Πρόωρες εκλογές βόμβα: Πώς Υπουργός αποκάλυψε την ημερομηνία εκλογών “Θα γίνουν τον…”

Πότε θα γίνουν πρόωρες εκλογές;

Εδώ και καιρό, με αφορμή μάλιστα και τα εθνικά θέματα, έχει ανοίξει, επισήμως και ανεπισήμως, το θέμα των εκλογών.

Όπου σταθεί και όπου βρεθεί κάποιος η πάγια ερώτηση των πολιτών είναι πότε βλέπει εκλογές.

Αναπόσπαστα την ίδια ερώτηση δέχονται και οι κυβερνητικοί βουλευτές και ιδιαίτερα όσοι έχουν περισσότερες σχέσεις με το Μαξίμου.

Φυσικά το ερώτημα που του έθεσε ο συνομιλητής του ήταν, «πως μπορεί να γίνει αυτό αφού η τετραετία ολοκληρώνεται στις 20 Σεπτεμβρίου του 19;».

Η απάντηση του υπουργού σύμφωνα με το crash Magazine, που επιβεβαίωνε ότι ίσως ο ΣΥΡΙΖΑ να έχει μελετήσει αυτό το σχέδιο ήταν ότι «το Σύνταγμα δίνει το δικαίωμα μέχρι και 40 μέρες μετά το πέρας της τετραετίας να γίνουν οι εκλογές, έτσι η ημερομηνία αυτή είναι η 3η Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή».

Αυτό βέβαια ισχυρίζονται τα υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης. Είναι όμως έτσι ή προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση και η ημερομηνία των εκλογών είναι πολύ πιο κοντά και μπορεί να είναι η 4η Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή αλλά του 2018;

Και αυτό γιατί όπως υποπτεύονται πολλοί, εάν η κυβέρνηση στηριχτεί προεκλογικά στο αφήγημα της καθαρής εξόδου από το Μνημόνιο, τότε θα πρέπει να κεφαλαιοποιήσει τα όποια προεκλογικά κέρδη εντός του 2018 και όχι να αφήσει να περάσει πάνω από ένας χρόνος.

Παράλληλα το 2018 θεωρείται οριακός χρόνος για την κυβέρνηση αφού έχει καταφέρει να ξεπεράσει το σοκ των εθνικών θεμάτων που υπέστη η κοινή γνώμη ενώ κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να συμβεί μέσα σε ένα χρόνο και στα εθνικά αλλά και στα οικονομικά ζητήματα.

Έτσι πιο λογική και κοντινή ημερομηνία για τις εκλογές όπως εκτιμούν οι περισσότεροι οικονομικοί αναλυτές είναι η 4η Νοεμβρίου του 2018.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.