Ρίκα Βαγιάνη, αποκάλυψη: “Ανέπνευσε για μισή ώρα και άρχισε να βρίζει τον σύζυγο της” Ποιος ο λόγος, τι άλλο είπε

Ποια η νέα αποκάλυψη για την Ρίκα Βαγιάνη;

Όλος ο δημοσιογραφικός κόσμος θρηνεί για το χαμό της Ρίκας Βαγιάνη.

Με τη Νατάσα Ράγιου, εκτός από συνάδελφοι, ήταν δεμένες και με μια φιλία χρόνων και η ίδια μιλώντας στην εκπομπή «Alpha Παντού», «λύγισε» πολλές φορές μιλώντας τόσο για το χαρακτήρα της Ρίκας Βαγιάνη, όσο και για την επιθυμία της το περασμένο καλοκαίρι, την αγάπη της για το γιο της, αλλά και την επίγνωση της κατάστασης της υγείας της. Η ίδια γνώριζε, όπως λέει η Νατάσα Ράγιου, πως αυτό θα είναι το τελευταίο της καλοκαίρι, ωστόσο δεν ήθελε να γίνει τίποτα γνωστό.

«Το ξέρω ότι δεν το γνωρίζατε, γιατί δεν ήθελε εκείνη να γνωρίζει κανείς. Για μένα η Ρίκα Βαγιάνη ήταν φίλη καρδιάς, δεν ήταν μόνο συνάδελφος. Είχαμε μια σχέση πάρα πολύ κοντινή πολλά χρόνια. Από τότε που ήμασταν μαζί στην Απογευματινή και αναγκάστηκα να απολογηθώ και σε κάποιους γιατί δεν το ήξεραν.

Η Ρίκα Βαγιάνη δεν ήθελε να το ξέρει κανείς και μου το είχε πει και μου το είχε επισημάνει και εγώ έπρεπε να το σεβαστώ αυτό. Εγώ ήμουν προετοιμασμένη εδώ και μήνες για αυτό το πράγμα και τον τελευταίο καιρό μετά το ταξίδι στην Κέρκυρα που υποτροπίασε πολύ και είχαμε μια επικοινωνία άλλη, που αυτοσαρκαζόταν και γέλαγε αντιμετωπίζοντας με χιούμορ τα πάντα, εγώ ήξερα ότι κάθε μέρα που περνάει είναι και εις βάρος της. Όμως, όσο και να ήμουν προετοιμασμένη και με τον Νίκο που μιλάγαμε, τον άντρα της κάθε μέρα, αλλά όσο αναπνέει ο άλλος πάντα ελπίζεις.

Ακόμα δεν έχω μπορέσει και δεν έχω γράψει για τη Ρίκα αυτά που θέλω να γράψω. Δεν έχω γράψει αυτά που θέλω και που έχω μέσα μου για αυτή και που έχουμε μοιραστεί και όλα αυτά που θα ήθελε. Λίγες μέρες πριν πήγα να τη δω στο Ερρίκος Ντυνάν στην Εντατική, μαζί με τον Νίκο μπήκαμε. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, ήταν πιο όμορφη από ποτέ! Η εικόνα της… Περίμενα να δω έναν άνθρωπο που είναι ταλαιπωρημένος. Όταν δίνεις τόσο καιρό μάχη με τον καρκίνο και είσαι τόσο καιρό στην Εντατική λογικά είσαι ταλαιπωρημένος.

Ήταν όμορφη, πάρα πολύ όμορφη. Δεν μπορώ να σας εξηγήσω πόσο απόκοσμα όμορφη ήταν με κλειστά τα μάτια και άβαφτη. Μια αγγελική ομορφιά. Αυτή η εικόνα μου έχει μείνει και θα μου μείνει για πάντα από τη Ρίκα. Κάποια στιγμή ενώ μιλάγαμε με τον Νίκο κάθε μέρα, με πήρε και μου λέει πως «χθες για μισή ώρα ανέπνευσε μόνη της, επικοινώνησε με το περιβάλλον, επικοινώνησε μαζί μου, με έβρισε και ξαναβυθίστηκε».

Κι εγώ γέλαγα γιατί ξέρω τη Ρίκα Βαγιάνη. Ας πούμε τώρα το αντιμετωπίζω σαν να είναι εδώ και θα γελάει, θα βρίζει μονίμως, τύπου τι κάθεστε και λέτε, τι βλακείες. Κάθε φορά που ανοίγω το στόμα μου και μιλάω με αυτή, σκέφτομαι τι θα έλεγε, πως θα το αντιμετώπιζε.

Πέρυσι το καλοκαίρι είχε λυσσάξει να πάει στην Κέρκυρα με τον Νίκο και τον Οδυσσέα και με έπαιρνε και μου έλεγε «τσακίσου να βρεις ένα καράβι να φεύγει από την Πάτρα και να πηγαίνει στην Κέρκυρα», της έλεγα «έχει σταματήσει η ακτοπλοϊκή γραμμή» και μου έλεγε »τι στο διάολο ντίβα είσαι και το παίζεις και πρώην βουλευτής που δεν μπορείς να βρεις ένα καράβι να πηγαίνει στην Κέρκυρα». Και γελάγαμε. Όλα αυτά ζώντας με τον καρκίνο και ξέροντας τι συμβαίνει. Είχε απόλυτη γνώση. Ήξερε επίσης ότι είναι το τελευταίο της καλοκαίρι αυτό.

Δεν ξέρω από που αντλούσε δύναμη, εκείνο που ξέρω είναι ότι η Ρίκα Βαγιάνη ήταν ένα μαγικό, φωτεινό, ταλαντούχο πλάσμα, ανατρεπτική, φιλότιμη μέχρι αηδίας, ήταν ευφυέστατη, ο πιο ευφυής άνθρωπος που ξέρω, είχε ένα δικό της τρόπο να στεναχωριέται, να πενθεί, αξιοζήλευτο. Κάποτε χάσαμε μια συνεργάτιδα μας κοινή την Κατερίνα Κοκκινέλη, ένα κορίτσι που έφυγε κι αυτή από καρκίνο στα 30 και το περάσαμε μαζί αυτό στην Πάτρα στο νοσοκομείο και η Ρίκα ήταν πάρα πολύ κοντά της.

Τα είχε παρατήσει όλα και είχε έρθει και ήταν πάνω από την Κατερίνα. Ήταν ελεύθερο πνεύμα. Ελεύθερη με όλη τη σημασία της λέξης. Έκανε ό,τι γούσταρε, έλεγε ό,τι της ερχόταν στο κεφάλι και έζησε αυτό που έζησε όπως το ήθελε εκείνη. Λάτρευε τον Οδυσσέα, ζούσε για αυτό το παιδί. Ο τρόπος που το χειρίζεται ο Νίκος είναι μαγικός, γιατί αυτό το παιδί είχε την τύχη να έχει μια τέτοια μάνα και τώρα την ατυχία να τη χάσει», είπε η Νατάσα Ράγιου «λυγίζοντας» στον αέρα της εκπομπής.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Δείτε πώς είναι σήμερα διάσημοι που μεσουράνησαν στο παρελθόν, πραγματικά αγνώριστοι.