Γιάννης Μπουτάρης: Ποιος είναι πραγματικά. “Πιτσιρίκα”, αλκοόλ, σeξ, Μακεδονία, ηλικία [φωτο]

Ποιος είναι πραγματικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης;

Ο Γιάννης Μπουτάρης, γεννημένος στις 13 Ιουνίου 1942 (76 χρονών) στη Θεσσαλονίκη, είναι Έλληνας επιχειρηματίας και πολιτικός, πτυχιούχος του τμήματος Χημείας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου και διπλωματούχος οινολόγος. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 είναι ο 60ός δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το 1869 που ιδρύθηκε η δημαρχία της πόλης.

Έχει να παρουσιάσει έντονη οικολογική δράση με κορυφαία συνεισφορά την ίδρυση του οργανισμού «Αρκτούρος» [4] για την προστασία της αρκούδας. Έχει διατελέσει πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου, καθώς και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Υπήρξε παντρεμένος με την Αθηνά Μιχαήλ, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Κάποια στιγμή χώρισαν, αλλά αργότερα αποφάσισαν να συζήσουν και πάλι, χωρίς όμως να ξαναπαντρευτούν. Όταν η Αθηνά Μιχαήλ πέθανε, ο Γιάννης Μπουτάρης εκπλήρωσε την επιθυμία της να μην ταφεί θρησκευτικά αλλά να αποτεφρωθεί, κάτι που έγινε στην Βουλγαρία καθώς στην Θεσσαλονίκη δεν υπάρχει αποτεφρωτήριο νεκρών.[5]

Ποια είναι η νέα “πιτσιρίκα” σύντροφος του Γιάννη Μπουτάρη;

Νέα σελίδα στην προσωπική του ζωή άνοιξε ο Γιάννης Μπουτάρης.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης δύο χρόνια μετά τον χωρισμό του με την επί 13 χρόνια Αυστριακή σύντροφό του, Γκαμπριέλα Σάινερ, έχει νέα σύντροφο στο πλάι του.

Η κατά πολλά χρόνια νεότερη του Μαρία Ιωαννίδου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Real Life, δραστηριοποιείται στον χώρο του κοσμήματος και πρόκειται για ένα πολύ γλυκό άνθρωπο που διακριτικά βρίσκεται στο πλάι του 76χρονου Δημάρχου.

Και οι δύο είναι πολυάσχολοι και όταν βρίσκονται προτιμούν χαλαρές εξόδους για φαγητό και κρασάκι. «Περνάνε πολύ όμορφα μαζί. Είναι χαλαροί, απολαμβάνουν τη συντροφικότητα και ξέρουν καλά τι θέλουν ο ένας από τον άλλον. Υπάρχει εκτίμηση και αγάπη μεταξύ τους», λέει άνθρωπος του περιβάλλοντός τους στην εφημερίδα.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, η γνωριμία του ζευγαριού κρατά χρόνια. Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι στενός φίλος της αδερφής της συντρόφου του, Κατερίνας Ιωαννίδου, με τα κοσμήματα της οποίας μάλιστα ο δήμαρχος της συμπρωτεύουσας έχει φωτογραφηθεί ως μοντέλο.

Τι αποκάλυψε ο Γιάννης Μπουτάρης για την σeξουαλική του ζωή;

Χωρίς κανένα ενδοιασμό ο Γιάννης Μπουτάρης, δήλωσε πως σχεδόν πάντα χρησιμοποιεί φαρμακευτικά βοηθήματα για σeξουαλική διέγερση, καθώς σύμφωνα με τον ίδιο «ο eρωτας δεν έχει ηλικιακά τέλος». «Βέβαια έχω δοκιμάσει και πιστεύω ότι η επιστήμη βοηθάει πολύ. Χρησιμοποιώ πολλές φορές, μην πω πάντα» είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπουτάρης, για την χρήση χαπιών που βοηθούν στην σeξουαλική διέγερση.

Ενώ αποκάλυψε, πως έχει καινούρια σύντροφο, χωρίς βέβαια να θέλει να πει περισσότερα για αυτήν. «Έχω σύντροφο. Αλλά μέχρι εκεί, μην ρωτάς άλλα. Προφανώς δεν θέλω να αποκαλύψω. Είναι καθαρά ιδιωτική υπόθεση και δεν βγαίνει δημοσίως» δήλωσε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης και πρόσθεσε πως «Με ελκύουν όλες οι γυναίκες. Εγώ είμαι ερωτευμένος με την γυναίκα. Η γυναίκα είναι συμπλήρωμα του άντρα. Η μοναχικότητα έχει και αυτή μια ομορφιά, αλλά αν θες να είσαι μοναχικός, πας και γίνεσαι μοναχός. Η συντροφικότητα που έχει και σeξ μέσα, είναι θείο δώρο».

