Δραματικές μειώσεις συντάξεων: Κόβουν έως 440 ευρώ. Ποιους αφορά, μεγάλο τσεκούρι

Ποιες μειώσεις σε συντάξεις;

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τις δραματικές μειώσεις έως και 440 ευρώ που έχουν υποστεί ήδη οι νέοι συνταξιούχοι από τον νόμο Κατρούγκαλου (συντάξεις που εκδίδονται μετά τον Μάιο του 2016) δόθηκαν χθες κατά την διάρκεια του 25ου τακτικού απολογιστικού συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ το οποίο διεξάγεται στην Αλεξανδρούπολη.

Πρόκειται για οκτώ αναλυτικά παραδείγματα υπολογισμού των νέων συντάξεων που αποδεικνύουν τη μεγάλη αδικία και ανισότητα του νέου συνταξιοδοτικού συστήματος. Συγκεκριμένα, υπάρχουν ασφαλισμένοι με υψηλές συντάξιμες αποδοχές που υφίστανται μεγάλες μειώσεις.

🡆 ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΟΛΑ ΤΑ NEA ΤΙΜΟΛΟΓΙΑ ΡΕΥΜΑΤΟΣ 2024 ΑΝΑ ΠΑΡΟΧΟ

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εργαζομένων ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Βαγγέλης Θεοδωρίδης στην ομιλία του επεσήμανε ότι ο Έλληνας συνταξιούχος καλείται να αποδεχτεί και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Σε συντάξεις δηλαδή που θα κυμαίνονται στη συντριπτική τους πλειονότητα από 200 έως 700 ευρώ και με δακτυλοδεικτούμενους τους λίγους «υψηλοσυνταξιούχους» των 1.000 ευρώ.

Κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον νόμο Κατρούγκαλου του οποίου ο ΕΦΚΑ, όπως είπε, είναι ο εφαρμοστικός βραχίονας, διευκρίνισε πως «ο Έλληνας συνταξιούχος θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι οφείλει να αγωνιστεί στους δρόμους ξανά από την αρχή για την σύνταξή του λόγω των μειώσεων, προκειμένου να προστατέψει αυτά που του έχουν απομείνει.

Διαφορετικά, θα εξελιχθεί σε έναν επαίτη της σύγχρονης εποχής και μάλιστα με την ευθύνη άλλων».

Ο ίδιος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στο δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα της χώρας μας, το οποίο εδώ και 17 μήνες καλείται να στηρίξει ο Ενιαίος Φορέας Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Διαβάστε σε ποιους θα μειωθεί η σύνταξη 350 ευρώ.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε αναλυτικά τι αλλάζει στις συντάξεις και πώς να το αντιμετωπίσετε.