Η αφαίρεση πόντων μπορεί να οδηγήσει τον ΠΑΟΚ να χάσει την ευκαιρία για πρωτάθλημα μετά από 33 χρόνια

Επεισοδιακό το φετινό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, με το βαθμολογικό πίνακα να αλλάζει σύμφωνα με τις αποφάσεις του δικαστηρίου και των εφέσεων. Μια χρονιά που στιγματίστηκε από εκδηλώσεις βίας, αγώνες που ποτέ δεν παίχτηκαν μέχρι τέλους και αναβολή του πρωταθλήματος με παρέμβαση της πολιτικής ηγεσίας.

Το πιο πρόσφατο γεγονός που προκάλεσε και την παύση της αγωνιστικής περιόδου για δύο εβδομάδες ήταν ο αγώνας ΠΑΟΚ-ΑΕΚ στις 11 Μαρτίου. Ένας αγώνας που έμελλε να διακοπεί σχεδόν στη λήξη του μετά από ακύρωση γκολ που σημείωσε ο ΠΑΟΚ. Εκείνη ήταν και η στιγμή που εισέβαλαν βίαια στο γήπεδο παράγοντες της ηγεσίας της ομάδας και το ματς ανεβλήθη επ’ αορίστου.

Μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Αθλητισμού κυρίου Βασιλειάδη, το πρωτάθλημα διεκόπη, μέχρι να συμφωνήσει το Δ.Σ της Σουπερλίγκα με τους όρους του και εφόσον αντάλλαξαν επιστολές με τη FIFA. Το ελληνικό πρωτάθλημα αμαυρώθηκε και εκτός συνόρων και πρώτο μέλημα της πολιτείας είναι να μην επιτραπεί να επαναληφθούν τέτοιου είδους επεισόδια.

Ο δικέφαλος του βορρά πήγε στον αγώνα με την ΑΕΚ, έχοντας μόλις κερδίσει το δικαίωμα να έχει θεατές, μετά από έφεση για τις ποινές από προηγούμενο αγώνα με τον Ολυμπιακό. Από δικαστήριο σε δικαστήριο ο ΠΑΟΚ, μόνο που αυτή τη φορά τα πράγματα ήταν πιο δύσκολα για την ομάδα της Θεσσαλονίκης:

Αφαίρεση τριών πόντων από τη βαθμολογία για φέτος και δύο για την επόμενη σεζόν, κατοχύρωση νίκης υπέρ της ΑΕΚ με 3-0, τρεις αγώνες με αποκλεισμό έδρας και 63 χιλ. ευρώ πρόστιμο στην ΠΑΕ, πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ και τρία χρόνια εκτός αγωνιστικού χώρου για τον πρόεδρο της ΠΑΕ καθώς και απαγόρευση 90 ημερών με πρόστιμο 15 χιλ. ευρώ για τον αθλητικό διευθυντή του ΠΑΟΚ. Κατευθείαν βέβαια ασκήθηκε έφεση στην απόφαση, η οποία και θα εκδικαστεί στις 11 Απριλίου.

Μέχρι τότε, μετά την αφαίρεση των πόντων, ο ΠΑΟΚ έρχεται 2ος στη βαθμολογία, με 2 πόντους πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ. Το σημείο είναι εξαιρετικά καίριο, καθώς μένουν ελάχιστες αγωνιστικές για τη λήξη του πρωταθλήματος και ο ΠΑΟΚ βλέπει το όνειρο για την κατάκτηση του τίτλου να ξεμακραίνει. Καθώς ήταν πρώτος στη βαθμολογία πριν από αυτό το «στραβοπάτημα», με ακόμα καλύτερες επιδόσεις από πέρυσι που κέρδισε το Κύπελλο, είχε σαφώς μεγαλύτερες πιθανότητες να πάει και για το πρωτάθλημα. Και μάλιστα ένα πρωτάθλημα που έχει να έρθει από τη σεζόν 1985-86. 33 χρόνια αναμονής και ενώ βρίσκεται τόσο κοντά στην πηγή, μπορεί και να μην πιει νερό. Μάλιστα χωρίς να το αποδίδει σε κακή αθλητική εμφάνιση, αλλά σε κακή διαγωγή των οπαδών και των παραγόντων του.

Παρ’ όλα αυτά, συνεχίζει να είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ειδικά αν με την έφεση καταφέρει να του επιστραφούν οι πόντοι που αφαιρέθηκαν πρωτόδικα. Η ΑΕΚ από την άλλη, είναι στην κορυφή της βαθμολογίας, χωρίς καμία εκκρεμότητα εναντίον της και με 2 πόντους διαφορά από τον 2ο ΠΑΟΚ. Κατά πόδας ακολουθεί ο Ολυμπιακός, με έναν πόντο διαφορά στην 3η θέση. Η Ένωση φαίνεται πιο σίγουρη από ποτέ και αν ο ΠΑΟΚ μείνει με τους πόντους ως έχουν, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είναι και η βασική διεκδικητής του τίτλου.

Εν αναμονή αποφάσεων λοιπόν, με τη λήξη της αγωνιστικής περιόδου να βρίσκεται ασφυκτικά κοντά…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.