Επίσης, στην επίσκεψη του σε οίκο ανοχής με το «Ο,τι Thess», θυμήθηκε την δική του πρώτη σeξουαλική εμπειρία, που ήταν σε μικρή ηλικία στην οδό Ειρήνης. «Την παρθενιά μου την πήραν στην οδό Ειρήνης, ήμουν-δεν ήμουν 14. Είχα κάτι ξαδελφάκια που ήταν πιο περπατημένα. Βέβαια χρειάστηκε να ξανά πάω, γιατί εγώ ήμουν 14 ετών το 54′, μιλάμε για περιόδους που τα αγοράκια και τα κοριτσάκια, ούτε καν περνούσε από το μυαλό τους να είναι στην ίδια τάξη στο σχολείο. Έτσι ήταν μια αναγκαστική εκτόνωση».

Για όσους τον βρίζουν για τα Gay Prides, τον αποκαλούν ανθέλληνα και Τούρκο, όπως δηλώνει τον λυπούν αλλά δεν τον ενοχλούν, καθώς τους χαρακτηρίζει «δήθεν ηθικούς». Ενώ, για την στιγμή που αποκάλεσε τα Σκόπια ως «Μακεδονία» αναφέρει «Αυτό είναι σαχλαμάρα. Πάρα πολλοί πολιτικοί έχουν αποκαλέσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία». Αυτό που ξέρω εγώ είναι ότι δεν είμαι πολιτικός, ούτε μπορώ να εκφέρω λόγο πολιτικό, να χαϊδέψω αυτιά και οτιδήποτε. Ο,τι αισθάνομαι σωστό, θα το πω. Δεν σ’ αρέσει, μην σ’ αρέσει. Εμένα μ’ αρέσει».

Τι δήλωσε ο Γιάννης Μπουτάρης για τον εθισμό του στο αλκοόλ;

Για την εξάρτησή του από το αλκοόλ μίλησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στη Real News.

«Παρόλο που τα λάθη με δυσκόλεψαν στη ζωή μου, αν ξαναζούσα τη ζωή μου, δεν θα άλλαζα τίποτα, ούτε τα λάθη μου. Και πάλι θα ήμουν μπέκρα και πάλι θα ήμουν κω[…]. Γιατί υπήρξα και κω[…]. Πέρασα ωραία στη ζωή μου, είμαι ευχαριστημένος, δεν έχω κάτι που να μου έλειψε» λέει ο κ. Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι μεγαλύτερος φόβος του ήταν το βάρος του ονόματός που κουβαλούσε και φόβος να πει «όχι». «Ένα από τα προβλήματα που σε οδηγούν στο αλκοόλ είναι ότι δεν μπορείς να πεις “όχι” και τελικά βρίσκεις τον μπελά σου και ο μόνος τρόπος να αντέξεις είναι να πνιγείς στο αλκοόλ» επισημαίνει στο Θανάση Λάλα.

Ο κ. Μπουτάρης εξηγεί πότε ήρθε η στιγμή που είπε «το κόβω». «Όταν δεν πήγαινα πια στα κανονικά μπαρ και πήγαινα σε μπαρ που ήταν όμοιοί μου, αλκοολικοί δηλαδή. Κάθεσαι στο μπαρ και εσύ μιλάς για τα αεροπορικά δρομολόγια και ο άλλος σου λέει για τα τρένα αλλά μιλάτε κανονικά, σαν να μην συμβαίνει τίποτα.

Όταν φτάνεις σε αυτό το σημείο αναρωτιέσαι τι γίνεται. Προς το τέλος αισθανόμουν πολύ μοναξιά, μου έλειπε και η Αθηνά -η Αθηνά ήταν ο έρωτας της ζωής μου- δεν γινόταν χωρίς αυτή. Πήγα μια μέρα και τη βρήκα -συζούσε με κάποιον και εγώ είχα μια άλλη σχέση- και της λέω “κοίτα, δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα, κάνει ό,τι είναι να κάνεις, γυρνάω”. Και την άλλη μέρα παράτησε τον άλλο και ήρθε στο σπίτι. Τότε πια είπαμε ότι ναι, εντάξει, αλλά…».

Λέει πώς τότε η σύντροφός του τον μάζευε από το μπαρ κάθε βράδυ για 2 χρόνια. «Σε κάποιο σημείο μου λέει “κοίταξε, ή σταματάς ή φεύγω”. Είχα τότε έναν φίλο, πέθανε, ήταν Αμερικανός, αλκοολικός. Μετά την κουβέντα με την Αθηνά, πήγα τον βρήκα στη Σκιάθο και του λέω “Λη, βοήθεια”. Με κράτησε 3 μέρες, μου έδωσε κάτι για να περάσω το στερητικό σύνδρομο, με φόρτωσε στο αεροπλάνο, πήγα στην Αμερική και μπήκα κατευθείαν στο πρόγραμμα και αυτό ήταν […] Δεν με αφορά πια το θέμα».

