Ευχάριστη έκπληξη για συνταξιούχους στα ΑΤΜ: Ποιοι θα δουν φουσκωμένους λογαριασμούς

Ποια συνταξιούχοι θα δουν περισσότερα χρήματα στους λογαριασμούς τους;

Τα αναδρομικά ποσά για όσες περιπτώσεις συνταξιούχων προκύπτουν επιστροφές, θα πιστωθούν, το επόμενο διάστημα, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων.

Όπως αναφέρει το υπουργείο Εργασίας, με την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων του Μαΐου, που θα καταβληθούν στις 3/5, αλλά και στο εξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Με την πληρωμή των επικουρικών συντάξεων του μηνός Μαΐου (Πέμπτη 3 Μαΐου 2018) και εφεξής, η παρακράτηση της εισφοράς αλληλεγγύης του Ν. 3986/2011 υπέρ του ΑΚΑΓΕ θα υπολογίζεται στα καταβαλλόμενα ποσά συντάξεων του ΕΤΕΑΕΠ.

Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, τα αναδρομικά ποσά για όσες περιπτώσεις συνταξιούχων προκύπτουν επιστροφές, θα πιστωθούν, το επόμενο διάστημα, απευθείας στους λογαριασμούς των δικαιούχων συνταξιούχων, χωρίς να χρειάζεται η υποβολή αιτήσεων ούτε άλλη ενέργεια εκ μέρους των.

Παραπάνω από 200.000 συνταξιούχοι θα δουν «διόρθωση» στο εκκαθαριστικό που θα λάβουν καθώς αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού της παρακράτησης υπέρ ΑΚΑΓΕ.

Τα επιπλέον ποσά θα φτάσουν ακόμα και στα 30 ευρώ ανά μήνα. Ενώ ταυτόχρονα κατά μέσω όρο θα δουν αυξημένο το ποσό της Επικουρικής κατά 16 ευρώ.

Ταυτόχρονα όμως υπάρχει κινητικότητα και στο επίπεδο της επιστροφής των των αναδρομικών.

Οι συνταξιούχοι έχουν επί σχεδόν 2 χρόνια απώλειες που φτάνουν τα 58.000.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά από τις παράνομες κρατήσεις θα επιστραφούν. Όμως ακόμη το πότε και το πως δεν έχει οριστικοποιηθεί.

Η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου είπε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη πως γίνεται προσπάθεια η επιστροφή των αναδρομικών να γίνει μέσα στους επόμενους μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί πως καμία ταλαιπωρία δεν θα υποστούν οι συνταξιούχοι καθώς η διαδικασία θα γίνει αυτόματα.

Το μόνο που απομένει να διευκρινιστεί είναι το εαν το ποσό θα δοθεί εφάπαξ ή σε δόσεις.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις και πώς να το αντιμετωπίσετε.