Πόλεμος στην Κρήτη για καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη: Γιατί ζητούν εξέταση DNA. «Δεν είναι δικό του παιδί»

Πώς ξέσπασε νέος πόλεμος για τον δολοφονημένο καρδιολόγο Χριστόδουλο Καλαντζάκη στην Κρήτη;

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την πολύκροτη υπόθεση της άγριας δολοφονίας του καρδιολόγου Χριστόδουλου Καλαντζάκη, ο οποίος εκτελέστηκε στη Σητεία από τον εραστή της Βουλγάρας συζύγου του Ντέζι Γκοβεντάροβα τον Οκτώβριο του 2017.

Η αδερφή του άτυχου 62χρονου ζητεί με αίτησή της να οριστεί επίτροπος ο σύζυγός της, ώστε να ασκήσει αγωγή προσβολής πατρότητας, καθώς θεωρεί ότι ο πεντάχρονος γιος της 39χρονης χήρας δεν είναι παιδί του αδερφού της.

Και όλα αυτά λίγες ημέρες πριν από την εξέταση του αιτήματος που έχει κάνει η Βουλγάρα για αποσφράγιση της βίλας όπου έμενε με τον γιατρό και το παιδί.

Πάντως, η Γκοβεντάροβα, που αντιμετωπίζει την κατηγορία της άμεσης συνέργειας στη δολοφονία του άντρα της, αλλά είναι προσωρινά ελεύθερη έως την εκδίκαση της υπόθεσης, με εξώδικη απάντησή της χαρακτηρίζει μη αξιόπιστη τη μέθοδο που προτείνουν οι συγγενείς του γιατρού για τη διεξαγωγή τεστ DNA και δηλώνει ότι θα προσφύγει ενώπιον κάθε αρμόδιου δικαστηρίου για την προάσπιση των έννομων συμφερόντων της.

Τεστ DNA

«Η εντολέας μου δεν έχει κανένα πρόβλημα να υποβληθεί το παιδί σε τεστ DNA, εφόσον όλα γίνουν με τον σωστό τρόπο» λέει στην «Espresso» ο δικηγόρος της 39χρονης Μανώλης Αναστασάκης, σημειώνοντας ότι το μόνο που ενδιαφέρει την πλευρά της αδερφής του γιατρού είναι να καρπωθεί την περιουσία που ανήκει στο παιδί:

«Η πλευρά της αδερφής του άτυχου καρδιολόγου έχει επιδοθεί σε ένα μάταιο αγώνα διεκδίκησης της περιουσίας του. Αφού δεν κατάφερε να του την πάρει όσο ήταν ζωντανός οδηγώντας τον στα δικαστήρια, προσπαθεί να το πετύχει μετά τον θάνατό του, στρεφόμενη κατά του παιδιού του.

Για την επίτευξη του σκοπού αυτού δεν διστάζει να προβεί σε θεμιτές και αθέμιτες ενέργειες, οι οποίες τραυματίζουν βαθύτατα την ψυχή του μικρού αγοριού. Ετσι, μετά την αποποίηση της κληρονομιάς από την εντολέα μου, η άλλη πλευρά στρέφεται κατά του ανηλίκου, του οποίου από τη μία ζητεί την επιτροπεία και από την άλλη αμφισβητεί ευθέως την πατρική καταγωγή του, έτσι ώστε να καρπωθεί την κληρονομιά».

Μάλιστα, όπως συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αναστασάκης, η κουνιάδα της εντολέως του, στην προσπάθειά της αυτή «επιστρατεύει ψευδομάρτυρες, τους οποίους παρακινεί να καταθέσουν συμπληρωματικά ψέματα και οι οποίοι παραπλανώντας τη Δικαιοσύνη θυμήθηκαν ξαφνικά -μεταξύ άλλων- ότι δήθεν ο γιατρός τούς είχε εκμυστηρευτεί ότι αμφισβητούσε την πατρότητα τού παιδιού του και είχε σκοπό να ζητήσει εξέταση DNA».

Καταλήγοντας, ο δικηγόρος της Βουλγάρας δήλωσε ότι η εντολέας του έχει ήδη υποβάλει μήνυση για ψευδορκία και το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει «εναντίον όσων συνεχίζουν έτσι αδιάντροπα και χωρίς κόστος να παραποιούν την αλήθεια».

Από την πλευρά της, η δικηγόρος της οικογένειας της αδερφής του θύματος, η Κική Πακιρτζίδου, τόνισε: «Κατατέθηκε αίτηση στο Δικαστικό Μέγαρο Νεάπολης, ώστε να διοριστεί ειδικός επίτροπος και να ενεργοποιηθεί ένα δικαίωμα που έχει το παιδί, ώστε να ασκήσει προσβολή αγωγής πατρότητος δίνοντας το δικαίωμα στη Δικαιοσύνη να ενεργοποιήσει μηχανισμούς αληθείας».

Και πρόσθεσε: «Η 38χρονη σύζυγος του γιατρού είναι ελεύθερη μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης και στις 21 Σεπτεμβρίου διεκδικεί μέσω του παιδιού την αποσφράγιση μιας τεράστιας περιουσίας εκατομμυρίων ευρώ του καρδιολόγου, και θα είναι με το χρυσό κλειδί όλης της περιουσίας στο χέρι».

Η άγρια δολοφονία έγινε το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, όταν ο γιατρός κατευθυνόταν με τη Mercedes του από τη Σητεία στο ιατρείο του, στον Μακρύ Γιαλό. Κρυμμένος σε κάτι αγριελιές, στη θέση Πιλαλήματα του Κουτσουρά, παραμόνευε ο 38χρονος Βούλγαρος εραστής της Ντέζι, ο Καρσέβ Κρασιμίρο, οποίος άνοιξε πυρ με κυνηγετική καραμπίνα.

Η πρώτη σφαίρα αιφνιδίασε και τραυμάτισε τον Καλαντζάκη, ο οποίος έχασε τον έλεγχο του οχήματος. Οταν το θύμα βγήκε από το Ι.Χ., ο αδίστακτος δράστης τον πυροβόλησε δύο φορές πισώπλατα. Ο Βούλγαρος έχει κριθεί προφυλακιστέος, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τις εξελίξεις για δολοφονίες που συγκλονίζουν και εγκλήματα που ανατριχιάζουν.