Μητσοτάκης ΔΕΘ: Αυτή θα είναι η κυβέρνησή του. Εκπλήξεις, νέα ονόματα εκτός ΝΔ

Τι ανακοίνωσε στη ΔΕΘ για την κυβέρνηση που σχεδιάζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;

Τη μορφή που θα έχει το κυβερνητικό σχήμα και τα στελέχη που θα το πλαισιώνουν εφόσον φυσικά κερδίσει στις εκλογές, φωτογράφισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη συνέντευξη τύπου στη ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης, κατ΄αρχάς απέκλεισε μεγάλο συνασπισμό με τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ κατά τα γερμανικά πρότυπα λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει η ΝΔ σε μεγάλο συνασπισμό που θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ. Θα επιδιώξω τις μέγιστες δυνατές συνεργασίες. Είμαι απολύτως βέβαιος ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δεν θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ». Ωστόσο, μίλησε για διεύρυνση της ΝΔ προς την κεντροαριστερά και την αριστερά, κίνηση που θα συνεχιστεί και στην κυβέρνηση που θα σχηματίσει.

Ο κ. Μητσοτάκης, έθεσε ως στόχο την αυτοδυναμία, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη, ώστε να οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική.

«Η κυβέρνησή μου»

Ο πρόεδρος της ΝΔ, έκανε λόγο για λελογισμένα μικρότερο κυβερνητικό σχήμα, χωρίς αναπληρωτές υπουργούς, σφιχτότερη γραμματεία του πρωθυπουργού, και πρόσωπα άξια στα αντίστοιχα πόστα. «Θα κυβερνήσω με τους πιο άξιους και θα κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ» απάντησε σε ερώτηση με ποιους θα κυβερνήσει.

«Θα βάλω πρόσωπα και από την κεντροαριστερά στα ψηφοδέλτια της ΝΔ», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, συμπληρώνοντας: «Και στην κυβέρνηση ακόμη κι αν είμαι αυτοδύναμος».

«Έχω μιλήσει για ένα λελογισμένο σφιχτό υπουργικό συμβούλιο. Δουλειά μου είναι να επιλέξω τους σωστούς ανθρώπους στις σωστές θέσεις. Αφού μιλάμε για άξιους, ασφαλώς πρέπει να κοιτάξω και πέρα από τα στενά πλαίσια της ΝΔ. Φωτογραφίζω μια αντίληψη/λογική στη δομή της κυβέρνησης. Το χαρτοφυλάκιο Μακεδονίας-Θράκης θα διατηρηθεί», τόνισε χαρακτηριστικά.

Σε ότι αφορά στην μελλοντική συνεργασία με στελέχη της ΝΔ και το παρελθόν τους, υπογράμμισε:

«Ο πήχης είναι ψηλά. Στα ζητήματα ηθικής τάξης δεν χωράει καμία έκπτωση».

Δεν υπάρχουν ακροδεξιοί στη ΝΔ, ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με τον κ. Καμμένο, είπε ακόμα ο Κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι υπάρχει υπουργός της κυβέρνησης που η συμπεριφορά του είναι φασιστική.

Παράλληλα τάχθηκε υπέρ της εκλογής ευρωβουλευτών με σταυρό, αναφέροντας επίσης ότι «στις περιφερειακές εκλογές η ΝΔ θα στηρίξει συγκεκριμένα πρόσωπα και συνδυασμούς. Δεν υπάρχει η ίδια ανάγκη στις εκλογές πρώτου βαθμού. Θα δούμε τι θα κάνουμε στους μεγάλους δήμους».

Προεδρική εκλογή

Σε ερώτηση για ενδεχόμενη στήριξη του σημερινού Προέδρου της Δημοκρατίας σε επόμενες εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε:

Έχω πολύ καλή θεσμική συνεργασία με τον κ. Παυλόπουλο. Είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία και θα οδηγηθούμε σε αναστάτωση επειδή κάποιοι θέλουν να εργαλειοποιήσουν το Σύνταγμα για πρόωρες εκλογές. Στην επόμενη αναθεώρηση θα υπάρξει πλήρης αποσύνδεση προεδρικής εκλογής και εθνικών εκλογών.

«Το 2020 θα υπάρξει προεδρική πλειοψηφία» τόνισε, υπογραμμίζοντας πως «ο εκλογικός νόμος θα έχει αλλάξει πριν τεθεί το θέμα της εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας».

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ
Διαβάστε τι λένε οι τελευταίες δημοσκοπήσεις για τις Εκλογές.