Μούσα Αλερίκ: Ποιος ο Τούρκος που συνελήφθη στα σύνορα. Από πού έπαιρνε εντολές. Έξαλλος ο Ερντογάν, ραγδαίες εξελίξεις Τσίπρα-Καμμένου [video]

Ποιος ο Τούρκος Μουσά Αλερίκ που συνελήφθη στα σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας; Πώς αντιδρούν Ερντογάν και Τσίπρας-Καμμένος;

Τον γύρο των τουρκικών μέσων ενημέρωσης κάνει η είδηση της σύλληψης του Τούρκου υπηκόου στις Καστανιές του Έβρου. Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ πρόκειται τον Μουσά Αλερίκ, υπάλληλο του Δήμου Αδριανούπολης που εκτελούσε εργασίες στην περιοχή των ελληνοτουρκικών συνόρων.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Ταγίπ Ερντογάν φέρεται έξαλλος, καθώς θεωρεί οτι η σύλληψη του Μουσά Αλερίκ σχετίζεται με την κράτηση των Μητρετώδη-Κούκλτατζη στις Τουρκικές φυλακές.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε εκτάκτως ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος που συζήτησε με τον Τσίπρα τη σύλληψη του Τούρκου Μουσά Αλερίκ στις Καστανιές Έβρου.

Στο φυλάκιο των Καστανεών κρατείται ο Τούρκος ο οποίος νωρίτερα πέρασε με το σκαπτικό μηχάνημα που οδηγούσε τα ελληνοτουρκικά σύνορα. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο Τούρκος δήλωσε πως είναι εργαζόμενος στο Δήμο Αδριανούπολης και πως εκτελούσε εργασίες στην περιοχή με εντολή του Τούρκικου Δήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «thrakinea» και του «evrosnews» πρόκειται για τον Τούρκο Μουσά Αλερίκ οποίος εκτελούσε με μπουλντόζα εργασίες στα σύνορα, όμως το «radioevros» αναφέρει ότι σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Αμυνας ο Τούρκος που συνελήφθη ισχυρίζεται ότι είναι αγρότης και εκτελούσε εργασίες με το μηχάνημα του.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε γεωργικό μηχάνημα προς το τελωνείο. Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Ελληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Τούρκος είναι ο Μουσά Αλερίκ (38 ετών), υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης ο οποίος βρισκόταν στην συνοριογραμμή για εργασίες με το μηχάνημα.

O Μουσά Αλερίκ κατά δήλωση του είναι Τούρκος αγρότης και υπάλληλος του Δήμου Αδριανούπολης.

Δείτε το μηχάνημα με το οποίο πέρασε τα σύνορα ο Τούρκος:

Σημειώνεται ότι η σύλληψη έγινε πολύ κοντά στην περιοχή όπου είχαν συλληφθεί από τουρκική περίπολο οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί Αγγελος Μητρετώδης και Δημήτρης Κούκλατζης την 1η Μαρτίου και κρατούνται ακόμη στις φυλακές Αδριανούπολης.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.