Το πρόγραμμα κράτησε 30 μέρες και ήταν κλειστό. Τώρα πια δεν πίνει καθόλου. «Δεν πίνω καθόλου. Τις προάλλες ήμασταν στη Βανδή μέχρι τις 5-6 το πρωί. Μέσα στο μαγαζί όλοι σουρωμένοι. Εγώ περνούσα πιο καλά από όλους χωρίς να έχω βάλει γουλιά στο στόμα μου» τονίζει.

Τι έχει δηλώσει ο Γιάννης Μπουτάρης για το νέο όνομα των Σκοπίων;

Πολλές συζητήσεις έχουν προκαλέσει όσα είπε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης στο δημοτικό συμβούλιο για το ενδεχόμενο μετονομασίας του αεροδρομίου «Μακεδονία» αλλά και για τον σταθμό των ΚΤΕΛ.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε χθες ότι: «Πηγαίνεις στα Σκόπια και κάθε 30 χιλιόμετρα έχει Alexander the Great. Σου γυρνάει το άντερο. Πρέπει να δούμε και εμείς τι θα γίνει με τα δικά μας. Θα κρατήσουμε το Μακεδονία στο αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ; Κατεβαίνουν οι τουρίστες και νομίζουν κατεβαίνουν στα Σκόπια. Το πρόβλημα είναι πολλαπλό θα μας τυραννάει χρόνια, ακόμα και να υπάρξει συμφωνία. Χάσαμε και έχουμε υποστεί συστηματικές και συνεχόμενος ήττες. Ακόμα και το μακεδονικό χαλβά χάσαμε», τόνισε ο κ. Μπουτάρης.

Σήμερα ο κ. Μπουτάρης έδωσε διευκρινίσεις για τις χθεσινές του δηλώσεις στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης περί αλλαγής των ονομάτων του αεροδρομίου και του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε πως «δεν είπα να τα αλλάξουμε, απλά αναρωτήθηκα». «Να το σκεφτούμε γιατί αυτό το όνομα “Μακεδονία” έχει διχάσει τον κόσμο, μας έχει διαλύσει. Δεν βάζω καθόλου ζήτημα αλλαγής, απλά επιβεβαιώνω ότι χάσαμε (πριν από χρόνια)», είπε χαρακτηριστικά.

«Εγώ δεν είπα ότι πρέπει να αλλάξουμε το όνομα, εγώ είπα ότι πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε, ένα από τα πράγματα από τα οποία μπορούμε να κάνουμε είναι να αλλάξουμε το όνομα. Ας το αναλογιστούν αυτοί και ας το αλλάξουν αυτοί», είπε επίσης.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι το αεροδρόμιο θα μπορούσε να μετονομαστεί σε «Νίκος Γκάλης».

«Αν ετίθετο θέμα μετονομασίας του αεροδρομίου, θα πρότεινα να το πούμε “Νίκος Γκάλης”, ώστε να μην ξύνουμε μόνιμα πληγές. Είναι μια φυσιογνωμία διεθνής, ο μόνος μπασκετμπολίστας που μπήκε στο Hall of Fame το αμερικάνικο. Καλύτερα να νομίζουμε ότι είναι μπασκετομάνα η Θεσσαλονίκη, παρά να την συγχέουν με ονομασίες που έχουμε χάσει παταγωδώς», εξήγησε.

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις που είναι σε εξέλιξη για την ονομασία και το Σκοπιανό και με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ στην Τουρκία σημείωσε ότι «τα Σκόπια θα μπορούσαν να είναι νομαρχία της Ελλάδας, θα γίνουν της Τουρκίας… Και τους ρίχνουμε στα νερά των Τούρκων… Είδατε τι έγινε χθες στην Τουρκία;»

Εξάλλου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε άλλες δηλώσεις του στον ANT1 είπε ότι «αισθάνεται πληγωμένος καθώς το όνομα αυτό σε αεροδρόμιο και ΚΤΕΛ θυμίζει μια πληγή που άνοιξε και δεν κλείνει». «Ότι προλάβαμε το ονομάσαμε Μακεδονία νομίζοντας ότι θα φοβόντουσαν οι Σκοπιανοί και θα έκαναν πίσω» σημείωσε αναφερόμενος στα όσα ακολούθησαν το μεγάλο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης για το Σκοπιανό το 1992.

Διαβάστε γιατί επιτέθηκαν στο Γιάννη Μπουτάρη.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.