Προσοχή: Ποια καθημερινή κακή συνήθεια της προκάλεσε καρκίνο στο δέρμα [σκληρές φωτο]

Ποια κακή συνήθεια της προκάλεσε καρκίνο στο δέρμα;

Μια φοιτήτρια αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει τον αντίχειρά της επειδή εμφάνισε μια σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος επειδή έτρωγε τα νύχια της.

Η 20χρονη Κόρτνεϊ Γουίθχορν ανέπτυξε αυτή την νευρική συνήθεια επειδή δεχόταν εκφοβισμό στο σχολείο.

Μάλιστα, το 2014 είχε φάει ολόκληρο το νύχι του αντίχειρά της. Όταν το νύχι άρχισε να βγαίνει πάλι η κοπέλα δεν το είπε σε κανέναν για 4 χρόνια. Όταν τελικά αποφάσισε να πάει σε έναν γιατρό ανακάλυψε ότι είχε προκαλέσει στον εαυτό της μια σπάνια μορφή καρκίνου του δέρματος.

Παρά τις πολλές επεμβάσεις που έκανε για να θεραπευτεί από τον καρκίνο και να σώσει τον αντίχειρά της τελικά αναγκάστηκε να ακρωτηριάσει το δάχτυλό της. Μπορεί ο γιατρός της 20χρονης να υποστηρίζει ότι η συνήθειά της να τρώει τα νύχια της να προκάλεσε τον καρκίνο, αλλά άλλοι γιατροί διαφωνούν.

«Αν και τα σωματικά τραύματα έχουν συσχετισθεί με την εμφάνιση κάποιων καρκινικών κυττάρων είναι αρκετά απίθανο ότι το να τρως τα νύχια σου μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση καρκίνου», δήλωσε ο δερματολόγος Νις Σεθ.

«Όταν έμαθα ότι αυτή μου η συνήθεια ήταν η αιτία του καρκίνου κατέρρευσα. Σκεφτόμουν ότι εγώ το προκάλεσα στον εαυτό μου, αλλά κατάλαβα ότι δεν πρέπει να σκέφτομαι με αυτόν τον τρόπο», ανέφερε η 20χρονη.

Ο αντίχειρας της 20χρονης μετά την πρώτη επέμβαση (αριστερά). Η κοπέλα δεν σκέφτηκε ποτέ ότι το μαύρο νύχι της οφείλονταν σε καρκίνο. Στην αρχή η κοπέλα ήταν τελείως αρνητική στον ακρωτηριασμό του αντίχειρά της, αλλά τελικά δέχτηκε να το κάνει όταν έμαθε ότι ο καρκίνος εξαπλωνόταν.

Η 20χρονη υποστηρίζει ότι δεν θα τα είχε καταφέρει χωρίς την βοήθεια και την υποστήριξη του φίλου της. Παρά την επιτυχία της επέμβασης η 20χρονη δεν είναι σίγουρη ότι απαλλάχθηκε τελείως από τον καρκίνο λόγω της σπανιότητας του. Η 20χρονη υποστηρίζει ότι πιο πολύ φοβόταν τις βελόνες παρά τον ίδιο τον ακρωτηριασμό.

Η Κόρτνεϊ τώρα μπορεί να είναι ευτυχισμένη, αλλά ξέρει ότι ο καρκίνος της μπορεί να επανέλθει. «Η τοποθεσία του καρκίνου στον αντίχειρά μου είναι άγνωστη, οπότε αν ξαναεμφανιστεί θα πρέπει να κόβουν μέχρι να βγουν καθαρές οι εξετάσεις», ανέφερε η 20χρονη.

Το ζευγάρι σε διακοπές. Η 20χρονη ξεκίνησε να τρώει τα νύχια της επειδή ήταν θύμα χρόνιου εκφοβισμού στο σχολείο και με αυτόν τον τρόπο προσπαθούσε να αντιμετωπίσει το άγχος που της προκαλούσε αυτή η κατάσταση. «Δεν είχα καταλάβει καν ότι είχα φάει όλο μου τον αντίχειρα μέχρι που είδα πόσο αίμα είχε βγει», ανέφερε η 20χρονη.

Η 20χρονη τώρα εύχεται να είχε υπερασπιστεί καλύτερα τον εαυτό της όταν ήταν στο σχολείο, ώστε να μην τραβήξει όλο αυτό το μαρτύριο.

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε πώς να διαγνώσετε και να προλάβετε τον καρκίνο.