Ειρήνη Μελισσαροπούλου, ραγδαίες εξελίξεις: Ποινή σοκ για κοκαΐνη. Πώς από φυλακή σε θανατική ποινή

Τι συμβαίνει με Ειρήνη Μελισσαροπούλου;

Ο ιερέας, ο οποίος επισκέφθηκε την Ειρήνη Μελισσαροπούλου φυλακές του Χονγκ Κονγκ, μίλησε στο STAR. «Η κοπέλα ισχυρίζεται ότι δε γνώριζε τίποτε», λέει ο πάτερ Τζον…

Απομονωμένη στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ βρίσκεται το 19χρονο μοντέλο Ειρήνη Μελισσαροπούλου. Η επικοινωνία με την οικογένειά της είναι αδύνατη. Μόνο μια φορά το μήνα μπορεί να τηλεφωνήσει στους γονείς της, λέει ο πατήρ Τζον Γουίδερσπουν που συνάντησε το νεαρό μοντέλο.

«Της επιτρέπεται να κάνει ένα τηλέφωνο το μήνα στην οικογένειά της. Γράφει κάθε μέρα ένα γράμμα», περιγράφει ο ιερέας.

Η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου επιμένει ότι δε γνώριζε ότι μετέφερε ναρκωτικά, ενώ ο πατήρ Τζον επιμένει ότι νιγηριανές συμμορίες βρίσκονται τόσο πίσω από την Ειρήνη, όσο και πίσω από τις άλλες κοπέλες που συνελήφθησαν πριν από εκείνη.

«Λέει ότι δε γνώριζε ότι υπήρχαν ναρκωτικά στην τσάντα της. Η Κίνα έχει θανατική ποινή, όχι το Χονγκ Κονγκ. Μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με ποινή 27 ετών, στην οποία μπορεί να μειωθεί το 1/3» επισημαίνει ο ίδιος.

«Είναι μια νιγηριανή ομάδα στην Αντίς Αμπέμπα. Στρατολογούν ευάλωτους ανθρώπους από όλο τον κόσμο για να μεταφέρουν ναρκωτικά για λογαριασμό τους. Τους χαρίζουν δωρεάν ταξίδια και μετά τους δίνουν να μεταφέρουν κάτι σε μέρη που γνωρίζουν ντόπιες.

Στρατολογούν ανθρώπους από την Ευρώπη. Μερικές φορές τους στρατολογούν μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσποιούμενοι ότι είναι φίλοι τους ή τους υπόσχονται γάμο», συμπλήρωσε ο ιερέας.

Παρόλα αυτά, ο πατήρ Τζον καθησυχάζει ότι οι φυλακές στις οποίες κρατείται η Ειρήνη Μελισσαροπούλου δεν είναι αυστηρές. Έχει πρόσβαση ακόμη και σε βιβλιοθήκη, ενώ η βία δεν έχει καμία θέση στο συγκεκριμένο ίδρυμα.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.