Γαλλία, χιονοστιβάδα εξελίξεων: Στο φως η πολύ “στενή” σχέση Μακρόν με τον φρουρό του. Σκάνδαλο, αποκαλύψεις

Ποια η στενή σχέση του Μακρόν με τον φρουρό του που συγκλονίζει την Γαλλία;

Συγκλονιστικό είναι το ρεπορτάζ της Μαρίας Δεναξά για το σκάνδαλο που συκγλονίζει τα τελευταία 24ωρα τη Γαλλία:

Kάθε ώρα που περνάει έρχονται στο φως της δημοσιότητας νέες λεπτομέρειες γύρω από την “αδυναμία” που είχε ο Μακρόν σε έναν στενό του συνεργάτη – βίαιο ψευτοαστυνομικό, που έδερνε διαδηλωτές και έχαιρε απίστευτων προνομίων στο Ελιζέ.

Η υπόθεση παίρνει διαστάσεις σκανδάλου του κράτους, που φέρνει σε δεινή θέση τον Γάλλο πρόεδρο. Ο Μακρόν παρόλο που γνώριζε τον βίαιο χαρακτήρα του προστατευόμενου του, δεν μπορούσε να τον αποχωριστεί. Τον είχε διορίσει προσωπικό του φρουρό.

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις του τελευταίου 24ωρου, ο 26χρονος Αλεξάντρ Μπεναλά είχε ιδιαίτερη οικειότητα με το ζεύγος Μακρόν. Διέμενε σε κατοικία του Ελιζέ όπου ο Φρανσουά Μιτεράν στέγαζε την ερωμένη και την εξώγαμη κόρη του Μαζαρίν, είχε μηνιαίο μισθό 10.000 ευρώ συν 3000 τα έξοδα κίνησης, αυτοκίνητο με σοφέρ και αστυνομικό εξοπλισμό κι απο απλός έφεδρος το 2010, έγινε αντισυνταγματάρχης με το που ο Μακρόν ανέλαβε την εξουσία.

Oπως αποκαλύπτει το περιοδικό Valeurs Actuelles, o γάλλος πρόεδρος επιχείρησε πρόσφατα να τον διορίσει αντιπεριφερειάρχη, όμως δεν μπόρεσε γιατί ο προοριζόμενος για το αξίωμα πρέπει να είναι άνω των 35 ετών!

Η εφημερίδα Λιμπερασιόν αφιερώνει σήμερα δεύτερο πρωτοσέλιδο στον προσωπικό φρουρό του Μακρόν, τον οποίο χθες αποκάλεσε «Γορίλα»:

«Αλεξάντρ Μπεναλά, ο προστατευόμενος του μεγάρου», ο σημερινός της τίτλος και στο τρισέλιδο ρεπορτάζ, μια παράγραφος όλο νόημα. «Στο παρασκήνιο συσσωρεύονται τα ερωτήματα. Γιατί μια τέτοια πραότητα εκ μέρους του προέδρου που καυχιέται ότι το χέρι του δεν έτρεμε, όταν έσπρωξε σε παραίτηση τον αρχηγό του στρατού; Αυτό το ερώτημα προκαλεί κι άλλα, τα οποία μπορεί να αγγίζουν την ιδιωτικότητα του προεδρικού ζεύγους που ο Μπεναλά συνόδευε και στον τόπο των διακοπών του»

Figaro: «Γνωστός ώς και ο «Λευκός Λύκος» των υπηρεσιών ασφαλείας του Παρισιού, τον Μπεναλά τον φοβόντουσαν όλοι στα σώματα ασφαλείας, εξαιτίας της ιδιαίτερης σχέσης του με τον πρόεδρο, την οποία δεν έκρυβε».

Le Parisien: «Σκάνδαλο στο Ελιζέ, Ενας πολύ Ιδιαίτερος Σύμβουλος»

Η υπόθεση είναι τόσο εκρηκτική καθώς συνδυάζει πολλαπλά σκάνδαλα: τη δωρεάν βία από συνεργάτη του προέδρου, τον σφετερισμό αξιωμάτων, την επιστροφή των ατασθαλιών στο Ελιζέ, την συντονισμένη επιχείρηση από το προεδρικό μέγαρο, το υπουργείο εσωτερικών και τη δικαιοσύνη ώστε να μη δει το σκάνδαλο το φως της δημοσιότητας και φυσικά την συμπεριφορά και τη σχέση του Μακρόν με τον Μπεναλά

Kι αν αναρωτιέστε ποιο ήταν το θύμα του Μπεναλά στον ξυλοδαρμό που έγινε η αφορμή για να αποκαλυφθούν τα σκάνδαλα, πρόκειται για έναν Ελληνα που δημοσιεύματα θέλουν να είναι μέλος της Black Bloc, που ήρθε στο Παρίσι για να διαδηλώσει την 1η Μαίου. Έδωσε ψεύτικα στοιχεία στις αρχές, συγκεκριμένα ένα όνομα Ελληνα μπασκεμπολίστα, τέθηκε υπο κράτηση 4 ώρες και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος και επέστρεψε στην Ελλάδα.

Kάθε γάλλος πρόεδρος λοιπόν με τα σκάνδαλα του…

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.