Συναγερμός: Τούρκοι την «έπεσαν» στο ελικόπτερο του Τσίπρα. Διπλή πρόκληση

Ποια η διπλή πρόκληση από Τούρκους στο ελικόπτερο του Τσίπρα;

Σε μια ακόμη ενέργεια που, παρότι, σύμφωνα με το Πεντάγωνο, δεν αποτελεί παρενόχληση, ωστόσο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί, προχώρησε η τουρκική πλευρά, και μάλιστα εμπλέκοντας το ελικόπτερο που μετέφερε τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πηγές από το ΓΕΑ, καθώς το ελικόπτερο μετέφερε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ από τη νήσο Ρω στη Ρόδο, δύο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στον ελληνικό εθνικό εναέριο χώρο, πετώντας στα 10.000 πόδια και ζήτησαν τα στοιχεία πτήσης από τον πιλότο, που εκείνη την ώρα πετούσε στα 1.500 πόδια.

Ο Έλληνας πιλότος αγνόησε την πρόκληση και, αφού ενημέρωσε άμεσα τον πρωθυπουργό και τον Α/ΓΕΕΘΑ, στο σημείο βρέθηκαν, πετώντας στα 20.000 πόδια στον ελληνικό εναέριο χώρο, δύο ελληνικά μαχητικά, αναγκάζοντας τα τουρκικά να απομακρυνθούν από την περιοχή.

Παράλληλα, οι Τούρκοι χειριστές ραντάρ προκάλεσαν και μέσω ασυρμάτου ζητώντας από το ελικόπτερο που μετέφερε τον πρωθυπουργό να αποχωρήσει από το σημείο γιατί, όπως ανέφεραν, πετούσε εντός τουρκικού FIR.

Την εμφάνιση και αναχώρηση των τουρκικών μαχητικών παρακολούθησαν από το Σινούκ ο Αλέξης Τσίπρας και ο Α/ΓΕΕΘΑ.

Το ελληνικό Σινούκ αγνόησε τους Τούρκους και συνέχισε κανονικά την πορεία του.

Στο Πεντάγωνο, πάντως, δεν έκαναν λόγο για παρενόχληση του ελικοπτέρου του πρωθυπουργού, ωστόσο εμφανίζονται ιδιαίτερα ανήσυχοι για μια ακόμη ενέργεια που θα μπορούσε να αποφευχθεί από την πλευρά της Τουρκίας.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.