Εξαφάνιση Παντελή Δουρουντάκη, Σφακιά-εξελίξεις: Πού βρέθηκε το πτώμα, ποιοι τον έθαψαν και συνελήφθησαν

Πού βρέθηκε το πτώμα του Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά;

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση ανθρωποκτονίας του 70χρονου επιχειρηματία Παντελή Δουρουντάκη, από τα Σφακιά.

Λίγες ώρες μετά την σύλληψη δύο Σφακιανών με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, και λίγο πριν οδηγηθούν στον ανακριτή για να απολογηθούν, οι αστυνομικές αρχές των Χανίων εντόπισαν την σορό του άτυχου 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη, αναφέρει σήμερα (22/06), το Flashnews.

Η σορός όπως και το αυτοκίνητο με το οποίο είχε φύγει το απόγευμα της Τετάρτης 7 Μαρτίου, βρέθηκαν τα ξημερώματα, σε περιοχή του Αλικιανού στα Χανιά.

Συγκεκριμένα η σορός όπως και το αυτοκίνητο του 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη, βρέθηκαν σκεπασμένα απο χαλίκια σε χωράφι στον Αλικιανό, στο οποίο ο ιδιοκτήτης του εκτελούσε εργασίες διαμόρφωσης.

Υπενθυμίζεται ότι το πρώτο 24ωρο της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη από τα Σφακιά, κεραία κινητής που βρίσκεται στα Σφακιά «έδειξε» σήμα από το ένα κινητό στην κατεύθυνση από Σφακιά προς Φραγκοκάστελλο, αλλά στη συνέχεια απενεργοποιήθηκε.

Επιπλέον, σε μεταγενέστερο χρόνο, υπήρξε σήμα από το άλλο του κινητό σε κεραία κινητής σε περιοχή του Πλατανιά και «έδειξε» μια κατεύθυνση από Πατελάρι προς Σούγια, δηλαδή κοντά στην περιοχή στην οποία βρέθηκε η σορός του.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μετά την δολοφονία του 70χρονου, οι δράστες μετέφεραν το αυτοκίνητο με τον νεκρό σε νταλίκα και στην συνέχεια τον πήγαν στην περιοχή του Αλικιανού, όπου και τον έθαψαν προκειμένου να μην βρεθεί κάποιο ίχνος στην διάρκεια των ερευνών.

Μάλιστα στην διάρκεια των αστυνομικών ερευνών για την εξιχνίαση της υπόθεσης, η νταλίκα είχε οδηγηθεί στο χώρο του πρώην Αστυνομικού Τμήματος Σούδας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες τα δύο αδέλφια που έχουν συλληφθεί, 44 και 39 ετών, ομολόγησαν την πράξη τους και το πρωί οδηγούνται στον Ανακριτή για την απολογία τους.

Χθες, σε ανθρωποκτονία από πρόθεση είχε μετατραπεί η υπόθεση της εξαφάνισης του 70χρονου άνδρα, όπως ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.:

«Συνελήφθησαν, χθες (19.06.2018), ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων, σε περιοχή του Δήμου Σφακίων, δύο ημεδαποί ηλικίας 44 και 39 ετών, σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν εντάλματα σύλληψης για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η σύλληψη τους είναι αποτέλεσμα πολύμηνης, συνδυαστικής και μεθοδευμένης αστυνομικής έρευνας, της ανωτέρω Υπηρεσίας σχετικά με την εξαφάνιση 70χρονου Παντελή Δουρουντάκη την 07.03.2018 από περιοχή του Δήμου Σφακίων.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα».

Η εν λόγω εξαφάνιση, δηλώθηκε στις αστυνομικές Αρχές των Χανίων τον περασμένο Μάρτιο από τους οικείους του εξαφανισθέντος. Μάλιστα για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου λίγες ημέρες μετά είχε εκδοθεί Silver Alert.

Για τον εντοπισμό του υπήρξε από την πρώτη στιγμή τεράστια κινητοποίηση από την Αστυνομία, το Λιμενικό, την ΕΜΑΚ, ειδικές δυνάμεις των σωμάτων ασφαλείας και από κατοίκους της περιοχής, στην οποία είχε δώσει για τελευταία φορά το στίγμα του.

Στις έρευνες είχε πάρει μέρος και ελικόπτερο, το οποίο «χτένισε» τον τόπο διαμονής του ηλικιωμένου, την ευρύτερη περιοχή και κάθε σημείο της ενδοχώρας στο οποίο δεν είχαν πρόσβαση οι επίγειες δυνάμεις. Μοναδικό στοιχείο, τουλάχιστον τις πρώτες ημέρες των ερευνών των αστυνομικών Αρχών, και το οποίο μέχρι σήμερα δεν έχει επιβεβαιωθεί, είναι ο εντοπισμός του στίγματος των δύο κινητών τηλεφώνων που φέρεται να είχε ο ηλικιωμένος την ημέρα της εξαφάνισής του.

Ανάστατοι ήταν και παραμένουν οι συγχωριανοί του, οι οποίοι, στο άκουσμα της είδησης της εξαφάνισής του, δήλωναν συγκλονισμένοι, σημειώνοντας ταυτόχρονα ότι δεν ήταν άνθρωπος που είχε διαφορές με τρίτους.

Το χρονικό της εξαφάνισης του Παντελή Δουρουντάκη:

Την ημέρα της εξαφάνισής του έφυγε από το σπίτι του για να φροντίσει το κοπάδι των αιγοπροβάτων του.

Αργά τη νύχτα, και αφού η σύζυγός του προσπαθούσε μάταια να επικοινωνήσει μαζί του, ενημερώθηκε η Αστυνομία.

Σημειώνεται πάντως ότι, υπό το φόβο εκδήλωσης αντιποίνων από την οικογένεια του ηλικιωμένου προς την οικογένεια των δύο αδελφών, φερόμενων ως δραστών, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας από τα Χανιά και το Ηράκλειο έχουν σπεύσει στο χωριό όπου διαμένουν οι δύο πλευρές.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.