Σάλος με εξαφάνιση 32χρονου Θάνου Ακρίβου: Γιατί σταματούν οι έρευνες. Νέα μαρτυρία δίνει ελπίδα [video]

Γιατί σταματάνε οι έρευνες για την εξαφάνιση του 32χρονου Θάνου Ακρίβου;

Την απόφασή της να διακόψει τις έρευνες για την αναζήτηση του 32χρονου από τη Ναύπακτος Θάνου Ακρίβου, ανακοίνωσε το μεσημέρι ο διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Η δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, ήρθε λόγω της κόπωσης από την πολυήμερη έρευνα, αλλά και της έλλειψης προσωπικού της υπηρεσίας. Ως συνέπεια αυτής της απόφασης, σταματάνε και οι έρευνες από ΕΜΑΚ και Ελληνική Ομάδα Διάωσης.

Το πρωί συμμετείχε στις έρευνες και το ελικόπτερο της αστυνομίας, σε απευθείας συντονισμό με την αστυνομία της περιοχής.

Κάποια στιγμή σήμανε συναγερμός όταν εντόπισε έναν ορειβάτη στο χωριό Καρυά. Κινητοποιήθηκαν άμεσα άνδρες της ασφάλειας και διαπίστωσαν πως πρόκειται για έναν άνθρωπο που απλά έκανε ορειβασία στην περιοχή.

Η ασφάλεια θα συνεχίσει τις έρευνες, αλλά με πιο διακριτικό τρόπο. Η οικογένεια από την πλευρά της, θα συνεχίσει και αυτή τις έρευνες με εθελοντές της περιοχής.

Σήμερα Δευτέρα (23/04) αναμένεται να απογειωθεί ελικόπτερο της Αστυνομίας από την Αθήνα προκειμένου να συμμετάσχει στις έρευνες για τον Θάνο Ακρίβο, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν στην περιοχή Πανόραμα Άργους. Ο 32χρονος δεν έχει δώσει σημεία ζωής εδώ και 12 ημέρες, από τις 11 Απριλίου.

Δείτε το “Silver Alert” που εκδόθηκε για τον Θάνο:

Σύμφωνα με πληροφορίες του npress.gr, μάρτυρας ανέφερε χθες, ότι είδε τον αγνοούμενο το Σάββατο (21/04) όταν σταμάτησε και του ζήτησε τσιγάρα. Έτερη μάρτυρας έχει καταθέσει ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχε δει τον 32χρονο στο χωριό Σταθαίικα, να φοράει μπουφάν και να έχει τσάντα πλάτης.

Υπενθυμίζεται ότι το Σάββατο είχαν βρεθεί τα ρούχα του πεταμένα στην κορυφή του βουνού Πανόραμα από συντηρητές εταιρείας φυσικού αερίου που είχαν πάει στο σημείο για έλεγχο. Συγκεκριμένα είχαν βρει τη μπλούζα, το παντελόνι, το εσώρουχο και τα παπούτσια του, διάσπαρτα και βρεγμένα σε θέση κοντά στο χωριό Σταθαίικα. Τα ρούχα του 32χρονου αναγνωρίστηκαν από την μητέρα του. Η περιοχή είναι δύσβατη και γεμάτη θάμνους κάτι που δυσκολεύει τις έρευνες που συνεχίζονται εντατικά.

Σε αυτές συμμετέχουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της ελληνικής ομάδας διάσωσης και ασφάλειας και ομάδα της ΕΜΑΚ από την Πάτρα.

Το χρονικό της εξαφάνισης

Ο Θάνος Ακρίβος, 32 χρόνων, εξαφανίστηκε την Τετάρτη 11 Απριλίου στο Πανόραμα Άργους, όταν και επικοινώνησε τελευταία φορά με τη μητέρα του. Της είπε φανερά αγχωμένος πως βρισκόταν στο δρόμο και είχε χάσει τον προσανατολισμό του. Πριν προλάβει να της δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για το που βρίσκεται, το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιήθηκε.

Οι γονείς του που ζουν στη Ναύπακτο, την επόμενη μέρα τον αναζήτησαν ανήσυχοι στο σπίτι του στα Σεπόλια. Δεν τον βρήκαν και δήλωσαν την εξαφάνιση στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα.

Μετά από τηλεφώνημα κατοίκου της περιοχής για ένα εγκαταλειμμένο όχημα, η Τροχαία εντόπισε το μαύρο BMW αυτοκίνητο του αγνοούμενου, στο Πανόραμα Άργους. Ήταν ξεκλείδωτο στην άκρη του δρόμου με τα κλειδιά στη μίζα και μέσα υπήρχαν χρήματα, το κινητό του τηλέφωνο απενεργοποιημένο και τραπεζικές κάρτες.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, το αυτοκίνητο του αγνοούμενου έμεινε από μπαταρία και ο ίδιος αναζητούσε συνεργείο για να το επισκευάσει. Κάτοικοι της περιοχής τον έβλεπαν να κινείται γύρω από το ακινητοποιημένο όχημα την Πέμπτη.

Άλλος μάρτυρας κατέθεσε στις Αρχές πως νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Ακρίβος τον πλησίασε και τον ρώτησε που θα βρει συνεργείο αυτοκινήτων. Στις τρεις το μεσημέρι της ίδιας μέρας ιδιοκτήτης συνεργείου της περιοχής που πέρασε από το σημείο, τον είδε να στέκεται δίπλα στο αυτοκίνητο. Η πόρτα του πορτ-μπαγκάζ ήταν ανοιχτή και δίπλα είχε σταματήσει ένα ασημί αυτοκίνητο.

Η εισαγγελέας Ναυπλίου έδωσε εντολή στην Ασφάλεια που ερευνά την υπόθεση, για έρευνα σε κάμερες γειτονικών κτιρίων στην περιοχή. Η έρευνα επικεντρώνεται στο ασημί αυτοκίνητο που προσέγγισε το Θάνο Ακρίβο το μεσημέρι της Παρασκευής στο σημείο που είχε ξεμείνει από μπαταρία με το αυτοκίνητο του.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.