Δημοσκόπηση φαρμάκι για Ερντογάν: Ραγδαίες εξελίξεις στα νούμερα, πώς χάνει τον θρόνο

Τι δείχνει η νέα δημοσκόπηση για τον Ερντογάν;

«Φαρμάκι» είναι για τον Ερντογάν η τελευταία δημοσκόπηση για τις Τουρκικές Εκλογές του 2018.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης της εταιρείας SONAR στο διάστημα από 7-17 Μαΐου, στην οποία συμμετείχαν 3.000 άτομα, θα υπάρξει και επαναληπτικός γύρος.

Σύμφωνα με το κείμενο του Ντενίζ Αϊχάν από την εφημερίδα Σοζτζού, στον 1ο γύρο ο Ερντογάν παίρνει 42%, ο υποψήφιος του CHP Μουχαρρέμ Ιντζέ παίρνει 21,91% και βρίσκεται στην 2η θέση, ενώ 3η βγαίνει η Μεράλ Αξενέρ του «Καλού Κόμματος» (IYI) με 21%.

Το φιλοκουρδικό κόμμα HDP με τον φυλακισμένο Σελαχαττίν Ντεμιρτάς παίρνει 11,01% , ο ηγέτης του SP Τεμέλ Καραμολλάογλου συγκεντρώνει 2,10% και ο Ντογού Περιντσέκ του κόμματος Βατάν 1,98%.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει και δεύτερος γύρος, με τις κάλπες να στήνονται βάσει της διαδικασίας στις 8 Ιουλίου.

Τονίστηκε πως το εύρος λάθους της δημοσκόπησης είναι 0,99-1,81% και ότι οι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι μoιράστηκαν αναλογικά.

Δείτε τη δημοσκόπηση

Υπενθυμίζεται πάντως ότι προκειμένου να μην χάσει το «καφτάνι του Σουλτάνου», ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει αναθέσει την προεκλογική “καμπάνια” του ΑΚΡ στους στρατηγούς με προεξάρχοντες τα μεγάλα κεφάλια της τουρκικής στρατοχωροφυλακής.

Πρόσφατα μάλιστα ο νομάρχης της επαρχίας Ερτσέκ, μαλιστα, Μουράτ Ζορλούογλου μαζί με Τούρκους αξιωματικούς στην επαρχία Έρτσεκ ζήτησε ψήφους για το κόμμα ΑΚΡ.Ο συνασπισμός των ΑΚP-ΜΗΡ, υπό τον φόβο της απώλειας ψηφοφόρων στις εκλογές της 24ης Ιουνίου, χρησιμοποιώντας τα “γαλόνια” για να μαζέψει ψήφους.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.