Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού 10-11/5: Πνίγηκε η Θεσσαλονίκη, πού θα χτυπήσουν επικίνδυνα φαινόμενα. Χάρτης [video]

Τι λέει το έκτακτο δελτίο καιρού για 10-11/5; Ποιες οι μεγάλες καταστροφές στη Θεσσαλονίκη;

Σε κλοιό κακοκαιρίας και σήμερα, Πέμπτη (10/05/2018) η χώρα. Έντονα φαινόμενα θα πλήξουν τις επόμενες ώρες πολλές περιοχές.

Μάλιστα, σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι σημειώνονται στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.

Σφοδρή κακοκαιρία με βροχή και χαλαζόπτωση σάρωσε το μεσημέρι της Πέμπτης στη Θεσσαλονίκη.

Κεντρικοί δρόμοι της πόλης μετατράπηκαν σε ποτάμια, μέσα σε λίγα, μόλις, λεπτά.

Μια γυναίκα και ένας άντρας κινδύνευσαν όταν παρασύρθηκαν από το «ποτάμι» που δημιούργησε η βροχή, στην οδό Βενιζέλου στην Νεάπολη με πυροσβέστες να σπεύδουν στο σημείο για να τους βοηθήσουν.

Δείτε βίντεο από τη στιγμή της θεομηνίας:


Για το νέο κύμα κακοκαιρίας είχε προειδοποιήσει από την Τετάρτη (09/05) με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο έμπειρος προγνώστης της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου. Μάλιστα, καλούσε τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, λόγω των έντονων φαινομένων.

Παράλληλα, ανήρτησε ένα χάρτη με τις περιοχές όπου θα πληγούν περισσότερο από τα ισχυρά φαινόμενα.

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ

Το πρωί της Πέμπτης (10/05) η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία εξέδωσε νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού.

Αναλυτικά, τα έντονα φαινόμενα, θα «χτυπήσουν» σήμερα αρχικά στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες και πιθανόν την Εύβοια. Από το απόγευμα τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Μέχρι το βράδυ τα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Την Παρασκευή (11/05) μέχρι το βράδυ τα έντονα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, στις Σποράδες, στην Εύβοια, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα. Μέχρι το μεσημέρι και το απόγευμα στα υπόλοιπα ηπειρωτικά.

Αναλυτικά ο καιρός σήμερα

Στην Αττική ο καιρός γενικά αίθριος. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 16 έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Πρόσκαιρη βελτίωση τις βραδινές ώρες στη Θράκη. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και από το βράδυ στα ανατολικά βορειοανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες σποραδικές καταιγίδες, πιθανόν τοπικά ισχυρές στην Ήπειρο. Βελτίωση τις βραδινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 2 με 3 και βαθμιαία στο Ιόνιο βορειοδυτικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος

Στα βόρεια λίγες νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες και πρόσκαιρη βελτίωση το βράδυ. Στα υπόλοιπα αρχικά γενικά αίθριος και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχτούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες με βελτίωση το βράδυ. Ανεμοι: μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία δυτικοί βορειοδυτικοί στα νότια έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 13 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη

Λίγες παροδικές νεφώσεις κυρίως στην Κρήτη όπου τις απογευματινές ώρες θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι κυρίως στα ορεινά. Οι άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το απόγευμα τοπικά έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα

Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις από τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ που από τη νύχτα θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων. Η θερμοκρασία από 16 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.