Παύλος Γιαννακόπουλος: Από τι πέθανε, ασθένεια, πρόβλημα υγείας. Συγκίνηση στις τελευταίες στιγμές [φωτο, video]

Από τι πέθανε ο μεγάλος Παύλος Γιαννακόπουλος, που τον τελευταίο καιρό είχε προβλήματα υγείας και υπέφερε από δύσκολη ασθένεια; Ποιες οι τελευταίες του στιγμές;

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία 89 ετών άφησε ο Παύλος Γιαννακόπουλος, έναμιση μόλις μήνα μετά το θάνατο του αδελφού του Κώστα.

Η τραγική είδηση για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου ήρθε ανήμερα της συμπλήρωσης 47 χρόνων από την ιστορική για ολόκληρο τον Παναθηναϊκό σύλλογο ημερομηνία, κατά την οποία ο Παύλος Γιαννακόπουλος και επισήμως εντάχθηκε στα μητρώα της «πράσινης οικογένειας» ως διοικητικός παράγοντας.

Η εξέλιξη αυτή προκάλεσε θλίψη και πένθος στην οικογένεια Γιαννακόπουλου. Ενάμιση μήνα μετά τον θάνατο του Κώστα Γιαννακόπουλου, έφυγε από τη ζωή και ο μεγαλύτερος αδερφός του, Παύλος, ο άνθρωπος που αναγέννησε τον μπασκετικό Παναθηναϊκό, οδηγώντας τον μαζί με τον αδερφό του Θανάση στην κατάκτηση έξι ευρωπαϊκών τροπαίων, 13 πρωταθλημάτων και 9 κυπέλλων Ελλάδας.

Από τι πέθανε ο Παύλος Γιαννακόπουλος

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Γιαννακόπουλος ένιωσε έντονη αδιαθεσία στον ύπνο του, πόνο και δυσκολία στην αναπνοή.

Μόλις οι οικείοι του το διαπίστωσαν, αμέσως κάλεσαν ασθενοφόρο και διακομίσθηκε σε γνωστό ιδιωτικό νοσοκομείο της οδού Κηφισίας.

Εκεί οι γιατροί πάλεψαν, αλλά δεν καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Τον τελευταίο καιρό, ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε αποσυρθεί από την καθημερινότητα των επιχειρήσεων λόγω προβλημάτων υγείας, καθώς έπασχε από σοβαρή ασθένεια.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος είχε πάθει δύο φορές έμφραγμα του μυοκαρδίου και παρακολουθείτο τακτικά από καρδιολόγους.

Ο Παύλος Γιαννακόπουλος ήταν ο ιδιοκτήτης της ΒΙΑΝΕΞ και άρχισε να ασχολείται με τον Παναθηναϊκό από το 1971, όπου υπήρξε πρόεδρος του Ερασιτέχνη επί μία δεκαετία (1987 έως 1997). Σαν σήμερα πριν από 47 χρόνια, ο Παύλος Γιαννακόπουλος συμπεριλήφθηκε στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου ως απλό μέλος.

Η σχέση του με το «τριφύλλι», πάντως, έγινε ευρέως γνωστή στην ΚΑΕ, δημιουργώντας έναν πανίσχυρο Παναθηναϊκό σε Ελλάδα και Ευρώπη, μέχρι το 2012, όταν αποφάσισε (μαζί με τον αδερφό του, Θανάση) να αποχωρήσει από την προεδρία, μεταβιβάζοντας τις μετοχές του στον γιο του, Δημήτρη.

Η αγάπη του για τον Παναθηναϊκό ήταν αδιαπραγμάτευτη, υπηρετώντας το σύλλογο μέχρι το τέλος της ζωής του.

Τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου, ιδρυτή και προέδρου της ΒΙΑΝΕΞ, επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή της η φαρμακοβιομηχανία. «Μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως ό,τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα», σημειώνεται.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της έως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής», καταλήγει η ανακοίνωση της ΒΙΑΝΕΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Με βαθιά θλίψη και ανείπωτο πόνο η οικογένεια της ΒΙΑΝΕΞ αποχαιρετά υποκλινόμενη τον Ιδρυτή και Πρόεδρο της. Ο Παύλος Γιαννακόπουλος μπορεί να μην είναι πια κοντά μας, όμως, ό, τι μεγαλειώδες δημιούργησε και όλους όσους ευεργέτησε είναι εδώ για να τον θυμίζουν για πάντα.

Με πείσμα σπαρτιάτικο και οξύνοια χαρακτηριστική συστήνει αυτήν που έμελε να γίνει η μεγαλύτερη φαρμακοβιομηχανία της Ελλάδας και μια από τις μεγαλύτερες της Ευρώπης. Στα 70 χρόνια ενεργής επαγγελματικής παρουσίας του Πατριάρχη της ελληνικής βιομηχανίας, μόνο επιτυχίες, επενδύσεις και χιλιάδες θέσεις εργασίας σημειώνονται. Όλες οι εταιρείες Κολοσσοί του φαρμάκου επιθυμούν να συνάψουν συνεργασία μαζί του, το όνομά του ταυτίζεται με το ήθος, την ακεραιότητα και την αποτελεσματικότητα, ενώ ο ίδιος ακούραστος δε σταματά να αναζητεί νέους δρόμους έρευνας και ανάπτυξης. Έχοντας πάντα τον Άνθρωπο ως βασική του αξιακή προτεραιότητα, δημιουργεί σχέσεις ζωής με τους εργαζομένους του και όποιον συναναστρέφεται.

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, η ΒΙΑΝΕΞ Α.Ε αποφασίζει η σημαία της να κυματίζει μεσίστια σε όλες τις εγκαταστάσεις και τα γραφεία της εως και την ημέρα της Κηδείας, ενώ η 10η Ιουνίου κηρύσσεται ως επίσημη μέρα Πένθους και Αργίας εφεξής.

Αντί επιλόγου για τον Παύλο Γιαννακόπουλο:

Διαβάστε την απίστευτη τραγική ειρωνία για τον θάνατο του Παύλου Γιαννακόπουλου και ολόκληρο το βιογραφικό του Παύλου Γιαννακόπουλου.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από ποιες σοβαρές ασθένειες πάσχουν οι διάσημοι στην Ελλάδα και τον κόσμο.