Γάλα Κατσαρίδας – Το νέο SuperFood: Απίστευτες ιδιότητες, από τι θεραπεύει. Μην αηδιάσετε

Το γάλα σόγιας ή αμυγδάλου είναι so last year και…ένα νέο superfood θα τα αντικαταστήσει.

Εμείς πάντως σίγουρα δεν θα μπούμε στον πειρασμό να το δοκιμάσουμε.

Γάλα σόγιας, αμυγδάλου ή ρυζιού; Αυτά μπήκαν στη ζωή μας δυναμικά αλλά ένα νέο superfood έρχεται να τα αντικαταστήσει. Ποιο είναι αυτό; Το γάλα κατσαρίδας!

Οι περισσότεροι από μας δεν θέλουμε να βλέπουμε τις κατσαρίδες ούτε ζωγραφιστές, αλλά φαίνεται πως οι επιστήμονες έχουν άλλη άποψη και το γάλα κατσαρίδας θα γίνει το νέο trend.

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Ινστιτούτου Βιολογίας Βλαστοκυττάρων και Αναγεννητικής Ιατρικής στην Ινδία, το γάλα, το οποίο εκκρίνεται από τα ζώα με τη μορφή κρυστάλλων για να θρέψει τα νεογνά του, θα μπορούσε να το απολαμβάνει και ο άνθρωπος!

Η μελέτη δημοσιεύτηκε στο περιοδικό της Διεθνούς Ένωσης Κρυσταλλογραφίας, και οι επιστήμονες αποκάλυψαν πως το γάλα της κατσαρίδας, το σπάνιο είδος Diploptera punctate έχει πολλά διατροφικά οφέλη!

«Οι κρύσταλλοι είναι σαν ένα πλήρες φαγητό, με πρωτεΐνες, λίπη και σάκχαρα» ανέφερε στους Times της Ινδίας ο Sanchari Banerjee, ένας από τους κύριους ερευνητές, προσθέτοντας πως αν κοιτάξουμε τις πρωτεϊνικές αλληλουχίες, έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα.

Στην πραγματικότητα, οι συγγραφείς της μελέτης δήλωσαν πως μόνος ένας κρύσταλλος του γάλακτος, εκτιμάται πως έχει περισσότερο από τρεις φορές την ενέργεια μιας ισοδύναμης μάζας απλού γάλακτος. Είναι ή δεν είναι το νέο superfood;

Ωστόσο, το γάλα κατσαρίδας δεν είναι και πολύ εύκολο να το βρεις. Εκτός από το γεγονός ότι οι κατσαρίδες πεθαίνουν στη διαδικασία εκχύλισης του υγρού, θα χρειαζόταν μια ολόκληρη στρατιά από κατσαρίδες προκειμένου να έχεις ένα ποτήρι γάλα!

Φυσικά αυτό δεν έχει σταματήσει ορισμένες εταιρείες να προωθούν το νέο trend. Η εταιρεία της Νότιας Αφρικής, Gourmet Grubb, έφτασε στο σημείο να πουλήσει ένα παγωτό απομίμησης από το “entomilk” (γάλα από έντομα).

Το entomilk είναι μια βιώσιμη, φιλική προς τη φύση, θρεπτική, χωρίς λακτόζη, νόστιμη, γαλακτοκομική εναλλακτική λύση για το μέλλον, αναφέρεται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, προσθέτοντας πως έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, είναι πλούσιο σε σίδηρο, ψευδάργυρο και ασβέστιο.

Εσύ θα δοκίμαζες αυτό το νέο superfood;

Θα δοκίμαζες γάλα κατσαρίδας;

Η αλήθεια είναι πως βλέπουμε συνεχώς νέες υπέρ-τροφές να έρχονται στη διατροφή μας αλλά ξεχνάμε πως κανένα superfood δεν μπορεί να αντικαταστήσει μια καλή και ισορροπημένη διατροφή, χωρίς “μαγικά” γάλατα και προϊόντα.

Απ’ την άλλη υπάρχουν μελέτες που αποδεικνύουν πως το γάλα κατσαρίδας είναι τέσσερις φορές πιο θρεπτικό από το αγελαδινό, πιο πλούσιο σε αμινοξέα, λίπη και άλλα θρεπτικά συστατικά. Αλλά μάλλον, πρέπει να γίνουν και άλλες έρευνες και μελέτες γι’ αυτό.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.