Αποκαλύψεις σοκ για κύκλωμα με αντικαρκινικά φάρμακα: Ο «Έλληνας», ο «μηχανόβιος» και το… ιχθυοπωλείο. Πως θησαύριζαν

Πως «θησαύριζε» το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα;

Ολοένα και περισσότερες αποκαλύψεις βλέπουν το «φως» της δημοσιότητας σχετικά με την σπείρα που «εξαφάνιζε» αντικαρκινικά φάρμακα από τα νοσοκομεία και τα διακινούσε παράνομα.

Αρχηγός της φαίνεται να είναι ένας 70χρονος, κάτοικος Γερμανίας, που είχε το παρατσούκλι ο «Έλληνας», και ο οποίος βρίσκεται μέσα στους συλληφθέντες.

Ο 70χρονος φαίνεται να είναι αυτός που είχε συστήσει φαρμακευτική εταιρεία στην Αίγυπτο, μέσω της οποία εξέδιδε εικονικά τιμολόγια για δήθεν εισαγωγή στην Ελλάδα, ώστε να δικαιολογεί τις ποσότητες που έχει, και να μπορεί να τις προωθεί στο εξωτερικό.

Ο «μηχανόβιος» και το… ιχθυοπωλείο

Όπως έχει γίνει γνωστό, ένα άλλο μέλος της εγκληματικής ομάδας είχε το παρατσούκλι «μηχανόβιος», και ήταν από που παραλάμβανε τα αντικαρκινικά φάρμακα και τα πήγαινε στους χώρους αποθήκευσης.

Ένας από αυτούς ήταν και ένα ιχθυοπωλείο, που ήταν στην κατοχή μέλους της σπείρας, καθώς διέθετε ψυγεία και μπορούσαν να συντηρηθούν τα φάρμακα.

Στις συνεννοήσεις μεταξύ των μελών από το τηλέφωνο, προκειμένου να μην κινήσουν υποψίες, τα αντικαρκινικά φάρμακα αναφέρονταν με τα αρχικά της ονομασίας τους.

Αναλυτικά η παρουσίαση από την ΕΛΑΣ

“Μετά από πολύμηνη και ενδελεχή αστυνομική έρευνα η Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας κατάφερε να εξαρθρώσει διεθνική εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν συστηματικά στο εγκληματικό αυτό πεδίο, το όποιο λόγω της παράνομης διακίνησης φαρμάκων για ογκολογικές και άλλες σοβαρές παθήσεις, ενέχει ιδιαίτερη κοινωνική απαξία.

Σημειώνεται ότι η εγκληματική οργάνωση από την παράνομη δραστηριότητα της αποκόμιζε τεράστια οικονομικά οφέλη με σημαντική ζημία σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου, καθώς τα συγκεκριμένα φάρμακα καλύπτονται αποκλειστικά από το δημόσιο και προέρχονταν είτε από Νοσοκομεία – νοσηλευτικά ιδρύματα, όπου υπεξαιρούνταν από μέλη της οργάνωσης, είτε από παράνομες συνταγογραφήσεις και απάτες.

Για την υπόθεση αυτή συνελήφθησαν χθες, Πέμπτη 3 Μαΐου 2018, στο πλαίσιο ευρείας αστυνομικής επιχείρησης της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.), σε περιοχές της Αττικής και στο Μεσολόγγι, συνολικά είκοσι ένα άτομα, ηλικίας από 22 έως 70 ετών. Μεταξύ των συλληφθέντων, είναι και τρία αρχηγικά μέλη της οργάνωσης, ηλικίας 70, 57 και 64 ετών.

Ζημιά πάνω από 13 εκατ. ευρώ!

Επιπρόσθετα διαπιστώθηκε, ότι η ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την δράση της οργάνωσης, λαμβάνοντας υπόψη την κατώτερη φαρμακευτική τιμή των ανωτέρω σκευασμάτων, ανέρχεται κατ’ ελάχιστο στα 13.690.376 ευρώ, ενώ υπολογίζονται κέρδη πάνω από 25 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα αποτιμηθεί ο ακριβής όγκος των παράνομων διακινούμενων φαρμακευτικών σκευασμάτων, η συνακόλουθη ζημία του δημοσίου και το κέρδος που αποκόμισαν τα μέλη της οργάνωσης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.