Πασαρέλα στο Προεδρικό για πρίγκιπα Κάρολο: Καμίλα νύφη, Σίσυ λαμέ, Περιστέρα ακρίδα, Μαρέβα αράχνη [φωτο]

Ποιες οι λαμπερές εμφανίσεις στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Πρίγκιπα Κάρολου;

Μερικές ιδιαίτερα κομψές και άλλες πιο εκκεντρικές εμφανίσεις είδαμε το βράδυ της Τετάρτης στο επίσημο δείπνο που δόθηκε από τον Προκόπη Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο προς τιμήν του Πρίγκιπα Καρόλου και της Καμίλα.

Οι προσκλήσεις δεν ήταν πολλές και αυτό εξαιτίας του γεγονότος ότι ο Κάρολος δεν συνοδεύεται από πολυμελή αντιπροσωπεία.

Έτσι, έχουν προσκληθεί μετά συζύγων ο Πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Βουλής και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Από υπουργούς ο κύκλος είναι στενός, με μόνο τέσσερις προσκλεκλημένους ((Κοτζιάς, Κατρούγκαλος, Κονιόρδου, Καμμένος), ενώ θα παρακαθίσουν θεσμικοί παράγοντες, εκπρόσωποι του πολιτισμού, του επιχειρηματικού κόσμου και μεγάλων κοινωφελών οργανισμών.

Οι υψηλοί καλεσμένοι θα γευτούν για πρώτο πιάτο τριλογία ψαρικών με αυγοτάραχο, για κυρίως πιάτο συναγρίδα με βραστά λαχανικά και για επιδόρπιο καρυδόπιτα με παγωτό μαστίχας. Το κρασί, φυσικά, θα ρέει άφθονο, ενώ όπως έγινε γνωστό, η μόνη επιθυμία του Πρίγκιπα Καρόλου ήταν το δείπνο να αποτελεί δείγμα της ελληνικής κουζίνας.

Ο Πρίγκιπας Κάρολος χαιρέτισε τους συνδαιτημόνες στην ελληνική γλώσσα, τονίζοντας: «Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε στην Ελλάδα και ευχαριστούμε για το δείπνο που παραθέτετε απόψε, όπως και για την θερμή φιλοξενία σας».

Τα βλέμματα όλων το βράδυ της πρώτης ημέρας της επίσκεψης του πρίγκιπα Καρόλου και της συζύγου του Δουκίσσης της Κορνουάλης, Καμίλα στράφηκαν στις ενδυματολογικές επιλογές των καλεσμένων.

Πρώτη και καλύτερη στο “μικροσκόπιο” των φλας των φωτογράφων, η ίδια η Βρετανή σύζυγος του και βέβαια η Σίσυ Παυλοπούλου, η Μπέττυ Μπαζιάνα, η Μαρέβα Μητσοτάκη και άλλες γυναικείες παρουσίες.

Με ένα φόρεμα που παραπέμπει σε παλάτι, η Δούκισσα της Κορνουάλης εμφανίστηκε στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Η εμφάνιση της συζύγου του προέδρου, Σίσυς Παυλοπούλου στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλας

Με πράσινο, λαδί αέρινο και ανοιξιάτικο φόρεμα στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλας, η σύζυγος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα

Η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλας, από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στο επίσημο γεύμα προς τιμήν του πριγκιπικού ζεύγους του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρίγκιπα της Ουαλίας Καρόλου και Δούκισσας της Κορνουάλης Καμίλας, από τον ΠτΔ Προκόπη Παυλόπουλο

Ανάμεσα στους καλεσμένους και η Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, στη φωτό μαζί με την Μαριάννα Βαρδινογιάννη

Ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα τελικώς θα ευοδωθεί τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος κατά την προσφώνησή του, στο δείπνο προς τιμήν του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης στο Προεδρικό Μέγαρο.

