Πέθανε ο Κώστας Κονδύλης, κολλητός του Τραμπ: Αιτία θανάτου, βιογραφικό [φωτο]

Από τι πέθανε ο Κώστας Κονδύλης;

Πέθανε χάνοντας τη μάχη με τον καρκίνο την Παρασκευή 17 Αυγούστου, στα 78 του χρόνια, ο διάσημος ομογενής αρχιτέκτονας Κώστας Κονδύλης, «ο αυτοκράτορας των 86 ουρανοξυστών», όπως χαρακτηριστικά αποκαλούνταν.

Ο Κώστας Κονδύλης έβαλε τη «σφραγίδα» του και στον εντυπωσιακό πύργο του σημερινού πλανητάρχη Trump World Tower, με τους 90 ορόφους, ένα από τα πιο ψηλά κτίρια της Νέας Υόρκης, που βρίσκεται στην πλατεία Ηνωμένων Εθνών, ενώ συνέδεσε και γενικότερα το όνομά του και την καριέρα του με τον Ντόναλντ Τραμπ, για αυτό και πολλοί και ειδικότερα οι Έλληνες της Αμερικής τον φώναζαν κολλητό του Ντόναλντ Τραμπ.

Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε συντετριμμένη μέσω του προσωπικού λογαριασμού της στο Instagram η αγαπημένη του φίλη, jetsetter και γλύπτρια Ντέλλα Ρούνικ, με την οποία οι φήμες τούς ήθελαν ζευγάρι πριν από μερικά χρόνια, την εποχή που εκείνη έμενε μόνιμα στο Μανχάταν.

Κομψός, ευγενής, μπον βιβέρ και με πολλές κατακτήσεις στο γυναικείο φύλο, αυτός ήταν ο Κώστας Κονδύλης! Από τον πρώτο του γάμο με την Αμερικανίδα σύζυγό του Γκρέτα απέκτησε την κόρη του Κατερίνα και από τη δεύτερη σύζυγό του Λόρι, την οποία έχασε το 1997 από καρκίνο, απέκτησε την κόρη του Αλεξία, interior designer και επικεφαλής σήμερα της θυγατρικής Kondylis design.

Ο διεθνούς φήμης Ελληνας αρχιτέκτονας Κώστας Κονδύλης ζούσε σε ένα μοναδικής αισθητικής διαμέρισμα στο Upper East Side, απέναντι από τετραώροφη μονοκατοικία της Μαντόνα, ενώ τα Σαββατοκύριακα μετακόμιζε στην εξοχική κατοικία του στο Σαουθάμπτον, όπου φύλαγε την ιδιωτική του συλλογή από αυτοκίνητα, καθώς το μεγάλο του όνειρο ήταν να γίνει σχεδιαστής αυτοκινήτων.

Τα τελευταία χρόνια απέφευγε τις κοσμικές εμφανίσεις και έδινε την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο, έχοντας πάντα στο πλευρό του τις κόρες του και την καλλονή σύντροφό του.

Καταγωγή από τη Σάμο:

Ο Κώστας Κονδύλης γεννήθηκε στις 17 Απριλίου 1940 στην Μπουζουμπούρα της Κεντρικής Αφρικής από Έλληνες γονείς με καταγωγή από τη Σάμο και πέρασε σχεδόν ολόκληρη την παιδική ηλικία του στο Βελγικό Κονγκό! Το 1953 ήρθε με την οικογένειά του στην Αθήνα, και έξι χρόνια αργότερα αποφοίτησε από τη Σχολή Αναβρύτων.

Στη συνέχεια σπούδασε Αρχιτεκτονική στο πανεπιστήμιο της Γενεύης, ενώ έκανε το μάστερ του στο Columbia University της Νέας Υόρκης. Στα 50 χρόνια επαγγελματικής πορείας του θα σχεδιάσει περισσότερα από 86 κτίρια, αλλάζοντας τη γραμμή του ορίζοντα της Νέας Υόρκης.

Η συνάντησή του και η συνεργασία του με τον Μίδα των ακινήτων Ντόναλντ Τραμπ θα σημαδέψει την καριέρα του και η «χημεία» Τραμπ – Κονδύλη θα δώσει ζωή σε μερικά από τα πιο εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, όπως τα Trump Plaza, Trump International Hotel and Tower, Trump World Tower και Silver Towers, τα οποία όμως αμφισβητήθηκαν για την ομοιομορφία και την αισθητική τους από πολλούς διεθνούς φήμης αρχιτέκτονες.

Το 2007 η εταιρία του Kondylis Architecture PC ανακαίνισε το ιστορικό ξενοδοχείο «Plaza», στο οποίο διαθέτουν διαμερίσματα οι εφοπλιστές Γιάννης Κούστας, Γιάννης Φράγκος και Χάρης Βαφειάς.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε από τι κινδυνεύουν οι τραπεζικές καταθέσεις και τι ανακοίνωσαν οι τράπεζες.