Σκάνδαλα στην οικογένεια Μαρινόπουλος: Διαζύγιο φωτιά άτακτου “Πανάρα”, βίλες σε Μαϊάμι, Μύκονο, δισεκατομμύρια και…

Ποιες οι αποκαλύψεις για την οικογένεια Μαρινόπουλος. Ποιο το διαζύγιο του Πάνου Μαρινόπουλου;

Τα μέλη της οικογένειας Μαρινόπουλου αποτελούσαν για δεκαετίες την ελληνική εκδοχή της «Δυναστείας», με πολλούς νεότερους από εκείνους επιχειρηματίες να προσπαθούν με ζήλο να αντιγράψουν τις επαγγελματικές κινήσεις τους αλλά και τον τρόπο ζωής τους.

Ομως, τα πάντα άλλαξαν όταν ο επιχειρηματικός όμιλος κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος και η οικογένεια έχασε για πάντα τη λάμψη της.

Τίποτα πια δεν θυμίζει τα πρώτα χρόνια της επιχειρηματικής δυναστείας, η οποία βρίσκεται πλέον στην τρίτη γενιά, ωστόσο χρονολογείται από το 1893. Ηταν η χρονιά που ο Δημήτριος Μαρινόπουλος από την Ελίκη Αιγιαλείας εγκαινίαζε το πρώτο φαρμακείο με το όνομά του στη Νεάπολη της Αθήνας, βάζοντας έτσι τον πρώτο λίθο για το χτίσιμο της Μαρινόπουλος.

Η συνεργασία με τον αδελφό του Πάνο έκανε δεδομένη την επιτυχία. Μαζί κατάφεραν να κάνουν το όνομα της οικογένειάς τους συνώνυμο του ελληνικού μεγαλοαστισμού, με πολλές επιφανείς προσωπικότητες της εποχής να επιλέγουν τα προϊόντα τους.

Μεταπολεμικά, το 1949, οι δύο γιοι του Πάνου Μαρινόπουλου, Δημήτρης και Ιωάννης, αποφασίζουν να ιδρύσουν τη φαρμακοβιομηχανία ΦΑΜΑΡ με αντικείμενο την παραγωγή φαρμάκων και καλλυντικών για λογαριασμό τρίτων στην Ευρώπη. Οι ίδιοι ξεκίνησαν το 1962 και τη δραστηριότητα με το λιανεμπόριο, δημιουργώντας τα Self Service Μαρινόπουλος.

Τις τελευταίες δεκαετίες τα ηνία του ομίλου θα περάσουν στην τρίτη γενιά και στα τέσσερα παιδιά των δύο αδελφών Μαρινόπουλου, τον Λεωνίδα και τον Πάνο του Δημήτρη και τους Πάνο ή «Πανάρα» (για τους κολλητούς του) και Στέφανο του Γιάννη. Ολοι μαζί θα μοιραστούν τον ίδιο τρόπο ζωής, χάρη στην τεράστια περιουσία τους σε ακίνητα στο εξωτερικό, επαύλεις σε Ψυχικό, Μύκονο, Υδρα και Βούλα και τις σπάνιες συλλογές έργων τέχνης.

Ο Λεωνίδας και ο ξάδελφός του Στέφανος, ως πιο χαμηλών τόνων προσωπικότητες, επέλεξαν να ζουν μια πλούσια ζωή αλλά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κάτι που δεν έκαναν τα άλλα δύο αδέλφια τους.

Ο Λεωνίδας διατηρεί σπίτι στο Λονδίνο στην αριστοκρατική Belgravia, αγαπά την ιππασία και παρακολουθεί συχνά τους αγώνες του Ascot, ενώ διατηρεί και δικά του άλογα ιπποδρομιών, με τον «Πρέσβη» του, όπως τον έχει ονομάσει, να κατακτά τον Μάρτιο του 2016 σημαντική διάκριση σε διεθνή αγώνα.

