Σάλος στην Πάφο: Άπιστος παπάς πιάστηκε στα πράσα με παντρεμένη. Έξαλλος ο σύζυγος

Πώς πιάστηκε στα πράσα με παντρεμένη παπάς στην Πάφο;

Ο άπιστος ιερέας ο οποίος απάτησε την πρεσβυτέρα του, αλλά και παρέβη και την 6η εντολή, το «ου μοιχεύσεις», καθώς φέρεται να διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση με επίσης παντρεμένη νεαρή γυναίκα, ενδέχεται και να μην καταδικασθεί εν τέλει από την Ιερά Σύνοδο, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Βάσου Βασιλείου για την εφημερίδα «Φιλελεύθερος».

Αθώωσή του μπορεί να λάβει χώρα μόνο εφόσον ο μητροπολίτης Πάφου Γεώργιος, ο οποίος τον έπιασε επ’ αυτοφώρω, εκτός έδρας να έχει συνάντηση με την νεαρή γυναίκα εντός οικίας-ερωτικής «φωλιάς», δεν επιμείνει στην καταδίκη του.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως αναφέρει και το εν λόγω ρεπορτάζ, ο ιερέας φέρεται να απολαμβάνει της κάλυψης και προστασίας συγκεκριμένου μέλους της Ιεράς Συνόδου, ο οποίος και βοηθά τον ατίθασο κληρικό,εξ ου και η υπόθεσή του δεν προχωρά προς εκδίκαση με την ταχύτητα που κανονικά θα συνέβαινε ενώπιον της Ιεράς Συνόδου.

Παρά το γεγονός ότι πλέον στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες, το να διατηρεί κάποιος εξωσυζυγική σχέση δεν θεωρείται έγκλημα καθοσιώσεως, αυτό όμως ισχύει μόνο για τους κοινούς θνητούς, καθώς για τους ιερείς που οι πιστοί αναμένουν να είναι αμέμπτου ηθικής υπόστασης, αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας για την ιεραρχία, γι’ αυτό και σε αντίστοιχες περιπτώσεις υφίσταται πάντα ο κληρικός να σταλεί στο σπίτι του μια και καλή.

Η καταγγελία, που έφερε τον κληρικό να παραβιάζει την έκτη εντολή, προήλθε από τον σύντροφο της νεαρής γυναίκας, ο οποίος εν συνεχεία προσέτρεξε στον μητροπολίτη Πάφου Γεώργιο για βοήθεια, αποκαλύπτοντάς του την πάσα αλήθεια.

Τότε ο Μητροπολίτης Πάφου μετέβη μαζί με τον απατημένο σύζυγο στον χώρο όπου ο ιερέας και ερωμένη φέρονταν να συνευρίσκονται, όπου όντως διεπίστωσαν ότι βρισκόταν το όχημα του παπά.

Εν συνεχεία ο παπάς εκλήθη να εξέλθει της ερωτικής φωλιάς, σε μια κατάσταση που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το παρουσιαστικό του και οι αντιδράσεις του συνέκλιναν ή και συνηγορούσαν στο ότι η αναστάτωση προερχόταν μάλλον από συγκεκριμένες πράξεις παρά από… παραλείψεις του ιερέως.

Σε κάθε περίπτωση η υπόθεση παραπέμφθηκε τελικώς ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, αλλά η εκδίκασή της εκκρεμεί εδώ και αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το όλο θέμα δεν αποκλείεται να τεθεί προσεχώς ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, προκειμένου να ληφθεί απόφαση ως προς το ποιο θα είναι το μέλλον του ιερέα στους κόλπους της Εκκλησίας της Κύπρου, αλλά κατόπιν των τελευταίων δραματικών γεγονότων με την υπόθεσης της αυτοκτονίας της Έλενας Φραντζή, η οποία από τα 4 της χρόνια βιαζόταν από ιερέα, τα μέλη της Συνόδου ενδέχεται πλέον να θέσουν ακόμα και θέμα λήψης τελεσίδικης απόφασης.

Άλλωστε η Ιερά Σύνοδος έχει στο παρελθόν προχωρήσει ακόμη και σε καθαιρέσεις κληρικών, οι οποίοι είχαν υποπέσει σε ηθικά παραπτώματα, ειδικά σε περιόδους αντιπαράθεσης στους κόλπους της.

Δύο συγκεκριμένες περιπτώσεις κατεγράφησαν το 2001 όταν και καθαιρέθηκαν δύο αρχιμανδρίτες, εκ των οποίων ο ένας φερόταν να διατηρούσε σεξουαλικές σχέσεις με γυναίκα ενώ ο άλλος με αρκετούς άνδρες. Εξάλλου, για ηθικό παράπτωμα τιμωρήθηκε και ένας Αρχιμανδρίτης, ο οποίος διεκδικούσε μητροπολιτική έδρα.

Τα τελευταία 20 χρόνια εξάλλου έχουν κατηγορηθεί και άλλοι ιερείς ή και αρχιμανδρίτες για ηθικά παραπτώματα, ωστόσο αυτοί είτε αθωώθηκαν, είτε οι καταγγελίες εκκρεμούσαν για μακρό χρονικό διάστημα μέχρι που ξεχάστηκαν ή/και κατέπεσαν.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.