Δημοσκόπηση Pulse: Νέα ανατροπή στην ψαλίδα. Ποιος παίρνει κεφάλι, πότε οι εκλογές

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση Pulse;

Προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο διευρύνεται κατά μισή μονάδα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Απριλίου, απολαμβάνει η Νέα Δημοκρατία, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ.

Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 32% στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί στάσιμος στο 21,5%.

Στην τρίτη θέση, με 8% στη δημοσκόπηση Pulse, ισοδυναμούν το Κίνημα Αλλαγής – που χάνει μια μονάδα – και η Χρυσή Αυγή, ενώ τέταρτο κατατάσσεται το ΚΚΕ με 6%.

Ανεξάρτητοι Έλληνες και Ένωση Κεντρώων μένουν εκτός δημοσκοπικής Βουλής, αποσπώντας 2% έκαστο.


Στην παράσταση νίκης, το 56% να προβλέπει πως η Πειραιώς θα κερδίσει τις εκλογές.

Πρόκειται για προβάδισμα 34 μονάδων σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, δύο μονάδες μεγαλύτερο σε σχέση με την έρευνα Απριλίου.

Κατά δύο μονάδες διευρύνθηκε και το προβάδισμά του Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να προκρίνεται από το 32%, ενώ ο κ. Τσίπρας κερδίζει ψήφο εμπιστοσύνης από το 22%.

Σχεδόν τέσσερις στους δέκα στη δημοσκόπηση Pulse απαντούν πως κανένας από τους δύο αρχηγούς δεν είναι ο καταλληλότερος για τον πρωθυπουργικό θώκο.

Περίπου ένας στους τρεις Έλληνες (34%) πιστεύει ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα επιλέξει να καταφύγει σε εκλογές φέτος.

Στον αντίποδα, το 53% στη δημοσκόπηση Pulse βλέπει τις κάλπες να στήνονται το επόμενο έτος, με ελαφρώς περισσότερους (28%) να θεωρούν ότι η εκλογική μάχη θα λάβει χώρα στο δεύτερο εξάμηνο του 2019, ενώ το 25% προκρίνει ως πιθανότερη περίοδο το πρώτο μισό του χρόνου, κοντά στις ευρωεκλογές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.