Παλαιότερα είχε διακριθεί και στους διάσημους αγώνες του Μεϊντάν στο Ντουμπάι, σε μια κούρσα που χάρισε στον Λεωνίδα Μαρινόπουλο 5.000.000 δολάρια. Η σύζυγός του Μαρίνα θεωρείται η πιο «άγνωστη» από τις συζύγους των Μαρινόπουλων, καθώς αποφεύγει την κοσμική ζωή και προτιμά τα γιοτ και τη βίλα στη Μύκονο, όπως και ο Λεωνίδας.

Σε αντίθεση με τον αδελφό του, ο Πάνος Μαρινόπουλος είναι παντρεμένος με τη Σάντρα Φιξ, η οποία επισκιάζει σε διασημότητα τον σύζυγό της, καθώς η ίδια είναι επικεφαλής του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης.

Υπολογίζεται ότι με τα χρήματα των Μαρινόπουλων η δραστήρια Σάντρα κατάφερε να ενισχύσει την αναγνωρισιμότητα της αρχαίας ελληνικής κληρονομιάς διοργανώνοντας εκθέσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Από την άλλη, ο σύζυγός της είχε αναλάβει τον τομέα καλλυντικών της φαρμακοβιομηχανίας ΦΑΜΑΡ. Στις δόξες του λάτρευε να ζει στο λεγόμενο «παλάτι» του ζεύγους στο Knightsbridge του Λονδίνου, στο οποίο διατηρεί μια σπουδαία συλλογή έργων τέχνης.

Ο πιο προβεβλημένος απ” όλους στην οικογένεια δεν είναι άλλος από τον Πάνο Μαρινόπουλο ή «Πανάρα», όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του, τον γιο του Γιάννη, ο οποίος έγινε γνωστός στους κοσμικούς κύκλους -μεταξύ άλλων- και για τις πανέμορφες γυναίκες που βρέθηκαν στο πλευρό του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, πρώτος του έρωτας ήταν το πανέμορφο μοντέλο Μπέλλα Αδαμοπούλου, ενώ πρώτη του σύζυγος η Ολγα Γουλανδρή της γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας, με την οποία όμως χώρισε για να παντρευτεί λίγα χρόνια αργότερα την Ιωάννα Καπετανάκου, που ξεπέρασε σε αναγνωρισιμότητα τη Σάντρα Φιξ και έγινε η top wife της οικογένειας.

Η Ιωάννα γνωρίστηκε με τον Πάνο σε ένα από τα χλιδάτα πάρτι της εποχής και κατάφερε με το στιλ και τους τρόπους της να εντυπωσιάσει τον bon viveur της οικογένειας Μαρινόπουλου, ο οποίος έκανε τα πάντα για να κατακτήσει τη γυναίκα με το μοναδικό γούστο και την εκλεπτυσμένη αισθητική.

Η Ιωάννα, με καταγωγή από τη Μάνη, και ο σύζυγός της απέκτησαν μια έπαυλη στα Hampton’s και μια βίλα στο Μαϊάμι, αλλά η βίλα της Μυκόνου είναι από τα πιο πολυσυζητημένα σπίτια τους, αφού την εποχή της ευμάρειας το ζευγάρι έδωσε εκεί τα μεγαλύτερα πάρτι που έχουν μείνει στην ιστορία του νησιού, με όλη την κοσμική Αθήνα να δίνει το «παρών».

Τα προβλήματα, όμως, για τον Πάνο και την Ιωάννα άρχισαν όταν εκείνη τον πίεσε να μετακομίσουν οικογενειακώς στο Μαϊάμι με τα δύο παιδιά τους. Αυτό λένε οι φήμες ότι ήταν το μεγαλύτερο αγκάθι της σχέσης τους, που έληξε με ένα συναινετικό διαζύγιο τον Νοέμβριο του 2014.

