ΚΙΝΑΛ, κατάρρευση: Διαζύγιο Γεννηματά-Θεοδωράκη. Πάει το Ποτάμι στο ΣΥΡΙΖΑ; Παρασκήνιο, ανατροπή

Ποιες είναι οι εξελίξεις στο Κίνημα Αλλαγής και ποια τα επόμενα βήματα του Σταύρου Θεοδωράκη μετά το διαζύγιο από τη Φώφη Γεννηματά;

Τη θρυαλλίδα για το ξέσπασμα ραγδαίων εξελίξεων στο εσωτερικό του Κινήματος Αλλαγής φαίνεται πως θα αποτελέσει πιθανότατα η έντονη διαφωνία μεταξύ της Φώφης Γεννηματά και μιας μεγάλης μερίδας κορυφαίων στελεχών του υπό διαμόρφωση πολιτικού φορέα πάνω στη συμφωνία για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Πληροφορίες μάλιστα ήθελαν το Ποτάμι να αποφασίζει σήμερα, σε έκτακτη σύσκεψη στελεχών του και μετά από σχετική εισήγηση του Σταύρου Θεοδωράκη, την αποχώρησή του από το ΚΙΝΑΛ.

Πηγές πάντως της Σεβαστουπόλεως επισήμαιναν, μιλώντας στο Τvxs.gr, ότι τουλάχιστον σήμερα δεν αναμένονται εξελίξεις, ενώ σημείωναν πως η σημερινή σύσκεψη υπό την προεδρία του Σταύρου Θεοδωράκη ήταν προγραμματισμένη.

Σε κάθε περίπτωση όμως, επιβεβαίωναν τον έντονο προβληματισμό που ενυπάρχει στο Ποτάμι όσον αφορά τη συμπόρευση με τη Χαριλάου Τρικούπη, καθώς οι διαφωνίες δεν περιορίζονται μόνο στη στάση που τήρησε η Φώφη Γεννηματά στο Μακεδονικό αλλά και σε μια σειρά από άλλα ζητήματα, όπως το αίτημα για πρόωρες εκλογές.

Πληροφορίες θέλουν τις φυγόκεντρες τάσεις να συμμερίζεται σύσσωμη η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, καθώς υπάρχει η αίσθηση πως το τέλμα είναι προδιαγεγραμμένο κι από την άλλη πλευρά. Εκείνο που απομένει λοιπόν είναι βρεθεί ο κατάλληλος τρόπος αλλά κι ο κατάλληλος χρόνος για να ανακοινωθεί το διαζύγιο.

Τζανακόπουλος: «Υπεύθυνη και γενναία η τοποθέτηση Θεοδωράκη απέναντι στη συμφωνία»

Τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ παρακολουθεί, όπως είναι φυσικό, το Μέγαρο Μαξίμου, το οποίο έχει διαμηνύσει πως προσβλέπει σε προοδευτικές συγκλίσεις πάνω στη συμφωνία για το Μακεδονικό κι όχι μόνο.

Ενδεικτική του κλίματος που επικρατεί ήταν μια αποστροφή του κυβερνητικού εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος σε σημερινή τηλεοπτική του συνέντευξη αναφέρθηκε με πολύ θετικά λόγια στη στάση του επικεφαλής του Ποταμιού επί της συμφωνίας, σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Σταύρος Θεοδωράκης με πολύ μεγάλη πολιτική υπευθυνότητα και γενναιότητα, παρά τις γνωστές διαφορές του με την κυβέρνηση, λειτούργησε από θέση αρχής χωρίς να υπολογίσει το πολιτικό κόστος ή τίποτε άλλο εκτός από τη συνέπεια στις απόψεις του».

Πάντως, σε συνέντευξη του ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε ότι δεν σκοπεύει να συγκυβερνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ και ότι αν φύγουν οι ΑΝΕΛ, η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές.

Διαβάστε γιατί κατηγορείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού η Φώφη Γεννηματά.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.