσκάφος, γράφει η βρετανική εφημερίδα Express.

Ένα αεροσκάφος συνετρίβη ανοιχτά της Σκύρου μετά από ισχυρισμούς για αερομαχία με τουρκικό αεροσκάφος σε διαφιλονικούμενο εναέριο χώρο λίγες μέρες αφότου Ελληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά ελικοπτέρου.To Mirage 2000-5, που κατέπεσε κοντά στη Σκύρο,φέρεται να επέστρεψε στη βάση μετά την αναχαίτιση τουρκικών μαχητικών αεριωθούμενων.

Ωστόσο, η Τουρκία αρνήθηκε να έχει αεροπλάνα στην περιοχή. Η συντριβή του ελληνικού Mirage έρχεται την ώρα που αυξάνεται η ένταση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας στον αμφισβητούμενο εναέριο χώρο.

Τη Δευτέρα, Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ κατά τουρκικού ελικοπτέρου στο Αιγαίο.

Daily Mail

Ελληνικό μαχητικό συνετρίβη σήμερα στο Αιγαίο Πέλαγος, βόρεια της Σκύρου, δύο μέρες αφότου Έλληνες στρατιώτες άνοιξαν πυρ εναντίον τουρκικού ελικοπτέρου, όπως γράφει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail».

Η συντριβή του αεροσκάφους σημειώνεται μετά από καθημερινές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αεροσκαφών, επισημαίνει το σχετικό δημοσίευμα που παραθέτει στο άρθρο του φωτογραφία της Σκύρου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.