Η αποκάλυψη της «Espresso»

Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει με δημοσίευμά της στις 17 Φεβρουαρίου του 2018 με τίτλο «Ερ@τας μεγατόνων στα σαλόνια των κοσμικών» η «Espresso», η πανέμορφη Ιωάννα έχει γυρίσει πλέον σελίδα στη ζωή της, καθώς έχει βρει τον έρωτα στα μάτια του γοητευτικού γιου του θρυλικού σχεδιαστή παπουτσιών Σαλβατόρε Φεραγκάμο, Λεονάρντο.

Το international ειδύλλιο έγινε γνωστό στην αθηναϊκή ελίτ μετά τις εμφανίσεις του ζευγαριού σε γνωστά εστιατόρια του Κολωνακίου και της Κηφισιάς.

Οσοι γνωρίζουν καλά την εντυπωσιακή ξανθιά, η οποία λατρεύει το design και τα ταξίδια, σχολιάζουν ότι το διαζύγιό της δεν την πτόησε καθόλου και ότι από την πρώτη στιγμή ήταν έτοιμη να ξαναφτιάξει τη ζωή της! Με όπλο τη γοητεία της κατάφερε να σαγηνεύσει τον κατά πολλά χρόνια μεγαλύτερό της Λεονάρντο Φεραγκάμο, που δείχνει full ενθουσιασμένος μαζί της.

Το μεγάλο κόλπο των 1,8 δισ. ευρώ

Την ώρα που ο επιχειρηματίας Δημήτρης Μαρινόπουλος αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του, προκαλούν αίσθηση οι αποκαλύψεις της εφημερίδας «δημοκρατία» με τα αποκλειστικά στοιχεία για το παρασκήνιο της πτώχευσης που είχε μεθοδεύσει η οικογένεια προκειμένου να υφαρπάξει χρήματα από τον ελληνικό λαό.

Τα στοιχεία της μεγάλης έρευνας αποδεικνύουν ότι η οικογένεια Μαρινόπουλου, που μόλις δύο χρόνια πριν ζητούσε την υπαγωγή της στον Πτωχευτικό Κώδικα, όχι μόνο δεν ήταν ποτέ σε δεινή οικονομική κατάσταση, αλλά είχε στήσει αριστοτεχνικά ένα σύνθετο πλέγμα εταιριών που ξεκινούν από την Ελλάδα και εκτείνονται από την Κύπρο και το Λουξεμβούργο ως τις ΗΠΑ, τις Μπαχάμες, το Κατάρ, τη Βουλγαρία, την Ολλανδία και τη Γαλλία!

Μέσω αυτών 1,8 δισ. ευρώ από δάνεια που πήρε η εταιρία από τις ελληνικές τράπεζες μεταφέρθηκαν σε ασφαλείς εταιρίες του εξωτερικού. Η έρευνα φέρνει στοιχεία που δείχνουν ότι άνθρωποι με τεράστια οικονομική επιφάνεια κατάφεραν να απομακρύνουν από τη χώρα κεφάλαια, υποθηκεύοντας ακόμη περισσότερο το μέλλον της.

Ακόμη αποκαλύπτει ότι οι αδελφοί Μαρινόπουλοι ξεγέλασαν την ελληνική Δικαιοσύνη κάνοντας δήθεν συμφωνία με προμηθεύτριες εταιρίες χωρίς σαφές αντικείμενο -οι οποίες στην πραγματικότητα ήταν δικές τους!-, προκειμένου να προχωρήσουν τη διαδικασία της πτώχευσης αλλά και να μεταφέρουν τεράστια ποσά… στους εαυτούς τους.

Η «καμπάνα» που χτύπησε το καλοκαίρι του 2016, προκάλεσε καταστροφικές συνέπειες στην ήδη εύθραυστη ελληνική οικονομία. Η εταιρία Μαρινόπουλος καταθέτει στο Πρωτοδικείο αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 106Β (πτώχευση εν λειτουργία), η οποία αρχικώς αναβάλλεται για μερικές μέρες, καθώς πολυάριθμοι προμηθευτές καταθέτουν «κύριες παρεμβάσεις» ζητώντας να απορριφθεί ως «μη νόμιμη, καταχρηστική, αβάσιμη και αναληθή».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.