Εκτάκτως στο χειρουργείο ο Προκόπης Παυλόπουλος: Τι συνέβη. Ιατρικό ανακοινωθέν

Γιατί μπήκε στο χειρουργείο ο Προκόπης Παυλόπουλος;

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υπεβλήθη τελικά σε επέμβαση τοποθέτησης στεντ.

Θα παραμείνει για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο απόψε – απ” όπου εργάζεται κανονικά – και θα επιστρέψει αύριο στα καθήκοντά του.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας αφού υπεβλήθη σε καρδιολογικό έλεγχο, κρίθηκε απαραίτητη η τοποθέτηση στέντ, η οποία έγινε και όλα εξελίχθηκαν επιτυχώς.

Την επιτυχή επέμβαση στον Προκόπη Παυλόπουλο, έκανε Συντονιστής-διευθυντής του καρδιολογικού τομέα και του τμήματος Αιμοδυναμικών Μελετών και Επεμβατικής Καρδιολογίας του Ωνασείου, Βασίλης Βούδρης.

Για προληπτικούς και μόνον λόγους, ο Προκόπης Παυλόπουλος θα παραμείνει απόψε στο νοσοκομείο, και αύριο θα επιστρέψει κανονικά στο προεδρικό μέγαρο.

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας:

«Στις 18:30 σήμερα ολοκληρώθηκε στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ο ετήσιος καρδιολογικός έλεγχος του Προέδρου της Δημοκρατίας κ.Προκοπίου Παυλοπούλου.

Κατά την διάρκεια του ελέγχου, αποφασίστηκε η τοποθέτηση ενός stent και η διαδικασία ολοκληρώθηκε απολύτως επιτυχώς.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ακολουθήσει αύριο κανονικά το πρόγραμμά του στην Προεδρία της Δημοκρατίας».

Ο Προκόπης Παυλόπουλος είχε κάνει εισαγωγή το πρωί σήμερα για να υποβληθεί στο καθιερωμένο του τσεκ απ. Αλλά κάποια ευρήματα οδήγησαν τους γιατρούς του στην απόφαση να τον υποβάλλουν άμεσα σε στεφανιογραφία και αγγειπλαστική.
Τι είναι

Ο κόσμος συνηθίζει να το αποκαλεί “μπαλονάκι” αλλά ο ιατρικός όρος είναι αγγειοπλαστική. Οι γιατροί μπαίνουν με ένα λεπτό καθετήρα από αρτηρία είτε από το πόδι ή από την κερκιδική αρτηρία στο χέρι.

Φτάνουν στο σημείο που έχει την βλάβη, ανοίγουν την στένωση ή απόφραξη και τοποθετούν στεντ στο σημείο.

Ο ασθενής είναι καθόλη τη διαδικασία ξύπνιος και στη συνέχεια μεταφέρεται προληπτικά για παρακολούθηση σε ΜΕΘ. Αυτό διαρκεί από 12 ως 24 ώρες.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.