Δραματικές ώρες για τον εκδότη Μάκη Κουρή

Ποια η κατάσταση του εκδότη Μάκη Κουρή μετά το εγκεφαλικό;

Με ελαφρύ εγκεφαλικό εισήχθη στο νοσοκομείο Metropolitan την Κυριακή ο Μάκης Κουρής.

Το εγκεφαλικό επεισόδιο αντιμετωπίστηκε εγκαίρως και η κατάστασή του είναι καλή και υπό πλήρη έλεγχο.

Ο εκδότης νοσηλεύεται σύμφωνα με πληροφορίες στη μονάδα εγκεφαλικής λειτουργίας του νοσοκομείου Metropolitan, που θεωρείται αυτή τη στιγμή η καλύτερη στην Ελλάδα.

Ο Μάκης Κουρής θα διανυκτερεύσει στο νοσοκομείο για προληπτικούς καθαρά λόγους και αύριο αναμένεται να επιστρέψει στο καθημερινό του πρόγραμμα.

Ο Μάκης Κουρής (1943) είναι δημοσιογράφος και εκδότης, ενώ έχει διατελέσει βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα έχασε τον μεγαλύτερο αδελφό του Γιώργο Κουρή, επίσης εκδότη.

Γεννήθηκε το 1943 στο Αργοστόλι της Κεφαλλονιάς. Ακολούθησε τον αδελφό του Γιώργο στα διάφορα εκδοτικά και τηλεοπτικά εγχειρήματά του και μαζί του υπήρξε συνεκδότης της «Αυριανής» και συνιδρυτής του Καναλιού 29, στο οποίο και παρουσίαζε την πολιτική εκπομπή «Επί του Πιεστηρίου».

Εκλέχθηκε βουλευτής Β΄ Αθηνών με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του Ιουνίου του 1989, με υψηλή σταυροδοσία. Ειδικότερα, ήταν τέταρτος σε σταυρούς προτίμησης πίσω από τους Απόστολο Κακλαμάνη, Γιάννη Χαραλαμπόπουλο και Δημήτρη Τσοβόλα.

Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του Νοεμβρίου του 1989 και του 1990. Στις εκλογές του 1993, με τις οποίες ο Ανδρέας Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ επέστρεψαν στην κυβέρνηση, ο Κουρής δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Από το 1993 μέχρι και σήμερα ο Μάκης Κουρής είναι εκδότης και διευθυντής της εβδομαδιαίας πολιτικής εφημερίδας «Το Παρόν», ενώ από το 2012 είναι επίσης βασικός σχολιαστής της πολιτικής εκπομπής «Επί του Πιεστηρίου» στο Kontra Channel, ιδιοκτησίας της οικογένειας Κουρή.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.