Επικαλούμενος την μακρά παράδοση που διατηρεί το Ηνωμένο Βασίλειο στη διδασκαλία και στην έρευνα των Κλασικών Σπουδών και του Ελληνικού Πολιτισμού καθώς και τη διμερή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί στον τομέα αυτόν, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σημείωσε ότι «Είναι δε ακριβώς αυτή η παράδοση, σε συνδυασμό με τους δεσμούς φιλίας που μας συνδέουν, η οποία μας κάνει να ευελπιστούμε ότι η επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα, για την αποκατάσταση της ενότητας αυτού του υπέρλαμπρου λίκνου του Πολιτισμού μας, τελικώς θα ευοδωθεί».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα θεωρεί το Ηνωμένο Βασίλειο πολύτιμο Εταίρο στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης και εξέφρασε την ευχή, η τελική και οριστική απόφαση των αρμόδιων οργάνων της Χώρας σας να ληφθεί με γνώμονα τον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της.

«Ανεξαρτήτως όμως τούτου, και υφ’ οιεσδήποτε συνθήκες, η αρμονική συμπόρευση των Χωρών μας και των Λαών μας θα συνεχισθεί αδιατάρακτη» επισήμανε.

Νωρίτερα, ο κ. Παυλόπουλος είχε υπενθυμίσει τους μακροχρόνιους, ιστορικούς, δεσμούς της Ελλάδας με το Ηνωμένο Βασίλειο, ήδη από τις απαρχές του Νεώτερου Ελληνικού Κράτους.

«Από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, αναπτύχθηκε μεγάλο Φιλελληνικό κίνημα στην Μεγάλη Βρετανία, εμβληματικό μέλος του οποίου υπήρξε ο Λόρδος Βύρων, ο οποίος έδωσε ακόμη και την ζωή του στον Αγώνα των Ελλήνων.

Στους δύο Παγκόσμιους Πολέμους του 20ου αιώνα, οι Χώρες μας υπήρξαν Σύμμαχοι και θρήνησαν πολλά θύματα για την υπεράσπιση του Ανθρώπου, της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας. Αυτούς τους ιστορικούς δεσμούς μας μπορεί να τονώσει ακόμη περισσότερο η Διασπορά, δοθέντος ότι είναι γνωστός ο μακροχρόνιος δυναμισμός της Ελληνικής Παροικίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και της Παροικίας του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα» τόνισε.

Πρόσθεσε, επίσης, ότι πέραν των ιστορικών δεσμών, οι Λαοί μας μοιράζονται μια μεγάλη ναυτική παράδοση και παρατήρησε ότι η συνεργασία στον τομέα της ναυτιλίας αναπτύσσεται όλο και περισσότερο, όπως καταδεικνύει η δυναμική κοινότητα εφοπλιστών και Ελληνικών ναυτιλιακών εταιρειών που εδρεύουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ειδική μνεία έκανε και στην αγάπη, που τρέφει ο Πρίγκιπας της Ουαλίας και η Δούκισσα της Κορνουάλης για την Ελλάδα, την οποία έχουν επισκεφθεί ιδιωτικώς πολλές φορές στο παρελθόν.

Όπως επισήμανε «αυτή την χαρά την ενισχύει το γεγονός ότι στην Ελλάδα πραγματοποιείται η πρώτη επίσημη επίσκεψη σας αφότου, με απόφαση της τελευταίας Συνόδου Κορυφής της Κοινοπολιτείας, επιλεγήκατε ως ο επόμενος επικεφαλής της Κοινοπολιτείας. Και δεχθείτε, παρακαλώ, τα θερμά μας συγχαρητήρια γι’ αυτό».

Αναφέρθηκε επίσης στην εκτίμηση, τις γνώσεις και το ενδιαφέρον του Πρίγκιπα της Ουαλίας και της Δούκισσας της Κορνουάλης για την Χώρα μας και τον Ελληνικό Πολιτισμό, ενώ παράλληλα τόνισε και το τεράστιο φιλανθρωπικό τους έργο, μ’ έμφαση στους τομείς της Παιδείας, της Νεολαίας και του Περιβάλλοντος.

«Ιδίως η φιλανθρωπική σας δράση είναι σημαντική, και θα ήθελα να σας συγχαρώ για τα επιτεύγματά σας που έχουν στηρίξει εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων στο Ηνωμένο Βασίλειο και σε όλον τον Κόσμο» κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.