ΣτΕ: Τι αποφάσισε για τις περικοπές των συντάξεων. Ξεσπά πόλεμος με συνταξιούχους

Τι αποφάσισε για τις περικοπές των συντάξεων το ΣτΕ;

Υπέρ του επανυπολογισμού και της περικοπής της προσωπικής διαφοράς ψήφισε χθες το βράδυ το ΣτΕ.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΝΥΠΕΚΚ, μετά από επανειλημμένες διασκέψεις και μετά από πολύωρη συζήτηση, με οριακή πλειοψηφία (13 υπέρ και 12 κατά) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε νόμιμες και συνταγματικές τις βασικές διατάξεις του «νόμου Κατρούγκαλου» που αφορούν στις περικοπές της πλειοψηφίας των συντάξεων και οι οποίες πρόκειται να εφαρμοστούν από την 1η Ιανουαρίου του 2019.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Η απόφαση του ανωτάτου δικαστηρίου πρόκειται να δημοσιευθεί το επόμενο διάστημα.

Εκτιμάται πως αποτελεί σημαντικό «ατού» για την κυβέρνηση σε σχέση με τις περικοπές των συντάξεων ενώ οι διασκέψεις των ανώτατων δικαστικών για το σύνολο του νόμου Κατρούγκαλου συνεχίζονται.

Συγκεκριμένα, το ΣτΕ απέρριψε τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων των συνταξιούχων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο επανυπολογισμός των συντάξεων.

Επίσης απέρριψε και τις προσφυγές των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων που ζητούσαν να κηρυχθεί αντισυνταγματική και η περικοπή της προσωπικής διαφοράς στις καταβαλλόμενες συντάξεις τους που είχαν επιβληθεί με τον ν. 4387/2016 «Νόμος Κατρούγκαλου».

Διαβάστε πού συνελήφθησαν οι δύο Αλβανοί δραπέτες και ποιος τους κάρφωσε.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις και πώς να το αντιμετωπίσετε.