Παύλος Τσίπρας: Ποιος ο πατέρας του Τσίπρα. Γιατί είχε φυλακιστεί, πότε πέθανε. Αποκαλύψεις

Ποιος ο Παύλος Τσίπρας, πατέρας του Τσίπρα;

Σύμφωνα με πηγές του makeleio.gr η δημοσιοποίηση φωτογραφίας του Παύλου Τσίπρα, πατέρα του σημερινού πρωθυπουργού ο οποίος έφυγε από την ζωή τον Οκτώβριο του 2012 σε ηλικία 78 ετών «προδομένος» από την καρδιά του έχει κάνει πάταγο.

Η επιτυχία συνίσταται στο γεγονός, ότι γύρω από το πρόσωπο του πατέρα Παύλου Τσίπρα του σημερινού ένοικου του Μαξίμου έχει υπάρξει έντονη (και πολιτική) αντιπαράθεση αναφορικά με τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του κατά την διάρκεια της Επταετίας.

Αφού ο Παύλος Τσίπρας ήταν συνιδρυτής μαζί με τον Ίωνα Παράσχη της τεχνικής εταιρείας «Σκαπανεύς ΑΤΕ».

Ενώ παράλληλα κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα σειρά φωτογραφιών (του υποτιθέμενου Παύλου Τσίπρα) με πρωταγωνιστές εκείνης της «σκοτεινής» περιόδου που όπως αποδεικνύεται σήμερα δεν ήταν πραγματικές. Αν και τα ερωτήματα για τις «δουλειές» που έπαιρνε εκείνη την εποχή η Τεχνική Εταιρεία «Σκαπανεύς» παραμένουν.

Ο Παύλος Τσίπρας γεννήθηκε το 1934 σε ένα ορεινό χωριό της Άρτας, το Αθαμάνιο στο ορεινά Τζουμέρκα

Ήταν πολιτικός μηχανικός στο επάγγελμα και πατέρας τριών παιδιών. Μιας κόρης και δυο αγοριών. Ο Αλέξης είναι ο βενιαμίν της οικογένειας.

Η κηδεία του Παύλου Τσίπρα τελέστηκε στις 30/10/2012 από τον (προσωπικό φίλο του Παύλου Τσίπρα και κατά πολλούς «πνευματικό» του σημερινού πρωθυπουργού) Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στον Άγιο Γεώργιο στον Διόνυσο.

Δείτε ένα από τα δημοσιεύματα εκείνης της εποχής:

«Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης ο πολυαγαπημένος πατέρας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, Παύλος, ενώ της εξοδίου ακολουθίας χοροστάτησε μετά από πρωτοβουλία του ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος.

Η κηδεία πραγματοποιήθηκε στον Άγιο Γεώργιο στον Διόνυσο.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ «έχασε» το βράδυ της Δευτέρας, περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, τον πατέρα του, σε ηλικία 78 ετών, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο.

Ο Παύλος Τσίπρας ήταν πατέρας τριών παιδιών. Ανέπτυξε αντιδικτατορική δράση και φυλακίστηκε γι’ αυτήν.

Με τον κ. Τσίπρα επικοινώνησαν για να τον συλλυπηθούν ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος και της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης.

Στην κηδεία παρέστη σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Βύρων Πολύδωρας και ο αντιπρόεδρος της Βουλής Θανάσης Νάκος.»

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.